Новини

Допомагати ближньому за покликом душі

ImageНа виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича для покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення 3 липня минулого року до штату РЦСССДМ прийнято на роботу 17 фахівців, які займаються виявленням та оцінкою потреб населення, наданням соціальних послуг, а також здійсненням соціального супроводу сімей, котрі перебувають у складних життєвих обставинах. На одного фахівця покладено роботу з населенням: близько 2 тисяч у сільській місцевості і 3 тисячі осіб у місті. Тому вони, наче соціальні «дільничні»:  володіють інформацією про мешканців своїх населених пунктів, виявляють осіб, котрі потребують відповідної допомоги.

За перше півріччя в Конотопському районі виявлено 47 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Станом на 1 липня на обліку в РЦСССДМ знаходиться 172 сім’ї, де виховується 312 дітей. 73 взято під соціальний супровід — цим людям надаються комплексні соціальні послуги для подолання труднощів, які у них виникли. В ході супроводу було надано 2032 соціальні послуги. За результатами роботи, щодо 22 сімей було завершено соціальний супровід з позитивним результатом. Відвідали фахівці вже близько двох тисяч сімей, у яких проживають діти. Зараз Міністерство соціальної політики вивчає ефективність роботи фахівців по Україні.

Клієнти фахівців із соціальної роботи — це люди різного віку, з широким колом життєвих проблем. Найперша увага спрямована на роботу з сім’ями, де є діти, — запобігання бездоглядності, попередження насильства, робота з сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Image

Перейти до вмісту