Новини

Інформаційний звіт Української асоціації районних та обласних рад

ImageУкраїнська асоціація районних та обласних рад надала інформаційний звіт про свою роботу за січень-квітень 2013 року.

Однією з основних цілей Асоціації є представлення спільних інтересів територіальних громад, органів місцевого самоврядування, що функціонують на місцевому та регіональному рівні в органах державної влади, захист їх прав та інтересів у підготовці програм державної підтримки розвитку місцевого самоврядування, розробці проектів законодавчих актів з питань місцевого самоврядування.

Станом на 1 травня поточного року до складу Асоціації входять: Верховна Рада АР Крим, 24 обласних рад, 391 районна рада (80,1% від загальної кількості рад), 2 колективних члени: Тернопільська обласна асоціація органів місцевого самоврядування «Ради Тернопільщини», Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області (всього 418 членів).

Асоціація взаємодіє з Кабінетом Міністрів України, проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу для місцевого самоврядування в Україні, бере участь у консультативно-дорадчих органах Конституційної Асамблеї України, Раді регіонів при Президентові України, Координаційній раді з питань розвитку громадянського суспільства тощо.

Протягом року Асоціація надавала звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з різних питань, також було розроблене Положення про Пілотну програму обміну досвідом між обласними радами на 2013 рік.

Повний інформаційний звіт про роботу Української асоціації районних та обласних рад за січень-квітень 2013 року можна прочитати на сайті:  http://uaror.org.ua 

Перейти до вмісту