Новини

Служба безпеки України інформує

СБУ затримала російських агентів, які шпигували для ворога у прикордонних районах Сумщини

Служба безпеки нейтралізувала ще одну ворожу агентурну групу в результаті контрдиверсійної спецоперації на Сумщині.

Зловмисники розвідували позиції Сил оборони у прикордонних районах області для коригування по них артилерійських та повітряних ударів агресора.

Серед основних «цілей» ворога були місця базування підрозділів ЗСУ, які оснащені радіолокаційними комплексами.

За даними координатами окупанти планували здійснити вогневе ураження із застосуванням реактивних систем залпового вогню «Град» та дронів-камікадзе.

Встановлено, що керівницею агентурної групи була місцева жителька, яку російська спецслужба залучила до негласної співпраці після 24 лютого 2022 року.

За даними слідства, агресор здійснив вербування жінки під час її незаконних переміщень через непрацюючі пункти пропуску з рф. Тоді вона пройшла інструктаж та отримала завдання на проведення розвідувально-підривної діяльності проти Сил оборони на північно-східному рубежі.

Щоб розширити «діапазон» з виявлення об’єктів ЗСУ, фігурантка залучила двох спільників. Ними виявились її мати та знайомий мешканець з прикордоння області.

Для збору розвідданих вони поодинці їздили по території регіону та приховано фіксували локації українських захисників.

Всю отриману розвідувальну інформацію поплічники окупантів передавали керівниці агентурної групи, яка у подальшому дистанційно «звітувала» своєму «куратору» з ворожої спецслужби.

Для комунікації зловмисники використовували анонімні чати у месенджерах.

Співробітники СБУ викрили всіх трьох учасників ворожої групи і затримали їх у власних помешканнях.

Під час обшуків у фігурантів виявлено мобільні телефони та сім-карти із доказами злочинної діяльності на користь країни-агресора.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Вони перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Сумській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.


На зображенні може бути: 1 особа та текст «служба безпеки украёни за матералами сбу 15 POKIB тюрми отримав клрик упц (мп), який <<зливав" до фсб нформацю про оборону сумщини»

За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав клірик УПЦ (МП), який «зливав» до фсб інформацію про оборону Сумщини

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав настоятель храму УПЦ (МП), який входив до агентурного апарату фсб і збирав розвіддані про систему оборони Сумщини.

Насамперед ворога цікавили геолокації підрозділів ЗСУ та установчі дані посадовців військово-цивільних адміністрацій у Шосткинському районі.

Контррозвідка СБУ затримала російського агента у рясі в березні цього року під час спроби передачі розвідінформації до фсб.

За матеріалами української спецслужби суд призначив йому 15 років позбавлення волі.

Як встановило слідство, клірик був дистанційно завербований агресором після початку повномасштабного вторгнення рф.

У поле зору окупантів він потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював серед оточуючих, у тому числі під час спілкування з прихожанами церкви.

Для збору розвідувальних відомостей зрадник намагався «втемну» використовувати місцевих жителів, у яких випитував «потрібну» інформацію під виглядом побутових розмов.

Також він фіксував локації українських захисників, коли їздив по території прикордонного регіону.

Одержану розвідінформацію російський агент передавав своєму куратору з фсб через анонімні месенджери, використовуючи текстові повідомлення та медіафайли об’єктів з прив’язкою до місцевості.

При обшуках за адресою проживання клірика та у храмі УПЦ (МП) виявлено мобільні телефони, якими він спілкувався з агресором, а також прокремлівську літературу.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти нашої держави.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Сумській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.


Хто відповідальний за мобілізацію на окупованій Херсонщині?

Журналісти проєкту KibOrg ідентифікували членів «призовних комісій» на окупованій Херсонщині. Більшість з них виявилися лікарями Генічеської центральної районної лікарні.

15 вересня Центр національного спротиву повідомив, що на окупованих територіях триває підготовка до початку мобілізації місцевого населення. Так, окупаційна влада почала роздавати повістки офіцерам запасу, а також цивільним, які надавали свої дані під час «виборів» та роздачі продуктових наборів. І вже 29 вересня Президент РФ Путін видав указ про початок мобілізації, який передбачає призов 130 тисяч військовозобов’язаних. Мобілізація охоплює період з 1 жовтня до 31 грудня 2023 року.

image-44
image-45
image-44
image-45

Ми відшукали документ проєкту розпорядження так званого «губернатора» окупованої Херсонської області «Про створення призовних комісій і забезпечення проведення призову громадян РФ у віці від 18 до 27 років, які не перебувають в запасі і підлягають призову на військову службу в Херсонській області в жовтні — грудні 2023 року».

