37 сесія 7 скликання (24.04.2020)

Про викладення Програми розвитку малого та середнього підприємництва…

                                     Image                     

КОНОТОПСЬКА   РАЙОННА   РАДА

СЬОМЕ  СКЛИКАННЯ

 ТРИДЦЯТЬ СЬОМА СЕСІЯ

  РІШЕННЯ

Конотоп

 

 

 24.04.2020

Про викладення Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на   2017-2020 роки у новій редакції

 

                    

З метою подальшого стимулювання розвитку, підтримки малого та середнього підприємництва в Конотопському районі, відповідно до Закону України «Про розвиток та державну  підтримку малого і середнього підприємництва в Україні», розпоряджень голови Конотопської районної державної адміністрації від 27.12.2019 № 319-ОД «Про внесення змін до граничної чисельності працівників структурних підрозділів Конотопської районної державної адміністрації», від 21.02.2020 № 50-ОД «Про затвердження Положення про відділ культури Конотопської районної державної адміністрації у новій  редакції», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

районна рада вирішила:

1. Затвердити Програму розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2017 – 2020 роки у новій редакції (додається).

2. Визначити головними розпорядниками коштів та відповідальними виконавцями Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2017 – 2020 роки у новій редакції Конотопську районну державну адміністрацію, відділ культури Конотопської районної державної адміністрації відповідно до затверджених термінів виконання цієї Програми.

3. Рекомендувати сільським радам здійснити організаційно-практичні заходи щодо забезпечення виконання показників і завдань Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2017 – 2020 роки у новій редакції.

4. Відділу культури Конотопської районної державної адміністрації забезпечити організацію роботи щодо виконання Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2017-2020 роки у новій редакції.

5. Рішення Конотопської районної ради від 08.08.2018 «Про викладення програми розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2017 – 2020 роки у новій редакції», від 04.12.2018 «Про внесення змін до рішення Конотопської районної ради від 08.08.2018 «Про викладення програми розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2017 – 2020 роки у новій редакції», від 20.12.2019 «Про внесення змін до рішення Конотопської районної ради від 08.08.2018 «Про викладення програми розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2017-2020 роки у новій редакції» визнати таким, що втратили чинність.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань землекористування, агропромислового комплексу, малого підприємництва, архітектури, екології, будівництва, транспорту та звязку.

 

 

Голова                                                            А.БОЯРЧУК

 

 Аліна Тимощук 6 61 49

Надіслано: до протоколу – 1, постійній комісії районної ради з питань землекористування, агропромислового комплексу, малого підприємництва, архітектури, екології, будівництва, транспорту та зв’язку – 1, Конотопській районній державній адміністрації – 1, фінансовому управлінню РДА – 1, відділу культури РДА – 1,   сільським радам – 20

 

 

                                                     Додаток

                                                                                                    до рішення районної ради

                                                                                                    сьомого скликання від 24.04.2020

 

1.      Паспорт                                                                       

Програми розвитку малого та середнього підприємництва

в Конотопському районі на 2017-2020 роки у новій редакції

(далі – Програма)

 

1.

Ініціатор розроблення Програми

Конотопська районна державна адміністрація

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми

 Розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації від 15.04.2020 № 130 – ОД  «Про схвалення проекту Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2017-2020 роки у новій редакції»

3.

Розробник Програми

Відділ культури Конотопської районної державної адміністрації

4.

Співрозробники Програми

Конотопська районна рада, управління та відділи Конотопської районної державної адміністрації, Конотопський міськрайонний центр зайнятості, рада підприємців при Конотопській районній державній адміністрації

5.

Відповідальний виконавець Програми

Конотопська районна державна адміністрація, комунальна установа «Сумський обласний фонд підтримки підприємництва» Сумської обласної ради, відділ економічного розвитку і торгівлі  Конотопської райдержадміністрації (2017-2019 роки), відділ культури Конотопської рай- держадміністрації (2020 рік)

6.

