Новини

Заходи до Національного Дня Пам’яті загиблих захисників України

ImageНещодавно в календарі памʼятних дат нашої держави зʼявилася ще одна – День памʼяті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Вшанування пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, адже саме в цей день у 2014 році відбувся потужний прорив української групи військ з оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів.

          Трагічні події 2014-го розгорталися на полях соняхів. Саме тому символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, стала ця сонячна квітка. Учасники урочистостей долучилися до Всеукраїнської акції «Соняхи памʼяті», прикріпивши стилізовані зображення цих квітів до одягу.

З цієї нагоди голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук та тимчасово виконуюча обовʼязки голови Конотопської районної державної адміністрації Тетяна Шерудило – поклали квіти та встановили символічні державні прапорці на могилах захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

У селах Землянка та Юрівка поклали квіти до памʼятних знаків учасникам АТО та могил загиблих героїв-земляків.

Під час заходу було поіменно згадано всіх загиблих учасників антитерористичної операції, доля яких повʼязана із містом Конотопом та Конотопським районом, та вшановано їх памʼять хвилиною мовчання.

Image

 

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту