Новини

Звітував голова Конотопської районної ради

Image30 січня 2013 року голова Сумської обласної ради Геннадій Михайленко   взяв участь в роботі 28 сесії Конотопської районної ради 6 скликання, на якій згідно з планом роботи районної ради на 2013 рік та відповідно до ст.55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» заслухано звіт голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука про свою діяльність за період з листопада 2011 року до січня 2013 року.

Крім звіту розглянуто 6 питань порядку денного, які були попередньо детально розглянуті на засіданнях постійних комісій та на засіданні президії районної ради.

Із 60 обраних депутатів районної ради в роботі пленарного засідання  взяли участь 40 депутатів. Також, на сесії були присутні працівники правоохоронних та контролюючих органів, заступники голови райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники  підприємств, організацій та установ району, управлінь та відділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

Основне питання порядку денного – звіт голови районної ради. У  звіті голова районної ради Анатолій Боярчук акцентував увагу на тому, що в основу діяльності районної ради  покладені реалізація  положень Програми Президента України Віктора Федоровича Януковича «Україна для людей», Стратегії соціально-економічного розвитку Сумської області на період до 2015 року «Нова Сумщина – 2015».

 Image

Головним у діяльності ради є питання зростання ролі депутатів у процесах соціально-економічного розвитку району, формування і виконання районного бюджетів, фінансування закладів освіти, охорони здоров’я, культури і спорту, підвищення ефективності використання майна спільної власності тощо.

На думку очільника району, саме сьогодні, в період реформ в нашій країні, вагомо і авторитетно має звучати зважене слово депутатського корпусу, кожного депутата чи посадової особи місцевого самоврядування.

Підсумовуючи роботу, голова районної ради також констатував: – Аналізуючи весь спектр розглянутих питань, слід зауважити, що районна рада засвідчила свою увагу до найскладніших проблем  сьогодення району.

Звичайно підстав для самозаспокоєння  немає, хотілося б досягти більшого, але й зроблено чимало. Я вважаю, що у цьому проявилась політична зрілість нинішнього депутатського корпусу.

Image 

У заключній частині свого звіту, Анатолій Васильович подякував  депутатам районної ради, які за звітний період розглянули сотні питань та прийняли виважені рішення, плідно працювали у постійних комісіях,  депутатських фракціях. Але найбільша вдячність була висловлена  громаді району, яка з розумінням ставиться до проблем, підтримує всі добрі починання районної влади та допомагає їй в роботі, зосереджуючи увагу на актуальних проблемах місцевих громад.

Депутати взяли до відома звіт голови районної ради за період з  листопада 2011 року до січня 2013 року.

Image 

Перейшовши до розгляду наступних питань, були внесені зміни до програми економічного та соціального розвитку Конотопського  району на 2013 рік, до районної комплексної програми "Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки", та  до рішення районної ради «Про безоплатну передачу санітарних автомобілів з спільної власності сіл, селища Конотопського району до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Сумської області».

Разом з цим, депутати затвердили технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення, розташованих за межами населених пунктів на території Конотопського району. Прийняли рішення по  організації звітів (зустрічей) депутатів Конотопської районної ради шостого скликання з виборцями.

На завершення пленарного засідання слово тримав очільник області. Звертаючись до громади Конотопщини голова Сумської обласної ради Геннадій Михайленко наголосив, що Конотопський район є потужним й на належному рівні працює в складі області. У своєму виступі Геннадій Володимирович зосередив увагу присутніх на основних позиціях стратегії розвитку Сумщини до 2015 року  і наголосив, що у нас з вами одна мета виконати і виправдати довіру виборців і щоб життя людей безумовно покращилось.

Image 

Цього ж дня, згідно з планом перебування, голова обласної ради Геннадій Михайленко у супроводі голови районної ради Анатолія Боярчука і голови райдержадміністрації Олександра Лугового оглянули Центр первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району в селі Попівка.

Ознайомились з  роботою зернозберігаючого комплексу ТОВ «Вітчизна» в селі Вирівка. Зерно нового урожаю зберігається на цьому потужному елеваторі, де є обладнання для очистки і досушування, ємкості для зберігання 15000 тонн зерна, відповідний штат працівників і лабораторія. За словами голови обласної ради Геннадія Михайленка влада спільно з бізнесом працюють над вирішенням питань збереження і переробки, щоб на Сумщині не лише вирощували, а й випускали готову якісну продукцію. А це не лише продовольча безпека регіону, а й нові робочі місця, відрахування до бюджетів усіх рівнів, це розвиток усього суспільства.

Перейти до вмісту