Проєкт документу Сальдо надіслав Вадим Шуригін, який обіймає посаду «військового комісара» окупованої Херсонщини. До повномасштабного вторгнення він був «заступником військового комісара» міста Севастополя. У Криму проживав за адресою с. Лиманне, вул. Лиманівська, 10. Він же увійшов у склад «основної призовної комісії» Херсонської області у якості «заступника голови». «Головою» виступає гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо. Ми ідентифікували решту учасників комісії. Більшість — лікарі Генічеської центральної районної лікарні.

image-15
image-16
image-7
image-8
image-9
image-10
image-7
image-8
image-9
image-10
image-11
image-12
image-13

Херсонська область:

Дмитренко Андрій Петрович (10.06.1983) — м.Генічеськ, вул. Південна, 78. Секретар «призовної комісії», а також фельдшер Генічеської центральної районної лікарні.

Водяна Ганна Миколаївна — інформація відсутня. Лікарка-стоматолог у Генічеській центральній районній лікарні.

Козлов Федір Іванович (23.08.1954) — м.Генічеськ, вул.Південна, 17. Працював у Генічеській центральній районній лікарні до повномасштабного вторгнення. Нині додатково обіймає посаду «керівника роботою з контрольного огляду громадян під час призову на військову службу».

Король Людмила Вікторівна — належала до складу основної медичної комісії ще у 2020 році. До повномасштабного вторгнення працювала у Генічеській центральній районній лікарні лікаркою-офтальмологом.

Маліновська Ольга Вікторівна (12.01.1965) — у 2014 році була призначена на посаду «міністерки праці та соціальної політики» окупованої Донеччини. Тепер обіймає посаду «виконувачки обов’язків заступниці міністра праці та соціальної політики» окупованої Херсонської області. У Донецьку була прописана за адресою просп. Комсомольський, 26, кв.60. Розшукується за ч.1 ст 258-3 ККУ за створення терористичної групи або терористичної організації.

Онищенко Наталя Миколаївна (09.03.1955) — імовірно прописана у с. Рівне, вул. Молодіжна, 103. Працювала у Генічеському районному центрі зайнятості. Нині обіймає посаду «ведучої спеціалістки міносвіти» окупованої Херсонщини.

Семенов Валерій Михайлович (18.08.1948) — прописаний за адресою м. Генічеськ, вул. Нижня Слобідка, 36. Належав до партії «Ліва опозиція», був депутатом п’яти скликань Генічеської районної ради. У 2021 році давав коментар Радіо Свобода про те, як у 2014 «хтось готував російські прапори, а хтось очікував як далі будуть розгортатися події».

Сухотін Павло Григорович (14.02.1953) — м. Генічеськ, вул. Центральна, 76. До повномасштабного вторгнення працював лікарем-отоларингологом у Генічеській центральній районній лікарні.

Топольницький Олег Сергійович (03.07.1970) — до повномасштабного вторгнення обіймав посаду «заступника начальника територіального органу Росгвардії», підполковник поліції. Прописаний за адресою м. Сімферополь, вул. Стрелкова, 90/4. Переведений до Херсонщини і тепер обіймає посаду «заступника начальника поліції», а також отримав підвищення до полковника.

Федорова Валентина Миколаївна (12.01.1951) — м. Генічеськ, вул. Міська, 7, кв. 2. Працювала у Генічеській центральній районній лікарні. Нині бере участь у контрольному медичному огляді громадян.

Хомяков Олександр Михайлович (21.06.1959) — м. Генічеськ, вул. Гоголя, 61, кв.13. Завідувач шкіряно-венерологічним кабінетом Генічеської центральної лікарні.

Резерв:

Чагаєв Ігор Олегович (19.06.1987) — колишній заступник губернатора Краснодарського края з питань внутрішньої політики. У червні 2023 року був призначений на посаду «першого заступника голови» окупованої Херсонської області. Є «головою резервної призовної комісії» на окупованій Херсонщині.

Хонін Сергій Петрович (03.05.1971) — м. Севастополь, пр-кт Перемоги, буд. 23, кв. 226. У Криму обіймав посаду «заступника начальника відділу підготовки та призову громадян на військову службу». Майор запасу. У 2023 році був переведений до Херсону, де й отримав підвищення до «начальника» відділу.

Грабко Альона Миколаївна (22.08.1981) — на Херсонщині проживає в окупованому с. Воскресенка, вул. Миру, 6.

Кураєва Яна Володимирівна (24.04.1992) — смт. Новотроїцьке, вул. Молодіжна, 57. «Головна спеціалістка міносвіти» в окупації.

