Новини

28 листопада – День пам’яті жертв Голодомору. Ми пам’ятаємо!

ImageГолодомор… Скільки страждань у цьому слові. Живучи сучасним життям, нам подекуди важко повною мірою осягнути глибину трагедії, яку пережили наші співвітчизники у минулому столітті, зрозуміти весь масштаб дії зла і злочинів проти людяності: коли розстрілювали за п’ять колосків, виганяли на смерть запухлих від голоду дітей, забирали у селян останнє, доводили їх до відчаю, смерті, коли країну, яка здавна славилась своєю родючою землею і працьовитим народом, перетворили на суцільну братську могилу безвинних жертв штучного голоду…

Страшна пам’ять про ті лихі часи живе у кожному з нас, на ментальному рівні.  

Вшануймо спільною молитвою пам’ять усіх жертв Голодомору – тих, хто загинув, хто терпів, хто постраждав. І нехай подібна біда на нашій землі ніколи не повториться знову!

Поставимо на підвіконня запалену свічку, як символ пам’яті і тепла наших сердець, у яких генетично закладена велич і сила могутньої душі і сили волі.

З нагоди 87-х роковин Голодомору-геноциду 1932-1933 років голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Олександр Бескоровайний, заступник голови районної ради Ірина Клігунова, заступник голови райдержадміністрації Людмила Зерниченко, Попівський сільський голова Сергій Савченко, працівники відділу культури РДА, представники Попівського НВК, громадськість, вшанували пам’ять по померлим, поклавши колоски пшениці з кетягами калини до пам’ятного знаку у селі Попівка.

Image

Image 

Перейти до вмісту