13 сесія 6 скликання (29.12.2011)

Про районний бюджет на 2012 рік

 Image

КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ТРИНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

29.12.2011

Про районний бюджет на 2012 рік

Розглянувши поданий Конотопською районною державною адміністрацією проект районного бюджету на 2012 рік, сформований на підставі Бюджетного кодексу України та Закону України “Про Державний бюджет  України на 2012 рік”, відповідно до  статті  43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Конотопська  районна рада вирішила: 

1. Установити загальний обсяг доходів районного бюджету на 2012 рік у сумі 75965,8 тис. гривень, у тому числі коштів, що надходять до районного бюджету з сільських бюджетів в сумі  139,6 тис. гривень, дотацій з державного бюджету в сумі  42109,3 тис. гривень, субвенцій з державного бюджету в сумі 25502,2 тис. гривень, субвенцій з обласного бюджету в сумі  144,6 тис. гривень.

Обсяг доходів загального фонду бюджету визначено в сумі

 75108,6 тис. гривень, спеціального фонду бюджету в сумі  857,2 тис. гривень (додаток № 1).

2. Затвердити загальний обсяг видатків районного бюджету на 2012 рік у сумі 75965,8 тис. гривень (дотацій з районного бюджету в сумі  

4181,0 тис. гривень, субвенцій з районного бюджету іншим бюджетам у сумі  80,6 тис. гривень, субвенцій з державного бюджету в сумі 1501,7 тис. гривень), у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету в сумі 74656,6 тис. гривень та видатків спеціального фонду бюджету в сумі 1309,2 тис. гривень за тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів (додаток № 2) та головними розпорядниками коштів (додаток № 3).

3. Установити профіцит загального фонду районного бюджету в сумі 452,0 тис. гривень, напрямком використання якого визначити передачу коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) (додаток № 5).

4. Установити дефіцит спеціального фонду районного бюджету у сумі 452,0 тис. гривень, джерелом покриття якого визначити надходження коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) (додаток № 5).

5. Установити розмір оборотного залишку бюджетних коштів районного бюджету в сумі 20,0  тис. гривень.

6. Затвердити обсяги міжбюджетних трансфертів (додаток № 4) на 2012 рік:

дотації вирівнювання, що передається з районного бюджету в сумі     4181,0 тис. гривень;

         субвенції на утримання об`єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об`єктів спільного користування у сумі

30,0 тис.гривень;

субвенції на проведення видатків місцевих бюджетів , що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів у сумі 50,6 тис. гривень;

         субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво , реконструкцію , ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах у сумі 501,7 тис.гривень;

           субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у сумі

1000,0 тис.гривень.

7. Установити, що в 2012 році суми дотації вирівнювання місцевим бюджетам перераховуються Конотопським управлінням Державного казначейства ГУДКУ у Сумській області шляхом застосування нормативів щоденних відрахувань від доходів загального фонду районного бюджету, що надійшли на аналітичні рахунки обліку доходів районного бюджету, згідно з додатком 4 цього рішення.

   Якщо за нормативами щоденних відрахувань,  визначених у додатку 4 до цього рішення не забезпечується отримання місячної суми  дотації вирівнювання відповідно до розпису районного бюджету Конотопське управління Державного казначейства України у Сумській області перераховує недоотриману суму дотації вирівнювання із загального фонду районного бюджету на підставі платіжних доручень фінансового управління Конотопської районної державної адміністрації на рахунки відповідного сільського, селищного бюджету не пізніше  10 числа  місяця, наступного за звітним.

8. Затвердити перелік об‘єктів (додаток № 6), фінансування яких буде здійснено за рахунок коштів бюджету розвитку.

9. Установити обсяг резервного фонду районного бюджету на 2012 рік у сумі 10,0 тис. гривень.

10. Затвердити перелік захищених статей видатків загального фонду районного  бюджету на 2012 рік за їх економічною структурою:

оплата праці працівників бюджетних установ;

нарахування на заробітну плату;

придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

забезпечення продуктами харчування;

оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

поточні трансферти населенню;

поточні трансферти місцевим бюджетам.

11. Затвердити в складі видатків районного бюджету кошти на реалізацію державних та регіональних галузевих програм на загальну суму 1484,6 тис. гривень (додаток № 7).

12. Розпорядникам коштів місцевих бюджетів забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.

13. Розпорядникам та одержувачам коштів районного бюджету під час укладання угод (договорів, контрактів тощо) щодо закупівлі товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти обов’язково передбачати однією з умов застосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання за невиконання або несвоєчасне виконання зобов’язань.

14. Надати право районній державній адміністрації в 2012 році :

вносити зміни до доходної та видаткової частин районного бюджету в частині трансфертів з державного та обласного бюджету;

здійснювати перерозподіл відповідних трансфертів між місцевими  бюджетами району.

15. Надати право начальнику фінансового управління Конотопської районної державної адміністрації в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів районного бюджету на депозитах з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду.

16. Дозволити районній державній адміністрації отримувати в органах Державного казначейства позики  на покриття тимчасових касових розривів, що виникають за загальним фондом і бюджетом розвитку районного бюджету  та уповноважити начальника фінансового управління Конотопської районної державної адміністрації укладати від імені районної ради договори про отримання відповідних позик у  встановленому законодавством порядку.

17.Затвердити нормативи відрахувань коштів , що надходять до районного бюджету з сільських бюджетів , в тому числі з :

Тернівського сільського бюджету -3,91 %;

Соснівського сільського бюджету –39,3  %.

18. Рішення районної ради від 30.12.2010 “Про районний бюджет на 2011 рік” із змінами і доповненнями до нього вважати таким, що втратило чинність у зв’язку з прийняттям цього рішення.

19. Додатки 1 – 7 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

Голова районної  ради                                                         А.В.Боярчук

Лісунова  К.В.  6 61 79

Надіслати: до протоколу-3, постійній комісії з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики -1, районній державній адміністрації -1,  фінансовому управлінню-2

 

  –Додаток 1

  –Додатки 2-3 

  –Додаток 4  

  –Додаток 5   

  –Додаток 6    

  –Додаток 7     

  –Додатки 1,2,4,5 до пояснювальної       

  –Додаток 3 до пояснювальної          

  –Додаток 6 до пояснювальної            

  –Додаток 7 до пояснювальної               

  –Додаток 8 до пояснювальної                   

  –ПОЯСНЮВАЛЬНА                      

  –Висновок                         

 

Перейти до вмісту