Літвінов Антон Миколайович — інформація відсутня. Обіймає посаду «начальника управління організації діяльності дільничних уповноважених поліції і підрозділів у справах неповнолітніх».

Мацуєва Юлія Сергіївна (10.09.1996) — прописка у с.Одарівка, вул. Молодіжна, 12, кв.3. Обіймає посаду «головної спеціалістки міносвіти» в окупації.

Генічеськ:

Терських Олена Олександрівна (29.11.1983) — прописана у м. Генічеськ, вул. 40 років Перемоги, 7А, кв. 51. До повномасштабного вторгнення займала посаду начальниці відділу із земельних питань та землеустрою виконавчого комітету Генічеської міської ради. Належала до партії «Європейська солідарність». У липні СБУ оголосила про підозру у колабораційній діяльності.

Карстен Олександр Олександрович (09.01.1986) — у Криму був прописаний за адресою м. Севастополь, вул. Козача, 25. «Голова військкому» у Генічеську.

Новак Яна Сергіївна — інформація відсутня. Призначена окупантами на посаду «секретарки основної призовної комісії Генічеського муніципального округу». Працює фельдшеркою у Генічеській центральній районній лікарні.

Вівтанік Олександр Борисович (13.08.1979) — с.Стрілкове, пров. Новий 8. Обіймає посаду «директора» Риковського ліцею.

Гаптракіпов Едуард Халілович (05.03.1979) — у Криму проживав за адресою м. Сімферополь, вул. Ростовська, буд. 15, кв. 20. Був «головним лікарем» у Ленінській центральній районній лікарні, однак у 2022 році був відсторонений від посади за перевищення службових повноважень.

Ємельянов Вадим Миколайович — інформація відсутня. Обіймає посаду «начальника відділу комплексної безпеки міністерства праці та соціальної політки» окупованої Херсонщини.

Свірідов Роман Костянтинович (01.06.1977) — проживав у Криму за адресою с.Іванівка, вул. Нижня, 61. До анексії Криму працював у Сакському міськрайвідділі ГУМВС України. У 2014 році перейшов на сторону ворога.

Резерв:

Шарко Наталя Анатоліївна (12.11.1975) — імовірне місце прописки у смт Нова Маячка, вул. Садова, 93. Обіймає посаду «першої заступниці голови Генічеської ВЦА». 1 вересня 2023 року була присутня під час урочистого відкриття двох шкіл.

Кокохін Альберт В’ячеславович (04.11.1976) — проживав за адресою Республіка Адигея, Тахтамукайський р-н, смт Енем, вул. Хакурате, 19. Очолює «відділ підготовки та призову громадян на військову службу Генічеського військкому».

Гайфутдінова Тетяна Федорівна (17.03.1964) — м.Генічеськ, вул. Соборна, 139. Працювала у Генічеській санаторній школі-інтернат. Нині — «представниця міносвіти» окупованої Херсонщини.

Ємець Олена Вікторівна (21.07.1974) — м. Генічеськ, вул. Суворова, 27. Працювала у Генічеській районній державній адміністрації. Нині обіймає посаду «представниці міносвіти» окупованої Херсонщини.

Закіряєва Ельзара Ізетовна — інформація відсутня. Представниця «міносвіти» окупованої Херсонщини.

Сапєльніков Євген Петрович (16.04.1983) — у Криму проживав за адресою м. Керч, вул. Дзержинського, 19. Обіймає посаду «заступника начальника відділу участкових уповноважених поліції і у справах неповнолітніх» — «начальник відділу участкових уповноважених поліції». Полковник.

image-17
image-18
image-19
image-20
image-17
image-18
image-19
image-20

Публікуємо також «положення про призовну комісію муніципального округу Херсонської області». Судячи з документу, першочергове медичне амбулаторне та стаціонарне обслідування призовників відбувається у Генічеській центральній районній лікарні.

Мобілізація мешканців окупованих територій є грубим порушенням міжнародного права й свідчить про намір російських окупантів знищити українців. Вороги продовжують документувати власні злочини.

KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

*Джерело ТГ:* https://t.me/kiborgnews/18906

*Джерело сайт:* https://kiborg.news/2023/10/23/mobilizacziya-na-hersonshhyni/


Окупантів, які грабували мешканців Сумщини під час окупації, заочно засудили на 10 років

Троє російських загарбників, на встановлених блокпостах, а також у с. Біловодське Роменського району, грабували мирне населення, погрожуючи зброєю та фізичною розправою.