Учасники Програми

Конотопська районна державна адміністрація, відділ економічного розвитку і торгівлі (2017-2019 роки), відділ культури (2020 рік) та структурні підрозділи Конотопської районної державної адміністрації, селищна та сільські ради, Конотопська газета «Сільські горизонти», Конотопський міськрайцентр зайнятості, комунальна установа «Сумський обласний фонд підтримки підприємництва» Сумської обласної ради,  

7.

Термін реалізації Програми

2017 -2020 роки

7.1

Етапи виконання Програми  (для довгострокових програм)

8.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Районний

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього:

                                  743,130 тис. грн.

 

 

у тому числі :

 

9.1.

кошти районного бюджету, гривень

                 2017 рік – 400,00 тис. грн.

                 2018 рік – 143,130 тис. грн.

                 2019 рік – 0,0 тис. грн.

                 2020 рік – 200,0 тис. грн.


2. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

Головним фактором формування середнього класу є розвиток малого і середнього підприємництва, що гарантує стабільність економіки та підвищення рівня життя громадян. У результаті відкриття власної справи та самозайнятості знижується рівень безробіття та водночас підвищується рівень доходів населення, що сприяє зростанню сукупного попиту та збільшенню обсягу виробництва.

За підсумками 2018 року в Конотопському районі налічується 472 суб’єкта підприємництва,  з них 96 малих та середніх підприємств та 376 одиниць фізичних осіб-підприємців.

Кількість підприємств на 10 тис. осіб наявного населення за 2018 рік становить 35 одиниць.

Аналіз діяльності підприємств дозволяє простежити певні тенденції щодо галузевої структури даних суб’єктів. Переважна більшість суб’єктів господарювання працює у сільському – 87%, лісовому господарстві – 3 %, промисловості – 2 %, у сфері транспорту – 2%, торгівлі – 6%.

У Конотопському районі в 2018 році у малому та середньому підприємництві  зайнято близько 2479 осіб, що становить 15,5 % економічно активного населення працездатного віку.

Кількість найманих працівників у суб’єктів господарювання району у 2018 році становила 2036 осіб, в тому числі на підприємствах – юридичних особах малого та середнього бізнесу  – 1626 осіб, у фізичних осіб–підприємців –  410 осіб.

Обсяг реалізованої продукції (товарів, послуг) суб’єктів господарювання Конотопського району в цілому у 2018 році складав 2014,0 млн.грн, в тому числі фізичних осіб підприємців – 193,8 млн.грн., що становить 9,6% до загального обсягу.

В сільському господарстві району налічується 56 фермерських господарства, площа земельних ділянок, що використовуються фермерськими господарствами становить 4814,4209 гектарів, орендованих та постійному користуванні сільськогосподарських угідь. Фермери в основному спеціалізуються на виробництві продукції рослинництва.

Послуги населення надають 2 сільськогосподарські обслуговуючих кооперативи: „Згода” (с. Хижки) та „Діброва” (с. Духанівка), (з оброблення землі, транспортні послуги, послуги по обробці деревини, переробки зерна) та 2  садиби сільського зеленого туризму: „Північний ліс”, с. Жолдаки, хутір „Лісовий” с. Новомутин.

Підготовлена садиба для надання послуг сільського зеленого туризму в селі Малий Самбір «Культурно-пізнавальний центр «Садочок».

Для забезпечення дерегуляції господарської діяльності та надання підприємцям і населенню своєчасних та якісних адміністративних послуг забезпечено функціонування Центру надання адміністративних послуг Конотопської районної державної адміністрації.

За 2018 рік у Центрі зареєстровано 10066 заяв щодо надання адміністративних послуг, у 2019 році – 18443 заяви.  

В Центрі створені умови для скорочення та спрощення процедур отримання адміністративних послуг. 

