Новини

Почесний громадянин Конотопського району

ImageКонотопською районною радою 6 скликання 16 травня 2012 року прийнято рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Конотопського району» Андрущенку Петру Андрійовичу.

Андрущенко Петро Андрійович народився 28 травня 1922 року в с. Шаповалівка Конотопського району Сумської області. Пройшов всі важкі роки Великої Вітчизняної війни, де був пілотом-винищувачем.

Image

             В післявоєнному 1949 році вступив до Сумського державного педагогічного інституту ім. А.С.Макаренка за спеціальністю «Історія та педагогіка» і в 1954 році отримав кваліфікацію вчитель історії, суспільствознавство.

             З 1953 року працював в Шаповалівській школі Конотопського району спочатку вчителем історії, після директором і знову вчителем Шаповалівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.  

             За роки роботи вніс вагомий вклад у розвиток освіти і культури рідного села та школи: це побудова дитячого садка та нового приміщення школи, спільно із базовим підприємством сприяв у газифікації школи (одній із перших у районі) та комп’ютеризації навчального закладу.

             Має урядові та військові нагороди, відзнаки громадських та духовних організацій, Почесні грамоти Міністерства освіти і науки України, нагороджений відзнакою «Відмінник освіти України». 

Image

Перейти до вмісту