Новини

Відбулася 3 сесія Конотопської районної ради

Image24 грудня під головуванням голови Конотопської районної ради Віктора Бика відбулась третя сесія Конотопської районної ради восьмого скликання, в роботі якої взяли участь  голова Конотопської райдержадміністрації Олександр Бескоровайний, керівники управлінь і відділів Конотопської та Буринської райдержадміністрацій, представники засобів масової інформації.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного депутати прийняли рішення з майнових питань, внесли зміни до районної Програми здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2020 рік.

Також депутати внесені зміни та доповнення до програми економічного і соціального розвитку Конотопського району на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки, зміни до районного бюджету Конотопського району на 2020 рік, зміни до районного бюджету Буринського району на 2020 рік.

Головну увагу депутатського корпусу було приділено районному бюджету Конотопського району на 2021 рік.

Представляючи депутатам районної ради проект районного бюджету на 2021 рік, начальник фінансового управління райдержадміністрації Надія Кривченко відразу наголосила, що він – надскладний.

На даний час сформований проект районного бюджету Конотопського району виходячи із вимог діючого Бюджетного кодексу України з урахуванням реформи місцевого самоврядування та змін в адміністративно-територіальному устрої, і саме головне затвердженим розмежуванням дохідних і видаткових повноважень органів місцевого самоврядування відповідних рівнів.

Формування загального фонду районного бюджету здійснюється за рахунок доходів передбачених статтею 641 Бюджетного кодексу України.

На даний час основним і єдиним джерелом дохідної частини районного бюджету Конотопського району є адміністративний збір за надання послуг, зокрема за надання відомостей з державного земельного кадастру центром надання адміністративних послуг Конотопського району в загальній сумі 113,340 тисяч гривень.

За офіційною інформацією Кролевецької, Буринської, Путивльської адміністративно-територіальних одиниць, які входять до новоутвореного Конотопського району та Податкової служби України в Сумській області будь-які інші передбачені законодавством джерела надходжень до районного бюджету відсутні, що фактично позбавляє районний бюджет реальних можливостей для виконання видаткових повноважень, визначених статтею 91 Бюджетного кодексу України.

Відтак, обговоривши даний проект, депутати районної ради прийняли районний бюджет на наступний рік. Разом з цим, виходячи з критичної ситуації, яка склалася щодо неможливості забезпечення навіть захищених статей видатків депутатами районної ради, прийнято звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Сумської обласної ради, народних депутатів України мажоритарників від Сумщини, з проханням ініціювати питання фінансування утримання районних рад, оплати праці їх працівників за рахунок виділення цільової субвенції з державного бюджету на дані цілі.

Питання, що вносились на розгляд третьої сесії районної ради восьмого скликання, були попередньо розглянуті на  засіданні постійних комісій та президії районної ради.

На завершення пленарного засідання із привітаннями до присутніх у залі звернувся голова Конотопської районної ради Віктор Бик:

«Шановні депутати районної ради, шановні присутні!

Щиро вітаю вас з наступаючим Новим 2021 роком та Різдвом Христовим.

            Ці свята мають особливе значення, ми щиро прагнемо бути разом зі своїми найріднішими, дарувати їм свою любов і піклування. Усе це єднає та зближує людей незалежно від їх поглядів і переконань, надихає на нові звершення та добрі справи.

            Тож нехай Новий рік прийде до вас лише з радістю, додасть сил, здоров’я й оптимізму, вселить у душі спокій і впевненість, принесе в кожен дім мир, добробут і стабільність, а всі добрі наміри й починання здійсняться.

Щасливого Нового року й веселих різдвяних свят!».

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту