Новини

У Конотопському районі відбулась семінар-нарада

Image21 березня 2013 року у селищі Дубов’язівка Конотопського району відбулась семінар-нарада з питань догляду за посівами озимих культур, підготовки ґрунту та посіву ярих культур під урожай 2013 року. 

У роботі семінар-наради взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Володимир Івченко, голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук,  голова Конотопської районної державної адміністрації Олександр Луговий, заступники голів райдержадміністрацій з питань АПК, начальники управлінь агропромислового розвитку РДА, головні агрономи управлінь АПР РДА, головні інженери управлінь АПР РДА, агрономи та інженери сільськогосподарських та фермерських базових господарств районів області, а також громадськість і представники ЗМІ.

 Image

             Пленарна частина семінар-наради, проходила у приміщенні Дубов’язівського будинку культури під головуванням директора Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Володимира Івченка. Який зазначив що, нині у регіоні вже оброблено 113,6 тисячі гектарів озимих зернових культур, що становить 51% площі, повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

«98% посівів знаходяться в доброму та задовільному стані. До роботи в полі вже приступили 14 районів регіону. Посівну кампанію аграрії Сумщини планують розпочати на початку квітня», – зазначив Володимир Івченко.

За його словами, посівна площа сільськогосподарських культур під урожай 2013 року становитиме 1 мільйон 104 тисячі гектарів, що на 18,2 тисячі гектарів більше, ніж минулого року.

             Володимир Івченко наголосив, що сьогодні господарствами області заготовлено насіння ярих зернових культур 22,7 тисячі тонн, що становить 125% до потреби. Сільськогосподарські підприємства мають достатньо мінеральних добрив та засобів захисту рослин. Практично завершено ремонт тракторного парку, ґрунтообробної та посівної техніки. Сумщина має всі можливості отримати до 3 мільйонів тонн врожаю зернових.

             Вступним словом голова районної державної адміністрації Олександр Луговий привітав учасників семінару і репрезентував Конотопський район, зазначивши, що Конотопщина має великий виробничий потенціал, особливо в сільському господарстві. У районі збільшується виробництво продукції, залучаються інвестиції для створення сучасних виробничих технологій у промисловому, сільськогосподарському виробництві, у тваринництві й рослинництві. Керівник району доповів про організаційну роботу Конотопської райдержадміністрації з питань проведення до весняних польових робіт у 2013 році сільськогосподарськими підприємствами усіх форм власності району.

Image 

             На підприємстві ТОВ „БІО ЛАТ” проходила практична частина семінар-наради. Делегація мала змогу ознайомитись з організацією щодо проведення комплексу весняних польових робіт ТОВ „БІО ЛАТ” та технологіями, які застосовуються в господарстві у період їх проведення, а також з використанням технічних засобів з дотриманням технологічних вимог при вирощуванні сільськогосподарських культур.

Image 

Перейти до вмісту