Основними причинами, що перешкоджають розвитку малого і середнього підприємництва, як в цілому в Сумській області, так і безпосередньо у Конотопському районі, є:

            – нестача внутрішніх фінансових ресурсів, складність доступу до зовнішніх джерел фінансування;

– нестабільність податкового законодавства у сфері розвитку малого та середнього підприємництва, що не дає можливості суб’єктам підприємництва планувати свою діяльність на тривалий період;

            – макроекономічна нестабільність (попит, інфляція, курс обміну валют);

– низький рівень активності суб’єктів малого та середнього підприємництва щодо захисту власних інтересів;

– неналежний рівень інформаційного, консультативного та методичного забезпечення підприємницької діяльності;

            – висока вартість кредиту;

            – непрозора неузгоджена нормативна база;

            – труднощі з реєстрації права власності (нерухомість, земельні ділянки, корпоративні права);

– перешкоди в роботі з монополістами (постачальниками газу, електроенергії, експлуатаційних послуг та інше);

– бар’єри до експорту продукції на ринки країн СНД;

– низька платоспроможність споживачів продукції.

Однією з основних умов подолання негативних тенденцій розвитку малого та середнього підприємництва є розроблення та здійснення комплексу заходів щодо розв’язання проблем, які перешкоджають подальшому поліпшенню бізнес-середовища, а саме:       

1. Упорядкування нормативного регулювання підприємницької діяльності.

2. Фінансово-кредитна та інвестиційна підтримка;

3. Ресурсне та інформаційне забезпечення;

4. Формування інфраструктури підтримки підприємництва.

 

3. Мета Програми

Метою Програми є створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього підприємництва району, забезпечення зайнятості населення, підтримки та розвитку підприємництва у пріоритетних сферах, зокрема                     впровадження енергоефективних, інноваційних технологій, спрямування дій органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, суб’єктів господарювання на розв’язання актуальних проблем, що стримують розвиток малого та середнього підприємництва в районі.

 

4. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки та етапи виконання Програми

 

4.1. Шляхи і засоби розв’язання проблеми

Подальший розвиток малого та середнього підприємництва, як стратегічного напрямку соціально-економічного розвитку району, можливий при реалізації комплексу заходів з удосконалення регулювання підприємницької діяльності, фінансово-кредитної підтримки, інформаційного забезпечення, подальшого формування інфраструктури підтримки підприємництва.

Розв’язати проблему розвитку малого та середнього підприємництва передбачається шляхом:

розширення можливостей доступу суб’єктів малого та середнього підприємництва до отримання фінансово-кредитних ресурсів;

надання підтримки інноваційно-орієнтованим суб’єктам малого та середнього підприємництва;

сприяння розвитку інфраструктури підтримки малого та середнього підприємництва;

удосконалення системи інформаційної підтримки;

дерегуляції господарської діяльності, у тому числі шляхом запровадження спрощеного доступу до отримання адміністративних послуг.

Надання суб’єктам малого підприємництва часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими у державних банках, для реалізації інвестиційних проектів за пріоритетними для Конотопського району напрямками здійснюється відповідно до «Правил надання часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими суб’єктами малого підприємництва у державних банківських установах», викладених у додатку 3 до програми.

 

4.2. Обсяги та джерела фінансування Програми

            Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок коштів районного бюджету, в межах асигнувань, передбачених по бюджету на відповідний рік.

Обсяг коштів, що планується використати – 743,130 тис. гривень.

Строки виконання Програми 2017-2020 роки.

Джерелом фінансування надання часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими суб’єктами малого підприємництва у державних банківських установах є бюджетні ресурси районного бюджету.

Використання бюджетних коштів здійснюється за процедурою, передбаченою правилами надання часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими суб’єктами малого підприємництва у державних банківських установах за програмою відповідно до законодавства.

Ресурсне забезпечення Програми наведено у додатку 1 до Програми.

 

5. Перелік завдань і  заходів програми та результативні показники.

