Новини

У селі Салтикове відкрито оновлений сільський клуб

Image24 жовтня 2012 року у селі Салтикове Конотопського району відбулось урочисте відкриття нового приміщення сільського клубу. З цієї нагоди привітати громаду села завітали голова районної ради Анатолій Боярчук і голова районної державної адміністрації Олександр Луговий.

Будівля непрацюючого магазину належала Дубов’язівському робкоопу. Сільська громада на чолі з сільським головою Михайлом Шешенею звернулися до голови районної ради Анатолія Боярчука і голови райдержадміністрації Олександра Лугового з проханням допомогти вирішити питання передачі цієї  будівлі на утримання до сільської ради з метою облаштувати тут новий клуб.

Image

    – З районного бюджету на цей об’єкт було виділено 32 тисячі 400 грн, – зазначив голова районної ради Анатолій Боярчук. –За ці кошти повністю відремонтовано зал для дискотек для молоді і актовий зал, побудовано сцену, отримало належний вигляд приміщення для репетицій, кімната для завідуючого клубом, встановлено 10 енергозберігаючих вікон, придбано електрообігрівачі для опалення. Із пристосованого приміщення раніше діючого клубу перенесли звукопідсилюючу апаратуру. Варто зазначити, що раніше сільський клуб розміщувався в культовій споруді, де в дореволюційні часи існувала церква. Таким чином сільська громада отримала можливість використовувати зазначене культове приміщення за прямим призначенням.

Image

У ході урочистого відкриття нового клубу вдячні мешканці керівникам району вручили запашний коровай. Керівники району привітали селян з такою визначною подією і побажали, щоби вогнище культури ніколи не згасало в Салтиковому, від чого отримували б задоволення в якісному проведенні дозвілля  молодь, люди середнього й похилого віку. Голова районної ради Анатолій Боярчук запропонував за активної участі всієї громади від реставрувати приміщення колишнього храму і відродити церковну службу. Салтиківський сільський голова Михайло Шешеня висловив слова вдячності  районному керівництву за фінансову і організаційну підтримку у вирішенні проблемних питань населення, подякував депутату Сумської обласної ради Олександру Саєнку, який дотримав слова і надав матеріальну підтримку в придбанні музично репродуктивної апаратури, директорам сільгосппідприємств ТОВ «Агрополіс» Роману Лозовицькому і ТОВ «БІОЛАТ» Сергію Резніченку, котрі беруть активну участь в розвитку території краю і на ремонтні роботи виділили кошти кожний по 50 тисяч гривень.  

Перейти до вмісту