Слідчі СБУ ідентифікували та зібрали вичерпну доказову базу щодо трьох військовослужбовців 3 мотострілецької дивізії 20 армії західного військового округу збройних сил рф (військова частина 54046), які зупинили авто місцевого жителя та, погрожуючи водію зброєю та фізичною розправою, відібрали в нього смартфон, який використовували в подальшому для приватного спілкування.

Суд визнав трьох встановлених окупантів – Олександра Судакова, Івана Сереброва та Василя Смирнова винними в порушенні законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України) та засудив заочно до 10 років позбавлення волі.

На замітку окупантам: у разі вчинення злочину проти миру та безпеки людства, передбаченого ст. 438 Кримінального кодексу України, строк давності не застосовується.


На зображенні може бути: 1 особа та текст

СБУ повідомила про підозру російському «політологу» Міхєєву, який закликав перетворити Суми на «мертву зону»

Служба безпеки зібрала доказову базу на російського пропагандиста Сергія Міхєєва, який публічно підтримав збройну агресію рф і закликав до повного знищення прикордонних міст в Україні.

Фігурант позиціонує себе як політолог, в «образі» якого він регулярно поширює антиукраїнські наративи в ефірах ключових рупорів кремля. Серед них – телеканали «россия-1» та «россия 24», а також радіостанції «Радио россии», «Маяк» та «Вести FM».

Під час одного зі своїх виступів у червні цього року Міхєєв закликав командування окупаційних угруповань рф здійснити серію масованих ракетно-артилерійських та авіаційних ударів по Сумах.

Таким чином російський пропагандист агітував перетворити українське місто у так звану «мертву зону», в якій взагалі «не повинно залишитися живих людей».

Крім ворожих атак на Суми Міхєєв «пропонував» продовжувати регулярні повітряні удари по населених пунктах українського прикордоння до повного їх знищення, виправдовував та підтримував захоплення українських територій.

Ініційована Службою безпеки мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності російського пропагандиста.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Міхєєву про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Оскільки фігурант переховується від правосуддя на території рф, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігуранта у міжнародний розшук. Йому загрожує до 10 років тюрми.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Сумській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.


Винахідливість СБУ не дозволяє росії захистити Кримський міст — розвідка Британії

Винахідливість СБУ не дозволяє росії захистити Кримський міст — розвідка Британії Дві успішні атаки СБУ на Кримський міст в жовтні 2022 року та липні 2023 року продемонстрували, що росія не здатна захистити цей логістичний об’єкт. Тож він і надалі перебуватиме під загрозою через винахідливість української спецслужби та військових. Про це йдеться у останньому звіті розвідки Міноборони Британії.

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1714879183271211392

«Хоч міст і повністю функціонує, але його використання залишається обмеженим через заходи, введені після першої української атаки в жовтні 2022 року, оскільки вантажівки та паливо продовжують перевозити поромами. Крім того, захист мосту вимагає від росії постійної концентрації великих сил, які могли б бути розгорнуті в інших місцях», – наголошує розвідка Британії. Нагадаємо, що СБУ вперше підірвала Кримський міст за допомогою вантажівки з вибухівкою. А вдруге міст атакували унікальні дрони «Морський малюк», які є власною розробкою СБУ. Також морські безпілотники підірвали десантний корабель «Олєнєгорський горняк», танкер «SIG» та ракетний корабель «Самум». А минулого тижня — уразили носій крилатих ракет «Буян» та корабель «Павел Державин».

X (formerly Twitter)

Ministry of Defence on X

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 19 October 2023. Find out more about Defence Intelligence’s use of language: https:/…


Черговий раз українські хакери зламали конференцію оганізовану міністерством економіки росії. Колаборнти намагались організувати роботу функціональних центрів надання державних послуг, що розташовані на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Продовжуємо нагадувати колаборантам, що все що їх чекає в майбутньому – це 111 ст. КК України.

Євген Вольнов — Prank Show

Завітав на чергову зустріч псів режиму, які обговорювали свої окупаційні плани. Одна з них це Вікторія Орлова, з Вугледару, яка наразі працює на ворогів. Можете передати їй привітання.

Дякую @kiborgnews за наводочку.

Перегляд за посиланням:

https://web.telegram.org/k/stream/%7B%22dcId%22%3A2%2C%22location%22%3A%7B%22_%22%3A%22inputDocumentFileLocation%22%2C%22id%22%3A%225292192155907929819%22%2C%22access_hash%22%3A%227723287433756926480%22%2C%22file_reference%22%3A%5B0%2C101%2C47%2C245%2C7%2C132%2C46%2C172%2C207%2C93%2C247%2C89%2C142%2C205%2C221%2C14%2C156%2C103%2C242%2C26%2C248%5D%7D%2C%22size%22%3A8264937%2C%22mimeType%22%3A%22video%2Fmp4%22%2C%22fileName%22%3A%22%D0%94%D0%B5%D1%81%D1%8F%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0.mp4%22%7D


СБУ затримала інформатора рф, який влаштувався до міжнародної організації в Одесі, щоб шпигувати за оборонцями міста

Контррозвідка Служби безпеки викрила в Одесі ще одного ворожого агента, який діяв за завданням головного управління генштабу зс рф (відомого як гру). Зловмисник розвідував позиції Сил оборони на території регіону.

