6 сесія Конотопської районної ради
Новини

Відбулася 6 сесія Конотопської районної ради

26 березня відбулась шоста сесія Конотопської районної ради восьмого скликання, яку проводив голова Конотопської районної ради Віктор Бик.

В роботі сесії взяли участь голова Конотопської райдержадміністрації, керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, представники Попівської і Бочечківської сільських рад, засоби масової інформації.

На засіданні були присутні 32 депутати, розглянули 15 питань порядку денного, які попередньо опрацьовані на засіданнях постійних комісій та президії.

Першим питанням заслухали та взяли до відома публічний звіт голови Конотопської районної державної адміністрації Олександра Бескоровайного про виконання у 2020 році програми економічного і соціального розвитку, районного бюджету і делегованих районною радою повноважень.

Наступними затвердили у новій редакції районну програму підтримки органів місцевого самоврядування  та висвітлення діяльності Конотопської районної ради  на 2021 рік і районну програму підтримки органів виконавчої влади та реалізації заходів соціально-економічного розвитку Конотопського району на 2021 рік. Також затвердили передавальні акти комісій з реорганізації Буринської і Кролевецької районних рад. Проголосували за передачу міжбюджетного трансферту обласному бюджету Сумської області на 2021 рік на будівництво спортивного майданчику з футбольним полем зі штучним покриттям на території Попівського НВК.

Були внесені зміни та доповнення до програми економічного і соціального розвитку Конотопського району на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки, а також зміни до районного бюджету Конотопського району на 2021 рік. У ході сесії депутати прийняли інші рішення фінансового спрямування та ефективного використання комунального майна.

Представляючи інтереси територіальних громад, депутати Конотопської районної ради підтримали звернення до Кабінету Міністрів України щодо списання заборгованості Кролевецького районного бюджету по середньостроковій позиці за 2012-2013 роки, що рахується на обліку у Державній казначейській службі України.

Зважаючи на складну ситуацію із COVID-19, що склалася на сьогодні, голова депутатської фракції Політичної партії «Європейська Солідарність» в Конотопській районній раді Сергій Концедал зачитав заяву про  необхідність проведення широкого обговорення та прийняття невідкладних рішень, які допоможуть зупинити розвиток пандемії.

На завершення голова районної ради Віктор Бик висловив вдячність депутатському корпусу за плідну та конструктивну роботу в інтересах жителів Конотопського району.

Перейти до вмісту