Новини

Відзначили 67 річницю визволення України від німецько-фашистських загарбників

Image28 жовтня в Конотопському районі відбулися урочистості з нагоди 67-ої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. Вінки та квіти до Меморіалів Слави, пам’ятників загиблим воїнам  поклали керівники району, депутати, представники трудових колективів, громадськості та молодь.Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ятну подію.

Ніколи, за всю багатовікову історію України, не було більш трагічного випробування, ніж війна, яку розпочала фашистська Німеччина. Ця війна змінила долю мільйонів людей, назавжди залишивши жорстокий слід в нашій історичній пам'яті.

             67 років тому український народ вистояв і переміг, здолав усі труднощі війни, здобув і виборов право на своє існування, свою історичну перспективу. “Минуло багато часу, і з кожним роком стає все менше учасників тих трагічних подій. Ми у вічному боргу перед ними за можливість жити на власній землі під мирним небом. Доземний уклін усім, хто здобував перемогу в жорстоких боях на фронтах, в партизанських загонах та підпіллі, пережив важкі роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн та відроджував рідну країну” – відзначив у своєму виступі під час мітингу голова районної ради А.В.Боярчук.

             В закладах культури району творчі колективи Конотопщини провели для ветеранів урочисті концерти пам’яті.  

Перейти до вмісту