Для маскування розвідувально-підривної діяльності він влаштувався водієм до місцевого осередку міжнародної благодійної організації.

Діючи під прикриттям, одесит об’їжджав територію міста, де намагався виявити ключові укріпрайони та інші місця базування підрозділів ЗСУ.

Також ворога цікавили ймовірні маршрути переміщення українських військ у напрямку південного фронту.

За даними слідства, поплічником агресора виявився місцевий житель, який ще у 2014 році за вказівкою спецслужб рф проводив активну діяльність у проросійських організаціях. Але тоді, після провалу кремлівського проєкту «російської весни» на Одещині, куратори перевели свого поплічника у «режим очікування».

Невдовзі після 24 лютого 2022 року на фігуранта дистанційно вийшов резидент агентурної мережі гру з території рф та «активував» свого інформатора для збору розвідувальних відомостей в обласному центрі.

Для комунікації з окупантами фігурант використовував заздалегідь відпрацьовані канали зв’язку через месенджери.

Під час обшуку у зловмисника вилучено зброю з боєприпасами та мобільний телефон із доказами його листування з агресором.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪ ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ);

▪ ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Встановлено, що резидент затриманого агента був ще і куратором диверсанта, якого СБУ затримала в минулому році. За матеріалами української спецслужби, у травні цього року він отримав довічне ув’язнення.

Контрдиверсійні заходи проводили співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.


СБУ повідомила Азарову про нову підозру і викрила у Києві чиновницю, яка навіть під час війни готувала його виступи для росТБ

Служба безпеки задокументувала нові злочини колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова, який підозрюється у державній зраді.

Переховуючись від правосуддя за межами України, він активно співпрацює з російськими спецслужбами та виконує їхні вказівки щодо проведення підривної діяльності проти нашої держави.

Для цього поширює наративи кремля у своїх коментарях ворожим пропагандистам, у тому числі в ефірах ток-шоу Соловйова та Скабєєвої.

Там він регулярно виправдовує збройну агресію рф, тимчасову окупацію частини України і поширює фейки про військово-політичне керівництво нашої держави.

При цьому, тексти публічних виступів Азарова готувала його помічниця – діючий державний службовець однієї із районних адміністрацій Києва.

Фігурантка робила це навіть після повномасштабного вторгнення рф у нашу державу.

Також вона дистанційно домовлялася з представниками російських та білоруських інформресурсів про час і тематику його участі в прямих ефірах або записі коментарів.

Чиновниця здійснювала комунікацію з Азаровим та ворожими пропагандистами не тільки з власної домівки, але й з робочого кабінету в будівлі держустанови.

Крім того, посадовиця адмініструвала Телеграм- та Ютуб-канали колишнього прем’єра, а також його особисті сторінки у соцмережах.

Там вона також «розганяла» провокативні матеріали, в яких повторювала риторику кремля про війну в Україні і дезінформувала про суспільно-політичну обстановку в нашій державі.

Перед відправкою Азарову «тез» для його виступів та публікацією дописів у його інтернет-ресурсах фігурантка дистанційно погоджувала всі матеріали зі ще однією помічницею експрем’єра у москві. Нею виявилась колишня колега фігурантки, яка після повномасштабного вторгнення рф виїхала до країни-агресора.

Також встановлено, що викрита чиновниця з Києва є керівником одного із підрозділів «Фонду гуманітарної підтримки», створеного Азаровим для фінансування антиукраїнського «Комітету спасіння України». Через ці установи фігурантка регулярно отримувала оплату за свої «послуги».

Під час обшуків у фігурантки виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які вона використовувала для спілкування з прем’єром-втікачем, його «московською» помічницею та російськими пропагандистами.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Азарову про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

▪ ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

▪ ч. 2 ст. 28 та ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);

▪ ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

▪ ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, що раніше його злочинні дії були кваліфіковані за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Двом його помічницям підозра оголошена за статтями:

▪ ч. 2 ст. 28 та ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);

▪ ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

▪ ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Щодо викритої посадовиці – вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх фігурантів.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Відео за посиланням: https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/videos/4373047392921253


Перейти до вмісту