Новини

Інформація по 42 сесії районної ради

Відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” під головуванням голови районної ради В.М.Малігон 26 березня 2010 року проведено 42 сесію Конотопської районної ради 5 скликання. На пленарному засіданні розглянуто 10 питань порядку денного.

В ході сесії депутати прийняли рішення, що стосуються переадресації  на 2010 рік коштів з Конотопського районного бюджету до Конотопського міського бюджету для забезпечення медичним обслуговуванням населення Конотопського району центральною районною лікарнею, передачі міжбюджетного трансферту для забезпечення надання послуг рятувально-водолазної служби, прикріплення населення села Попівки за районним бюджетом з метою надання клубних послуг районним будинком культури, що розташований на території Попівської сільської ради. Затвердили обсяги бюджетного фінансування середньої денної вартості харчування на оздоровлення у профільному та пришкільних таборах.

Розглянувши пропозиції, які надійшли від райдержадміністрації, районна рада затвердила районну програму відпочинку та оздоровлення дітей на 2010 рік, прийняла нову редакцію програми розвитку футболу в районі і районної програми встановлення та виплати у 2010 році щомісячної стипендії особам, яким виповнилось 100 і більше років.  

Депутати прийняли рішення про скасування пункту 2 рішення районної ради від 19.08.2009 «Про погодження проекту зміни зовнішніх меж міста Конотоп», внесли зміни до статуту Козацького навчально-виховного комплексу.

І останнім питанням на сесії прийняли рішення щодо зняття з контролю рішень районної ради, що вже виконані.

Попередній розгляд та обговорення матеріалів сесії було проведено на спільному засіданні профільних комісій  районної ради, під час якого депутати отримали інформацію з питань порядку денного, які були погоджені на засіданні президії районної ради для розгляду на пленарному засіданні.

***

В цей же день, відповідно до плану роботи “Університету правових знань” за участі заступника голови районної ради В.Ф.Гайдук, керуючого справами районної ради Л.В.Щербини та керівника апарату райдержадміністрації В.О.Забіяки відбулося навчання депутатів районної ради, селищного та сільських голів, де було розглянуто питання про можливості поповнення місцевих бюджетів за рахунок продажу комунального майна, порядок розгляду письмових звернень громадян та особистий прийом в органах місцевого самоврядування.

Слухачі також вивчили питання щодо формування місцевих бюджетів на 2010 рік, резерву наповнення місцевих бюджетів на 2010 рік та про ставки єдиного податку а також ряд інших питань.

Перейти до вмісту