Новини

Звернення заступника голови Конотопської районної ради Олексія Бойченка з нагоди Дня пам`яті жертв голодоморів

«Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!»

Шановні жителі Конотопського району!

26 листопада Україна і світ відзначають сумну дату трагічної історії – День пам’яті жертв голодоморів, що прокотилися Україною трьома потужними хвилями, зокрема найстрашнішого – Голодомору 1932–1933 років. Це масштабна національна трагедія, що забрала тисячі життів українців, це незагоєна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь.

Цього року ми вшановуватимемо пам’ять жертв сталінського геноциду в умовах російської агресії проти України. У нинішній війні Росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932–1933 років – знищення української ідентичності та української нації. І тоді, і нині Росія намагається зламати волю українців до спротиву, кидає проти нас весь свій терористичний арсенал. Але зараз Україна і світ – інші. Ми маємо власну державу та Збройні Сили, підтримку світу, військову, фінансову, дипломатичну допомогу. І найголовніше – згуртованість народу. Тому ми вистоїмо й переможемо!

Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей – наших земляків, без жалю винищених Голодомором! Запалімо свічі пам’яті за тими, хто загинув голодною смертю, став жертвою репресій тоталітарного режиму. Нехай Господь Бог ніколи більше не допустить такого лиха і нехай земля буде пухом для усіх спочилих жертв голодоморів!

З повагою

Заступник голови                                               Олексій БОЙЧЕНКО

Перейти до вмісту