Новини

У селі Юрівка відкрито водогін

Image25 жовтня 2012 року у селі Юрівка Конотопського району голова районної ради Анатолій Боярчук і голова районної державної адміністрації Олександр Луговий разом з громадою села урочисто відкрили новозбудований водогін.

За словами голови районної ради Анатолія Боярчука, місцева громада на чолі з сільським головою Володимиром Кашукою звернулись до керівництва району з проханням допомогти побудувати централізовану водопровідну мережу – питання знайшло підтримку владних структур. На його вирішення було виділено 150 тисяч гривень з районного бюджету, 50 тисяч надав директор місцевого сільгосппідприємства ТОВ «Юрівка» Олександр Сизон, а також місцеве населення зібрало по 4 тисячі з дворів, що побажали мати в оселях чисту артезіанську питну воду. Виявили бажання в 191 дворі, таким чином жителі зібрали близько 764 тис. грн. На території сільради було створено водопровідний кооператив, який очолив Микола Науменко.

Image

На проектно кошторисну документацію витратили близько 50 тис. грн. Відремонтували дві водонапірні башти, придбали і встановили насос, проклали розгалужену мережу водопроводу загальною протяжністю 10,1 км. Отже настала урочиста мить відкриття водогону. З цієї нагоди місцеві аматори підготували яскраву концертну програму.

Image

Перейти до вмісту