Новини

До Дня пам’яті та примирення і 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війни

ImageСьогодні ми схиляємо голови в пошані перед тими, хто 75 років тому з неймовірною жагою справедливості виборов Перемогу, зупинив війну, виніс вирок нацизму, приніс мир і надію, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які відбудовували рідну країну.

 

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр.

День Перемоги – це свято, яке  гуртує представників усіх поколінь в їх щирому прагненні віддати данину шани визволителям, які захищали Батьківщину десятки років тому, і тим, хто боронить її сьогодні. 

9 травня 2020 року у селі Попівка голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, т.в.о. голови Конотопської районної державної адміністрації Тетяна Шерудило, заступник голови районної ради Ірина Клігунова, представники місцевої влади,  віддаючи шану пам’яті, низько схилили голову у скорботній хвилині мовчання перед пам’яттю всіх тих, хто загинув, виборюючи незалежність і волю нашої держави. Керівництво району поклали квіти до меморіалу Загиблим воїнам.

Цьогоріч у зв'язку з карантином в Україні, з метою недопущення поширення коронавірусу COVID-19, в територіальних громадах Конотопського району, з нагоди Дня пам’яті та примирення і 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулося індивідуальне вшанування ветеранів Другої світової війни, з дотриманням умов карантинних заходів. У ці дні представники місцевої влади відвідали і поклали квіти до меморіалів Слави, пам’ятників та могил загиблих воїнів в населених пунктах, за участі мінімально обмеженої кількості людей з розведенням у часі.

Громадськість Конотопського району через інтернет ресурси долучилась до всеукраїнських акцій "Родинні історії війни", "Мак пам’яті" та інших.

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту