Новини

Жнива у Конотопському районі – 2020

ImageОдними з перших у Конотопському районі – з 19 липня 2020 року – розпочали жнива у ДП «Вирівське». Це підприємство єдине в районі на сьогодні перебуває в державній власності, на шляху до реформування, про що свідчить зміна назви.

Двадцять чотири роки його очолює директор Олександр Сахно – людина з великим досвідом, за плечима у нього понад 40 років стажу роботи в сільському господарстві, заслужений працівник сільського господарства України.

            У ДП «Вирівське» займаються не лише рослинництвом, утримують 550 голів ВРХ, в тому числі 200 дійних корів.

            На полях підприємства в цьому році чільне місце відведено озимій пшениці – нею засіяно 414 га. Також вирощували і мають до збирання овес на площі 206 га, просо – 50 га, гречку – 45 га, соняшник – 200 га, для годівлі худоби кукурудзу на силос і багаторічні трави – люцерну, конюшину.

             До прийому зерна нового урожаю підготовлено зернотік – побудовано новий склад для зберігання зерна площею 1000 м3. Також перекрито дах майстерні для ремонту тракторів та іншої сільгосптехніки, матеріальний склад, столярну майстерню. Всі приміщення, техніка і обладнання готові до роботи, проведено обробку приміщення від хвороб і шкідників, наведено благоустрій.

            Днями на жнивах у ДП «Вирівське» побували голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук і т.в.о. голови Конотопської райдержадміністрації Тетяна Шерудило. Вони відзначили хороший настрій, з яким працюють люди, їх задоволення від отриманого урожаю, та вели мову з директором підприємства Олександром Сахном про плани і перспективи на майбутнє, оскільки від того, яка буде доля у підприємства, залежить і наявність робочих місць у  селі Вирівка, і надходження до бюджету, і вирішення багатьох питань соціально-економічного розвитку села.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту