Без категорії

15 липня – День українських миротворців

 21 травня 2013 року Верховна Рада України одноголосно прийняла Постанову № 292-VII «Про встановлення Дня українських миротворців». Відповідно до цієї постанови, Днем українських миротворців визначено 15 липня, з подальшим відзначенням його на державному рівні для вшанування мужності й звитяги, зразкового виконання службових обов’язків, вірності присязі учасників миротворчих операцій та забезпечення збереження пам’яті славетних героїв-миротворців, які загинули під час виконання обов’язків у складі миротворчого контингенту та миротворчого персоналу.

Сьогодні більшість наших миротворців відкликані з міжнародних місій, адже вони там, де їх найбільше потребують – вдома. Зараз нашій країні необхідний їхній безцінний досвід з відновлення миру, але, звичайно, це стане можливим лише після Перемоги над російським загарбником.

Нині кожен воїн в Україні бере на себе місію миротворця, бо ми захищаємо свою землю, свободу, демократію, європейський вибір. І нам не забракне рішучості, щоб зупинити й відкинути ворога, повернути те, що належить українському народу!

Слава Україні! Разом переможемо!

Перейти до вмісту