Новини

До Міжнародного дня рідної мови

Image21 лютого 2012 року у Конотопському районі, до Міжнародного дня рідної мови, районна бібліотека підготувала і провела літературну вітальню „Мова – духовний скарб нації”. Захід проходив на базі Хижківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Ведучі свята, бібліотекарі районної бібліотеки Тетяна Дроздова  та Світлана Панченко, розповіли присутнім про наші мовні традиції, які сягають далеких часів, про довгий і тернистий шлях розвитку української мови.

На заході прозвучали вірші Т. Шевченка, Д. Білоуса, О. Качан, М. Шевченка, записи пісень про мову у виконанні Р. Кириченко та П. Двірського.

    Діти прийняли участь у літературній вікторині „Пізнай мову свою калинову”. За правильні відповіді кожен учасник отримав солодкий приз. Найактивнішими були Суховій Яна, Назаренко Галинка, Лебідь Максим та Лебідь Сергій.

    Окрасою заходу стала книжкова виставка „України мова барвінкова,- така багата й вічно молода”, яка познайомила користувачів з новою українською літературою.

   Участь в організації заходу взяли: голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Олександр Луговий, сільський голова Валентина Здоровцова, директор школи Світлана Бардакова, сільський бібліотекар Сніжана Кийкова.

Image

Image

Перейти до вмісту