Новини

У Дубов’язівці відбулося святкування Дня селища

ImageКожне село має свою давню історію, традиції та звичаї. Дубов’язівка є тим населеним пунктом Конотопського району, де історія селища багата й цікава, а традиції та звичаї предків передаються з покоління в покоління, відроджуються та процвітають. Як розповіла Дубов’язівський селищний голова Тамара Марусиченко, селище зародилось 153 роки тому і називалось колись «Дубов’язівщиною».

Пройшли роки, і як і в інших селах, у Дубов’язівці відбувались різні події, не обминула її чорною хвилею і страшна війна. Більше шістсот чоловіків загинули на полях боїв, 155 воїнів-визволителів вічним сном спочивають у братських могилах. Односельцю Петру Васильовичу Лусті, який здійснив подвиг під час ВВв присвоєно звання Героя Радянського Союзу.  

Життя іде, народжуються діти, живе селище. На сьогодні проводяться ремонти об’єктів соціальної сфери, впорядковуються вулиці. Навесні тут посадили новий парк, облаштували дитячий майданчик, ремонтуються дороги. Жителі селища мають роботу – робочі місця їм надають місцеві підприємства. 

Image 

Символічно, що День селища Дубов’язівка жителі цього населеного пункту провели 21 вересня,  у день храмового свята – Різдва Пресвятої Богородиці, адже глибока релігійність, висока духовність завжди були притаманні їм. У центрі села відбулися справжні народні гуляння, на які з поздоровленнями завітали голова районної ради Анатолій Боярчук, голова райдержадміністрації Олександр Луговий, голова фонду розвитку "Рідний край" Сергій Талала та інші почесні гості. Керівники району побажали усім піднесеного настрою, гарного дня та життєвих гараздів, зазначивши, що День села – це свято не тільки для тих, хто в ньому проживає, а і для тих хто тут народився, не забуває про свою маленьку батьківщину. Це день коли роблять підсумки у роботі сільськогосподарських підприємств. А їм є чим пишатися, адже на сьогодні Конотопський район отримав гарний урожай по Сумській області. А це перш за все продовольча безпека нашого та інших районів Сумщини. 

Image

Дубов’язівка – це прекрасне село, в якому живуть хороші й щирі люди.

Поздоровлення з нагоди визначної події в житті краю лунали і від корінних жителів села та дітей, всіх тих, хто любить свій край, де народились і живуть.

Привітання виступаючих перепліталися художніми номерами, вокально-хореографічними композиціями у виконанні художніх колективів.

Image

Хочеться відзначити, що програма свята була дуже насичена. Радісний гомін дітвори і батьків на майдані, кожен знайшов собі розвагу: діти стрибали на батуті, випробовували себе в змагальних іграх, а дорослі спостерігали та смакували різноманітні страви, що вміло приготували господарями куренів.

Святкування відбулося на славу, бо зібралися найрідніші люди, ті, які працюють заради добробуту села, які народились, живуть і своїми справами уквітчують свою маленьку батьківщину. Вони вкотре продемонстрували, що не тільки вміють працювати, а і святкувати можуть від усієї душі. Односельчани — велика родина, тож святкували по — родинному затишно.

Image

Перейти до вмісту