Новини

Шкільний сад

ImageЗа ініціативи першого заступника голови Сумської обласної ради Олега Бояринцева у Конотопському районі пройшла акція «Шкільний сад». 9 листопада було висаджено шкільний сад на подвір'ї Лебедівського навчально-виховного комплексу. Перш ніж посадити молоді деревця Олег Бояринцев зустрівся з педагогічним колективом навчального закладу, щоб розповісти про суть акції «Шкільний сад».

– Перш за все, ми ставили за мету сприяти вихованню у школярів почуття патріотизму. Любити свою школу, свою вулицю, село, місто, намагатись зробити рідний куточок ще красивішим, потурбуватись про благоустрій – це, на мою думку, і є патріотизм. Упевнений, що діти разом з учителями будуть опікуватись садом, який віддячить щедрим урожаєм, – сказав Олег Бояринцев.

             За словами першого заступника голови облради, це тільки перші кроки на Конотопщині: навесні фруктові сади планується висадити у кожному навчальному закладі, який виявить бажання долучитись до проекту. До речі, партнером «Шкільного саду» виступає Сумська дослідна станція садівництва, директор В’ячеслав Фільов який консультував щодо вибору кращих сортів фруктових дерев, виїхавши на місце, щоб провести посадку дерев.

             Ініціативу Олега Бояринцева підтримала районна влада, причому не тільки на словах. Особисто садили молоденькі яблуньки голова районної ради Анатолій Боярчук, начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Клігунова та інші. Тепер у кожного – і першокласника, і випускника – ростиме «своє» деревце.

            Не можна не відзначити, з якою теплотою і радістю колектив школи зустрів новину про те, що тепер у них буде власний садок.  Дітлахи не тільки з задоволенням приймають такий дарунок, а й обіцяють з любов'ю за ним доглядати.

Image

Image

Image

Image

Перейти до вмісту