5 сесія Конотопської районної ради
Новини

Відбулася 5 сесія Конотопської районної ради

Image12 лютого під головуванням голови Конотопської районної ради Віктора Бика відбулась п’ята сесія Конотопської районної ради восьмого скликання.

В роботі сесії взяли участь депутат Сумської обласної ради Тетяна Сизон, голова Конотопської райдержадміністрації, представники Попівської і Бочечківської сільських рад, засоби масової інформації.

У сесійній залі голова Конотопської районної виборчої комісії оголосив постанову про визнання обраними наступних за черговістю депутатами Конотопської районної ради Гімадеєва Едуарда Едуардовича, Жука Петра Івановича, Шайденко Світлану Іванівну. Депутатський корпус оплесками привітав своїх колег, голова районної ради Віктор Бик побажав всім плідної, злагодженої праці. 

Депутати заслухали й прийняли до відома інформацію начальника Конотопського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області Сергія Забозлаєва про стан правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Конотопського району за 12 місяців 2020 року.

Також, заслухали і взяли до відома звіт голови Конотопської районної ради Віктора Бика про здійснення державної регуляторної політики районною радою у 2020 році

Прийняли рішення про перерахування залишків коштів (у тому числі боргових зобов’язань), що утворилися на кінець бюджетного періоду на рахунках районних бюджетів Кролевецького, Буринського, Путивльського районів, та про перерахування залишків коштів, що утворилися на кінець бюджетного періоду на рахунках районного бюджету Конотопського району і цільових коштів у загальному фонді бюджету до бюджетів Дубов’язівської селищної, Попівської та Бочечківської сільських територіальних громад.

Депутати затвердили районну програму підтримки органів місцевого самоврядування та висвітлення діяльності Конотопської районної ради на 2021 рік. Надали згоду на безоплатну передачу майна, що перебуває на балансі Кролевецької районної державної адміністрації, придбаного за рахунок коштів районного бюджету у комунальну власність Кролевецької міської ради. Погодили «Проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Новомутин Конотопського району Сумської області».

Депутати прийняли рішення з питань пов’язаних з депутатською діяльністю, зняли з контролю окремі рішення районної ради 7 скликання.

На сесії було підтримано депутатський запит до правоохоронних органів.

Голова депутатської фракції Політичної партії «Слуга народу» зачитав звернення до Верховної Ради України щодо прийнятого Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум»;

Голова депутатської фракції Політичної партії «Наш край» зачитав звернення до голови Сумської обласної державної адміністрації Василя Хоми щодо включення об’єктів реконструкції та будівництва до фінансування за рахунок Державного фонду регіонального розвитку; 

Голова депутатської фракції Політичної партії «Європейська Солідарність» зачитав звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності невідкладного інформування населення Сумської області про початок вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19.

Представляючи інтереси територіальних громад, депутати Конотопської районної ради підтримали дані звернення.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Перейти до вмісту