3 сесія 8 скликання (24.12.2020)

Про звернення депутатів Конотопської районної ради Сумської області

Image

КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

ТРЕТЯ СЕСІЯ

 РІШЕННЯ

 Конотоп

 24.12.2020

Про звернення депутатів Конотопської

районної ради Сумської області

 

З метою недопущення заборгованості по захищених статтях бюджету Конотопської районної ради, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада

вирішила:

1.Схвалити звернення депутатів Конотопської районної ради Сумської області до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Сумської обласної ради, народних депутатів України Михайла Ананченка, Максима Гузенка, Андрія Деркача, Ігоря Молотка щодо виділення додаткових коштів на покриття незабезпеченості по захищених статтях бюджету – виплата заробітної плати та оплата енергоносіїв (додається).

2.Виконавчому апарату районної ради направити звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А., Сумської обласної ради, народних депутатів України Ананченка М.О., Гузенка М.В., Деркача А.Л., Молотка І.Ф..

Голова                                                                       Віктор БИК

 

Додаток

до рішення районної ради

восьмого скликання

від 24.12.2020

 

 

Звернення

депутатів Конотопської районної ради Сумської області до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Сумської обласної ради, народних депутатів України Михайла Ананченка, Максима Гузенка, Андрія Деркача, Ігоря Молотка

 

Ми, депутати Конотопської районної ради Сумської області, стурбовані ситуацією, яка склалась в районі з фінансуванням видатків на утримання органу місцевого самоврядування, а саме Конотопської районної ради на 2021 рік.

На даний час сформований проєкт районного бюджету Конотопського району виходячи із вимог діючого Бюджетного кодексу України з урахуванням реформи місцевого самоврядування та змін в адміністративно-територіальному устрої, і найголовніше затвердженим розмежуванням дохідних і видаткових повноважень органів місцевого самоврядування відповідних рівнів.

Формування загального фонду районного бюджету здійснюється за рахунок доходів передбачених статтею 641 Бюджетного кодексу України.

На даний час основним і єдиним джерелом дохідної частини районного бюджету Конотопського району є адміністративний збір за надання послуг, зокрема за надання відомостей з державного земельного кадастру центром надання адміністративних послуг Конотопського району в загальній сумі 113,340 тисяч гривень. За офіційною інформацією Кролевецької, Буринської, Путивльської адміністративно-територіальних одиниць, які входять до новоутвореного Конотопського району та Податкової служби України в Сумській області будь-які інші передбачені законодавством джерела надходжень до районного бюджету відсутні, що фактично позбавляє районний бюджет реальних можливостей для виконання видаткових повноважень, визначених статтею 91 Бюджетного кодексу України.

Оскільки бюджет рівня району повинен бути збалансованим, відповідно ця сума 113,340 тисяч гривень передбачається на видатки головному розпоряднику коштів – Конотопській районній раді. Даний обсяг видатків відображено за напрямком заробітної плати з нарахуваннями, що складає лише 1,4 відсотки від загальної суми потреби витрат, обрахованої головним розпорядником коштів з урахуванням необхідних виплат працівникам, а саме заробітної плати на термін попередження, компенсації за невикористані відпустки та вихідної допомоги при звільненні працівникам районних рад, райони яких ліквідовуються згідно законодавства.

Зрозуміло, що дані бюджетні призначення не дають можливості забезпечити виконання пункту 4 статті 77 Бюджетного кодексу України в частині забезпечення у першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, на проведення розрахунків за енергоносії та потребують їх корегування, а це можливо тільки шляхом внесення змін до бюджету. Враховуючи оперативні прогнозні показники фінансового ресурсу вільного залишку коштів, який утвориться на рахунках всіх адміністративно-територіальних одиниць Конотопського району на початок року недостатньо навіть для забезпечення відповідної потреби видатків на оплату праці в розмірі двомісячного фонду.

Виходячи з критичної ситуації, що склалася щодо неможливості забезпечення навіть захищених статей видатків просимо ініціювати питання фінансування утримання районних рад, оплати праці їх працівників за рахунок виділення цільової субвенції з державного бюджету на дані цілі.

 

Заступник голови                                                       Олексій БОЙЧЕНКО

 

 

Перейти до вмісту