Новини

Зустріч з представниками громад Конотопського і Козелецького районів

Image19 лютого в с.Великий Самбір у навчально-виховному комплексі відбулася партнерська зустріч представників громад Конотопського і Козелецького районів.

Козелеччину представляли депутат Чернігівської обласної ради, приватний підприємець, меценат Н.П.Миклухо-Маклай, керівник апарату Козелецької РДА І.В.Луппа, Омелянівський сільський голова М.К.Артюх, редактор газети «Вітрила Миклухи-Маклай» І.М.Соловей та інші представники бізнесу, а також волейбольна команда Омелянівської територіальної громади. Гостей зустрічали на Великосамбірській землі керівники Конотопського району голова районної ради А.В.Боярчук і голова райдержадміністрації О.П.Луговий, сільський голова Г.С.Мазій, керівники сільськогосподарських підприємств Г.В.Бердніков, який до речі і започаткував ці ділові відносини, О.О.Картавий, М.Б.Худенко, О.М.Римаренко, В.П.Литвиненко, В.В.Фільов, та інші, також учасники волейбольних команд.

            Гості з Чернігівщини піднесли та вручили духмяний коровай керівникам нашого району та сувенірні подарунки на знак великої поваги та ділової співдружності між двома великими районами.  Анатолій Васильович та Олександр Петрович – відповідно подарували від громади Конотопщини «Кубок Дружби», корзину достатку виробництва Дубов’язівського хлібозаводу, фрукти Малосамбірської дослідної станції садівництва та побажали результативної партнерської співпраці між двома районами на покращення життя громади та економічного розвитку. Під час зустрічі були розглянуті питання співпраці галузі сільського господарства, розвитку садівництва, бізнесових та комерційних зв’язків, а також обмінялися досвідом роботи в соціальній сфері освіти, медицини, культури, збереженні і  відновленні архітектурно-історичних пам’яток, налагодженні туристичних відносин, бо туризм, як відомо, є однією з найприбутковіших галузей економіки. Адже Козелеччина і Конотопщина багата історичним минулим та шедеврами архітектури. Надія Петрівна Миклухо-Маклай запросила керівників і всіх жителів Конотопського району хто бажає, відвідати унікальний музей Миколи Миклухо-Маклая, що заснований подружжям Миклухо-Маклай, Олександром Івановичем і Надією Петрівною у селі Калитянське Козелецького району в 2010 р. Такого музею досі в Україні не було. Кожен, хто побуває в музеї, має понести з собою ідеали Добра, Людяності й усвідомлення Вищої Мудрості. Людина – Творець. Вона здатна і повинна творити Прекрасне. Ці, здавалося б, такі прості істини довів своїм життям Великий вчений-гуманіст Микола Миклухо-Маклай, а тепер підтверджують власними справами його духовні нащадки – родина Олександра і Надії Петрівни.

            З нагоди свята чоловіків – Дня Захисника Вітчизни в  спортивному залі Великосамбірського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» відбулися спортивні змагання з волейболу між командами гостей, сільгоспкерівників райдержадміністрації та учнів школи. Всі поєдинки проходили з великим емоційним піднесенням та професійністю, хоч переможцем і стала команда Козелецького району, але і Конотопські волейболісти засвідчили красиву та злагоджену гру – тим самим підтверджуючи, що в Конотопському районі розвитку спорту та фізичному вихованню приділяють пріоритетне направлення – бо здорова нація це багатсово держави.

Image

Image

Перейти до вмісту