Центр зайнятості інформує
Новини

Конотопський міськрайцентр зайнятості інформує

Конотопський міськрайцентр зайнятості пропонує

партнерство і взаємовигідну співпрацю роботодавцям

Сьогодні вирішення питання зайнятості населення неможливе без налагодження тісної співпраці служби зайнятості з роботодавцями. Адже саме вони створюють робочі місця, заробляють самі та надають таку можливість працівникам, сплачують податки до державного бюджету та сприяють  розвитку економіки. Тому наше завдання – побудова довірливих стосунків з роботодавцями, вивчення їх кадрових потреб, специфіки діяльності, підбір унікального комплексу послуг відповідно до їх запитів.

Для досягнення зазначених цілей служба зайнятості пропонує роботодавцям широкий спектр безоплатних послуг.

         Серед них важливе місце займають інформаційно-консультаційні послуги: проведення семінарів, ярмарків  та міні-ярмарків вакансій, презентацій роботодавців, днів відкритих дверей, надання консультацій для керівників та спеціалістів кадрових служб підприємств із питань законодавства про працю та зайнятість,  у тому числі при вивільненні або звільненні працівників,  використання праці іноземців, працевлаштування  громадян, які потребують соціального захисту та не здатні на рівних конкурувати на ринку праці, організація надання  індивідуальних та групових  консультацій особам з питань організації та провадження підприємницької діяльності.

Основа партнерських відносин служби зайнятості з роботодавцями – це взаємна вигода. Досвід свідчить, що співпраця більш ефективна, якщо вона будується на основі врахування інтересів роботодавців, і перш за все – економічних. Серед фінансових стимулів: компенсація єдиного внеску роботодавцям за працевлаштування безробітних на нові робочі місця, компенсація оплати праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, організація громадських робіт та робіт тимчасового характеру, організація професійного навчання на замовлення роботодавця, які фінансуються з бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття,  допомога по частковому безробіттю.

Послуги служби зайнятості стають максимально доступними та  комфортними завдяки впровадженню електронних сервісів.  Інформація про вільні робочі місця розміщується в Єдиній інформаційно-аналітичній системі державної служби зайнятості та на Інтернет-ресурсі  Державної служби зайнятості “Єдине соціальне середовище зайнятості”  www.dcz.gov.ua.  Користування онлайн-сервісом  “електронний кабінет роботодавця” дозволяє роботодавцям переглянути актуальність реквізитів підприємства, стан укомплектування вакансій, здійснювати оперативний пошук необхідних кадрів шляхом перегляду резюме,  подавати звітність. Цей сервіс зорієнтований на скорочення витрат часу для відвідування центру зайнятості  та на підвищення рівня взаємодії працедавців зі службою зайнятості.

Впевнені, що допомога служби зайнятості є дієвою, а роботодавці

задоволені продуктивним співробітництвом з Конотопським центром зайнятості.

Перейти до вмісту