Новини

В Конотопському районі працює цех з виробництва сиру

Image Молочні продукти вкрай необхідні для харчування людини в усі періоди її життя, особливо вони корисні дітям, літнім людям, хворим. Вони є життєво важливими в раціоні українцiв. Та все частiше споживача цiкавить питання – як обрати саме того виробника, продукцiя якого дiйсно безпечна та корисна для вживання i як саме вона виготовляється.

          

    В с.Шевченкове після майже 1,5-річного будівництва під торговою маркою «OBEREG» розпочав свою роботу цех з виробництва сиру і сирно-молочної продукції ФОП Ждан І.В.    

Співвласник підприємства Тетяна Борисенко розповіла про те, що в районі, а саме в с.Шевченкове, звідки вона родом, їй давно хотілось організувати виробництво саме екологічно чистої продукції, де технологія виробництва не дає можливості фальсифікувати продукт. Організація і відкриття сирцеху стало можливим завдяки підтримці небайдужих людей – керівництва району, а також співпраці з місцевим господарством ПрАТ «Р-п «Шевченківський», який поставляє молоко, безпека і якість якого підтверджена. Проводяться дослідження в Сумській ветеринарній лабораторії держспоживспілки, є всі сертифікати про якість продукції. Виробляємо продукцію, яку можемо їсти самі, їдять наші діти і онуки, – підкреслює Тетяна Олександрівна.

 За добу цех переробляє 1 тонну молока, а взагалі потужність підприємства розрахована на 3 тонни молока за добу, тож є перспективи розвивати виробництво.

Оксана Олексіївна Кривенко, технолог цеху по виробництву сиру розповіла, що на підприємстві виробляють сири, сирно-молочну продукцію, молоко, йогурт, сметану, кисломолочний сир, вершки, масло і на майбутнє планують розширяти асортимент в плані сирів з різними натуральними компонентами, відмовились від стабілізаційних систем та ароматизаторів.

У своєму асортименті цех на сьогодні має різноманітну лінійку сирів. Основний сир, що виготовляється в цеху це «Гауда», з нього почали виробництво, зараз асортимент розширився – виготовляють «Гауду» з маслинами і в’яленими томатами, з пажитником, прованськими травами і помідорами, волоським горіхом, м’який сир «Рікотта», «Рікотта салатна», «Адигейський». Планують виготовляти сир «Мазда», «Радомир», для цього на підприємстві є всі умови.

Працює в цеху 4 чоловіки в одну зміну, за умов високої реалізації продукції, планують запустити роботу в дві зміни. Фахівці ретельно працюють над створенням досконалого смаку.

            Оксана Олексіївна розповідала про тонкощі виготовлення сирів на підприємстві. Виробництво сиру на сироварні максимально автоматизоване. Приміщення цеху розділене на дільниці, де відбуваються різні етапи технологічного процесу. Молоко, що поступає до сироварні від виробника молочної сировини проходить підігрів, пастеризацію, охолодження до температури заквашення. Пастеризація молока автоматизована та вираховується до секунд, для того, щоб продукт не втрачав оригінальних смакових якостей. Потім сир потрапляє на пресування, а після цього поступає у солільний басейн, а потім направляється в камеру дозрівання, де протягом 1 місяця дозріває (планують виготовляти сир і з 2, 6 місячним та річним терміном дозрівання), після дегустації сир переносять у склад готової продукції, а звідти він вже йде на реалізацію. Словом, ставлення до виготовлення продукту у спеціалістів дуже відповідальне.

  Подія є важливим кроком в розвитку сільських територій, адже відкриття таких підприємств сприяє розвитку бізнесу на селі, створенню нових робочих місць, сир та сирно-молочну продукцію вироблятимуть з високоякісного молока, яке цеху поставляє відоме на Конотопщині підприємство ПрАТ «Р-п «Шевченківський» тому в користі і безпечності продукції можна не сумніватись, – зазначив голова районної ради Анатолій Боярчук та побажав підприємству розширюватись та створювати нові робочі місця.

– Село не зникне з карти України, доколи в ньому будуть жити і працювати такі небайдужі люди, як господарі цього виробництва. Невелике підприємство  виробляє якісну продукцію, яка так потрібна і підростаючому поколінню і людям похилого віку. Пересвідчуємось у тому, що у нас є фахові особистості, які готові працювати на Україну, на село, на сільськогосподарське виробництво. Це все відбувається в руслі тих вимог, які ставить перед нами область, і ми виконавці співпрацюємо з цими людьми, які забезпечують життєдіяльність міста і району якісною сільськогосподарською продукцією. Це створені нові робочі місця, розвиток, а розвиток – це успіх, – розповіла Тетяна Микололаївна Шерудило.

Сільський голова М.А.Ступак розповів, що жителі села дуже задоволені продукцією цеху, яка є якісною, смачною, де працюють фахівці своєї справи та побажав підприємству розвитку, збільшувати масштаби і реалізовувати продукцію не тільки на теренах Конотопського району, а й по всій Сумщині.

Продукцію цеху з виробництва сиру можна придбати в м.Конотоп (р-н Сім вітрів за магазином Сіверський), Житломасив (за магазином АТБ), в планах відкривати ще торгові точки по місту. Смакуйте натуральне!

 

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту