Новини

Відбулась нарада щодо діяльності закладів охорони здоров’я за нових умов фінансування

Image4 лютого 2019 року в адмінбудинку Конотопської районної державної адміністрації під головуванням голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука і голови Конотопської районної державної адміністрації Миколи Горбенка відбулась нарада з порядком денним: «Фінансування медичних установ в умовах реформування та отримання коштів за надану послугу – перспективи та проблемні питання».

Участь у нараді взяли заступник голови Конотопської районної ради, заступник голови Конотопської райдержадміністрації, начальник фінансового управління Конотопської райдержадміністрації, головний лікар і головний бухгалтер КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради, керівництво КНП Конотопської міської ради «Конотопська центральна районна лікарня ім. академіка М.Давидова».

Програма медичних гарантій запрацює у повному обсязі з 1 квітня 2020 року. НСЗУ оплачуватиме послуги за принципом “гроші йдуть за пацієнтом” спеціалізованим закладам, а субвенція на утримання медичних закладів не передбачена, тому очільники району цікавились питанням, як саме буде діяти механізм розрахунків між Національною службою здоров’я України та медзакладом за лікування хворих, які проблемні ситуації можуть виникнути у роботі лікарні, адже необхідно завчасно скоординувати та прогнозувати дії районної влади, щоб сільські жителі могли отримувати належну медичну допомогу в умовах реформування закладу.

            Голова районної ради Анатолій Боярчук відзначив, що районна влада постійно відгукується на всі пропозиції від ЦРЛ, на обладнання і медичну допомогу за 3 роки виділено 4,5 млн. грн. І надалі депутатський корпус буде вирішувати питання і пропозиції від ЦРЛ. Тому і первинна ланка, і район і місто повинні разом підтримувати медичну галузь, щоб КНП КМР "Конотопська ЦРЛ ім.ак.Михайла Давидова"  була конкурентоспроможною.

Зберегти лікарню, робочі місця, покращити матеріально-технічну базу, і саме головне – поліпшити якість надання медичної допомоги населенню, в цьому полягають головні завдання районної влади.

Image 

Перейти до вмісту