Новини

Національний День Пам’яті загиблих захисників України

ImageЗ 2019 року щорічно 29 серпня в країні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей день – данина пам’яті за нашими славними синами, які в різні часи, а особливо – в період російської агресії на сході України, поклали свої життя за нашу свободу і мирне співіснування.

Заходи спрямовані на впровадження нових традицій по вшануванню пам’яті загиблих воїнів – захисників України, єднанню української нації.

Відповідно до Указу Президента України та розпорядження Кабінету Міністрів «Про заходи з відзначення у 2020 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» цього дня в державі передбачено приспущення Державного прапора України та оголошення загальнонаціональної хвилини мовчання, обмеження розважально-концертних заходів й трансляцій на телебаченні і радіо, покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань захисників України, а також проведення національно-патріотичних заходів.


 

Перейти до вмісту