Новини

В Конотопському районі відбулась нарада з медичних питань

 Image29 липня 2020 року в адмінбудинку Конотопської районної державної адміністрації за участі керівництва району відбулась нарада з завідувачами  структурних підрозділів комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради.

Присутні розглянули актуальні питання медичної сфери, зокрема говорили про роботу закладів медико-санітарної допомоги в умовах проведення карантинних заходів.

Головний лікар комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради Лариса Ковтун проінформувала щодо проведення обстеження на SARS CoV-2.

Доповідач відзначила, що використання ІФА-тестів для виявлення антитіл COVID-19 врегульоване наказом МОЗ від 20.05.2020 № 1227 «Про затвердження змін до Стандартів медичної допомоги „Коронавірусна хвороба“» (COVID-19), а саме ІФА-тестування може проводитися: пацієнтам із симптомами COVID-19; пацієнтам з пневмонією; контактним особам; особам, що потребують планової госпіталізації та/або операції.

Пройти обстеження методом ІФА-тестування вище визначені категорії осіб мають змогу на базі лабораторії КНП КМР «Конотопська центральна районна лікарня ім. ак. М.Давидова», обов’язково за направленням сімейного лікаря безкоштовно, на що депутатами Конотопської районної ради виділені кошти з районного бюджету Конотопського району.

У зв’язку із виявленням станом на 13.00 годину 29 липня 2020 року в Конотопському районі 2 нових випадки захворювання на COVID-19, очільники району та медичні працівники звертаються до сільських жителів і  переконливо просять дотримуватись правил карантинних обмежень. Дисципліна та виконання усіх особистих та загальних заходів безпеки є протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Пам’ятайте, відповідальність рятує життя! Бережіть себе. Будьте здорові!

Image

Image 

 

 

Перейти до вмісту