Центр зайнятості інформує
Новини

Конотопський міськрайцентр зайнятості інформує

Мікрогранти – можливості для створення і розвитку бізнесу.

Програма мікрогрантів є однією з програм, яка діє в рамках Державної урядової програми «Є робота». Ця програма передбачає отримання громадянами України грантів на створення та розвиток бізнесу. Іншими словами гранти – це можливості прийняти рішення стати підприємцем та займатися улюбленою справою. Отримувачами таких грантів можуть бути як фізичні особи, так і фізичні особи-підприємці та юридичні особи. Обов’язковою умовою отримання гранту є створення робочих місць протягом перших 6 місяців та працевлаштування на них працівників на строк не менше 24 місяців.

З метою інформування зареєстрованих безробітних про  урядову програму  «Є робота» протягом минулого тижня  у  Конотопському міськрайцентрі зайнятості  відбулися  семінари та вебінари  на тему:  “Мікрогранти – можливості для створення і розвитку бізнесу”,  в яких взяли участь 52 особи.                                                

У ході зустрічей  фахівці відділу активної підтримки безробітних ознайомили учасників заходів  з можливостями започаткування підприємницької діяльності та отримання мікрогрантів для ведення бізнесу. Інформували  про те, що потрібно зробити, які документи подати для отримання мікрогранту та як відбувається процедура відбору.

Зареєстровані безробітні дізналися про те, що учасники програми можуть отримати мікрогрант від 50 тис. до 250 тис. грн. в безготівковій формі на придбання обладнання, ліцензійного програмного забезпечення, сировини й матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з виробництвом продукції, послуг маркетингу та реклами, оренди приміщення, лізингу обладнання.

Проведення подібних заходів сприяє підвищенню рівня поінформованості зареєстрованих безробітних щодо шляхів та можливостей започаткування та ведення бізнесу у сучасних умовах. Для тих, хто має бізнес-ідею та задумується над тим, щоб розпочати власну справу,  ця послуга дає можливість отримати фінансову допомогу та створити нові робочі місця.

Зокрема, з початку дії програми 17 громадян, жителів  Конотопщини,   вже отримали схвальні рішення  щодо отримання мікрогрантів. Переможці грантів зобов’язалися створити 35 нових робочих місць.

Перейти до вмісту