Новини

Спасибі жителям Конотопського району за розуміння щодо ситуації з протидією коронавірусу

ImageДругий місяць в нашій державі триває карантин з метою недопущення поширення корона вірусу COVID-19, одним із заходів якого є розміщення осіб, які повертаються з-за кордону, на обсерваторію.

Така пересторога є доволі дієвою, оскільки дає можливість своєчасно виявити інфікованих короно вірусом, пролікувати їх та не допустити подальшого поширення інфекції.

На нашій пам’яті, мабуть, ще залишаються події в Санжарах, де розмістили перших людей, які підлягали обсервації. І тут виникла потреба влаштувати на обсервацію 12 осіб вже на території Конотопського району. Було побоювання – як сприймуть це місцеві жителі.

З 15 квітня 2020 року відповідно до розпорядження голови Сумської облдержадміністрації на обсервацію до гуртожитку аграрного ліцею було влаштовано 12 жителів Сумщини. Оскільки заняття в ліцеї в цей час проводяться тільки дистанційно і всі студенти роз’їхались по домівках, загрози для них перебування людей на обсервації на даний час не ставить. Колектив ДПТНЗ «КПАЛ» і жителі селища Заводське з розумінням поставилися до  запровадження карантинних заходів.

За інформацією Конотопського відділу поліції ГУНП України в Сумській області, перебування жителів Сумщини на обсервації в гуртожитку ДПТНЗ «КПАЛ» пройшло без негативної реакції та правопорушень. Люди зрозуміли необхідність цього заходу і сценарій Санжар не повторився.  

Голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук висловлює глибоку вдячність всім медичним працівникам Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради,  котрі перебувають на передовій боротьби з COVID-19, цінуючи їх відвагу, сміливість і відданість.

Очільник району також висловлює щиру вдячність жителям селища Заводське, які проявили мудрість, витримку і терпіння і з розумінням поставились до перебування людей на обсервації.

На місці кожного з 12 осіб, які були вимушені пройти обсервацію, може опинитись будь-хто з наших рідних, близьких, знайомих, і навіть кожен з нас, і в тому, що ці люди перебували в умовах підвищеної ізоляції під наглядом медпрацівників, їх вини немає.

В аграрному ліцеї  проводяться відповідні заходи дезінфекції, що дасть можливість навчальному закладу після карантину почати роботу в звичайному режимі.

Image 

Перейти до вмісту