Новини

В Конотопському районі відбулася нарада з актуальних питань

Image20 березня 2019 року в адмінбудинку Конотопської  районної державної адміністрації під головуванням голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука та голови Конотопської районної державної адміністрації Миколи Горбенка відбулася робоча нарада з селищним та сільськими головами району, за участі представників служб та установ району.

Звертаючись до учасників наради, керівники району зробили акцент на необхідності вжити усіх заходів щодо забезпечення прозорості та відкритості виборчого процесу, реалізації конституційних прав громадян, всебічно сприяти виборчим комісіям у реалізації їхніх повноважень.

Під час засідання було обговорено комплекс питань щодо забезпечення громадської безпеки, охорони приміщень виборчих комісій та виборчої документації, а також щодо вжиття відповідних заходів з пожежної безпеки, медичної допомоги та безперебійного електропостачання і телефонного зв’язку на виборчих дільницях району.

 З приходом весни наступає сприятлива пора, щоб взятися  за наведення чистоти, порядку, покращення благоустрою та санітарного стану території громад.  Тому,  першочергово,  очільникам громад нагадали про належну організацію вивезення твердих побутових відходів із закріплених територій.

Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства РДА Людмила Зерниченко звернула увагу присутніх очільників територіальних громад Конотопського району на наявність містобудівної документації. Оскільки відповідальне і послідовне виконання посадовими особами влади на місцях вимог законодавства у сфері містобудування, наявність затвердженої містобудівної документації (в т.ч. генеральних планів населених пунктів, схем зонування територій, детальних планів територій, тощо) упорядковує всю діяльність на конкретних територіях, приводить до прогнозованого і послідовного розвитку населених пунктів сільських рад,  та  дозволяє при цьому мати стабільні надходження в місцеві бюджети та можливість їх збільшення.

Саме ефективна кадрова політика є важливим інструментом функціонування галузі охорони здоров’я, оскільки від рівня забезпеченості закладів галузі медичними працівниками та їх професійного рівня залежить якість надання медичної допомоги населенню району. Тому, під час наради активно обговорили питання про виділення асигнувань на районному і місцевих рівнях для  фінансової підтримки середнього медичного персоналу.

Серед інших обговорювалось питання про посилення контролю з боку Конотопського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області за обґрунтованістю видачі листків непрацездатності застрахованим особам.

Голова районної ради Анатолій Боярчук та голова районної державної адміністрації Микола Горбенко також цікавились проблемними питаннями сьогодення сільських територій, та разом з сільськими головами розглядали шляхи їх оперативного вирішення.

Image

Image 

Перейти до вмісту