14 сесія 6 скликання (31.01.2012)

Про звіт постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету…

Image

КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

31.01.2012

Про звіт постійної комісії районної

ради з питань планування, бюджету,

фінансів та питань реалізації

державної регуляторної політики

          Заслухавши звіт постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики про свою діяльність, керуючись пунктом 8 частини 1 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,

          районна рада вирішила:

          1.Звіт постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики про свою діяльність взяти до відома.

Голова районної ради                                            А.В.Боярчук

Шкареда 2 54 98

Надіслати: до протоколу – 2, постійній комісії районної ради з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики – 1.

 

Звіт

про роботу постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики

Відповідно до статей 43 та 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» рішенням районної ради шостого скликання від 01.12.2010 утворена постійна комісія районної ради з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики. Комісія налічує 14 депутатів. У своїй роботі керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Бюджетним кодексом України, регламентом роботи районної ради шостого скликання, положенням про постійні комісії районної ради та іншими нормативно-правовими актами.

Засідання постійної комісії скликаються по мірі необхідності та відповідно до плану роботи комісії.

Згідно із затвердженим планом роботи районної ради та планом роботи постійної комісії у співпраці з управліннями та відділами райдержадміністрації, комісією готуються, розглядаються та попередньо узгоджуються питання, які стосуються економічного та соціального розвитку району та  районного бюджету.           

Значна частина економічних питань, про які звітував Олександр Петрович, розглядалися на засіданнях бюджетної комісії і після їх обговорення виносились на сесію.

З початку шостого скликання підготовлено та проведено 33 засідання постійної комісії (в т.ч. спільно з іншими комісіями 6 засідань), на яких обговорювались проекти районних програм, вивчались та готувались питання, що входять до її компетенції. Комісія працювала над проектами рішень районної ради, готувала відповідні висновки та рекомендації.

            Із 170 розглянутих на засіданнях комісії актуальних питань в цілому 105 питань рекомендовано внести  на розгляд районної ради, з яких  радою прийняті відповідні рішення.

             Ініціативні члени комісії вносили проекти, пропонували зміни до програм та бюджетних рішень, видатків на різноманітні потреби, порушували питання щодо можливості чи необхідності фінансування галузей, програм, заходів тощо. Розглядалися питання збільшення бюджетних призначень за рахунок направлення коштів вільного залишку районного бюджету на освіту, охорону здоров’я, культуру, виділення коштів на фінансування спортивних заходів, соціального захисту окремих категорій громадян, на будівництво та реконструкцію водопроводів в сільських населених пунктах.

            Завдяки професійному підходу до виконання своїх депутатських повноважень члени комісії у співпраці з фінансовим управлінням та управлінням економіки райдержадміністрації виважено підходять до визначення пріоритетних напрямків фінансування, як  програм  соціального та економічного розвитку, так і щодо окремих  позицій бюджетних видатків. Це дозволяє ефективніше вирішувати питання поповнення дохідної частини районного бюджету, так як головне завдання в нашій роботі – це виконання бюджету. Звіти про виконання районного бюджету публікуються у районній газеті «Сільські горизонти».

            Значна увага приділяється членами комісії щодо контролю за цільовим використанням бюджетних коштів та ефективним застосуванням субвенцій з державного та обласного бюджетів.

Плідна праця та взаємопорозуміння і взаємодія між усіма постійними комісіями районної ради, райдержадміністрацією дає можливість забезпечити  прийняття продуманих та обґрунтованих рішень по соціально-економічного розвитку, бюджету району та раціональному використанню бюджетних коштів.

Перейти до вмісту