Новини

Конотопська ОДПІ інформує

ImageУвага! Конотопська ОДПІ повідомляє, що платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, які бажають застосувати пільгу до іншого житлового об’єкта, ніж зареєстроване місце проживання, повинні до 1 липня надати до податкової інспекції заяву про вибір пільги.

Заява може бути подана особисто або в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації цифрового підпису.

Довідки за телефоном  6-98-98.

 

Конотопські «спрощенці» майже вдвічі збільшили відрахування до бюджету

Про це повідомив заступник начальника Конотопської ОДПІ Ярослав Борщенко під час зустрічі з представниками малого бізнесу.

Протягом січня-квітня 2013 року підприємці Конотопщини та Бурині самостійно нарахували та сплатили до бюджету 4 млн.грн. єдиного податку, що майже в 2 рази перевищує минулорічні аналогічні показники. Нагадаємо що протягом чотирьох місяців 2012 року від «спрощенців»- фізичних осіб бюджет отримав 2,1 млн.грн.

Як вважають фахівці інспекції, саме спрощення самої процедури адміністрування єдиного податку та покращення якості податкового сервісу для малого бізнесу сприяли зростанню кількість фізичних осіб-підприємців, які обрали цю систему оподаткування. Як і раніше, найпопулярнішою серед «спрощенців» залишається друга група.

 

З електронним ключем Міндоходів можна звітувати до органів Пенсійного фонду й статистики

Відтепер ключ електронного підпису, виданий Акредитованим центром сертифікації ключів Міністерства доходів і зборів, дає змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до органів державної статистики України та Пенсійного фонду України, використовуючи безкоштовний он-лайн сервіс «iFinZvit».

Більш детальну інформацію про безкоштовний он-лайн сервіс «iFinZvit» можна переглянути у розділі «Програмне забезпечення» офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД – http://acskidd.gov.ua.
 Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

 

 

56 платників податків Сумщини отримали відшкодування ПДВ

З початку року заявлено до відшкодування 206,7 млн. грн. на рахунки суб’єктів господарювання. Про це повідомив представників ЗМІ в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Сумській області Олександр Семченко.  

У квітні 2013 року задекларовано до відшкодування 56 СГД на загальну суму – 56,5 млн. грн., в тому числі:

– на рахунок платника у банку – 40,9 млн. грн.(43 СГД) ;

– в рахунок майбутніх платежів -15,6 млн.грн. (13 СГД).

Протягом січня – квітня 2013 року відшкодовано на рахунки платників  256,2 млн. грн., з відшкодованих сум сплачено в рахунок інших податків – 30 млн. грн., або 11,8 відс.

Правом на автоматичне відшкодування ПДВ за 2013 рік скористались 15 СГД на суму 167,4  млн.грн., що складає 66 відс. від відшкодованих сум ПДВ на рахунки платників. В минулому році таким правом скористались 12 СГД на суму 104,9 млн. грн.

 

Перейти до вмісту