Новини

Відбулась 23 позачергова сесія районної ради

ImageВідповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” проведена позачергова 23 сесія Конотопської районної ради, яка терміново розглянула клопотання голови Конотопської райдержадміністрації та Дубов’язівського селищного голови.

На пленарному засіданні було заслухано інформацію начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Людмили Зерниченко, яка ознайомила присутніх з ситуацією, що склалась навколо питання місця розташування полігону для утилізації та переробки твердих побутових відходів. В обговоренні зазначеного питання, також тримали слово голова районної ради Анатолій Боярчук і голова райдержадміністрації Олександр Луговий.

Image

Для вирішення проблеми екологічної небезпеки через накопичення на території населених пунктів Конотопського району твердих побутових відходів депутатами районної ради була затверджена Програма поводження з твердими побутовими відходами в населених пунктах Конотопського району на 2012-2015 роки. Згідно з заходами програми в першу чергу передбачалось розробити проектну документацію землеустрою та будівництва полігону. Місце розташування об’єкту обрали територію колишнього Дубов’язівського цукрового заводу.

З метою поліпшення екологічного стану селищна та сільські ради району акумулювали кошти  в районний консолідований фонд для проведення видатків по виготовленню технічної документації з землеустрою на земельну ділянку під полігон утилізації твердих побутових відходів на території Конотопського району.

Але, місцеві жителі смт.Дубов’язівка мають свою думку з цього приводу.

У зв’язку з тим, що жителі  громади заперечують проти облаштування та розташування полігону твердих побутових відходів, депутати районної ради відмінили попередньо прийняті рішення з даних питань.

Image

Перейти до вмісту