Основним завданнями Програми є:

стимулювання розвитку підприємницької ініціативи за рахунок власних фінансових, майнових, трудових ресурсів району;

стимулювання залученню інвестицій у розвиток малого та середнього підприємництва;

оптимізація та упорядкування місцевих податків і зборів;

надання суб’єктам малого та середнього підприємництва для здійснення господарської діяльності вільних об’єктів державної та комунальної власності;

залучення до підприємницької діяльності жінок, молоді пенсіонерів та інших незахищених верств населення.

Впровадження політики розвитку малого та середнього підприємництва  в районі сприятиме активному включенню населення до заняття підприємницькою діяльністю. Це забезпечить покращення його умов життя шляхом створення нових робочих місць, наповнення місцевих бюджетів, насичення товарних ринків конкурентноздатною, високоякісною продукцією.

            Досягнення мети Програми та виконання поставлених нею завдань потребує реалізації комплексу взаємопов’язаних заходів.

            Реалізація заходів Програми у 2017-2020 роках дасть можливість прискорити розвиток підприємництва в районі, забезпечити подальше зміцнення організаційно-правової та фінансово-кредитної бази малого бізнесу, активізувати інвестиції  у даному секторі, підвищити стійкість і економічну привабливість підприємницького середовища.

Реалізація заходів на кінець 2020 року Програми дозволить :

      кількість малих підприємств збільшити на 1 %;

     забезпечити збільшення надходження коштів до місцевих бюджетів від діяльності суб’єктів малого підприємництва до 8,6 % ;

збільшити питому вагу реалізованої малими підприємствами продукції (робіт, послуг ) в  економіці  району на 1%.

Успішна реалізація програми дасть можливість у 2017-2020 роках поліпшити матеріальні умови суб’єктів підприємницької діяльності у сільській місцевості.

 

6. Напрями діяльності та заходи Програми

Напрямки діяльності та заходи програми викладені у додатку 2 до Програми.

 

7. Координація та контроль за ходом виконання  Програми

Виконання Програми здійснюється шляхом реалізації її заходів і завдань виконавцями, зазначеними у цій Програмі.

Безпосередній контроль за виконанням заходів і завдань Програми з             2017 року по 2019 рік здійснював відділ економічного розвитку і торгівлі Конотопської районної державної адміністрації, у 2020 році контроль здійснює відділ культури Конотопської районної державної адміністрації, а за цільовим та ефективним використанням коштів – головні розпорядники коштів (Конотопська районна державна адміністрація, відділ культури Конотопської районної державної адміністрації).

Структурні підрозділи, задіяні у Програмі, щороку здійснювали аналіз стану реалізації Програми та надавали інформацію про виконання заходів у 2017 – 2019 роках відділу економічного розвитку і торгівлі Конотопської районної державної адміністрації до 10 січня року наступного за звітним, у 2020 році інформація буде надаватися відділу культури  Конотопської районної державної адміністрації до 10 січня 2021 року.

Відділ економічного розвитку і торгівлі Конотопської районної державної адміністрації з 2017 року до 2019 року надавав до 20 січня року, наступного за звітним, узагальнену інформацію про виконання заходів Програми голові Конотопської районної ради та голові Конотопської районної державної адміністрації.

Відділ культури Конотопської районної державної адміністрації подає до 20 січня 2021 року узагальнену інформацію про виконання заходів Програми голові Конотопської районної ради, голові Конотопської районної державної адміністрації.

Координує та контролює хід виконання цієї Програми заступник голови Конотопської районної державної адміністрації.

 

 

Заступник голови                                        І.КЛІГУНОВА


Додаток 1

до Програми

 

 

Ресурсне забезпечення програми

 

 

Обсяг коштів,

які пропонується залучити на виконання програми

Роки виконання Програми

Усього витрат на виконання Програми

 (тис. грн)

2017 рік

2018

рік

2019 рік

2020 рік

Обсяг ресурсів, усього, у тому числі:

400,00

143,130

0,0

200,0

743,130

районний бюджет, з них за головними розпорядниками коштів:

 

 

 

 

 

Конотопська районна державна адміністрація

400,00

143,130

0,0

543,130

Відділ культури Конотопської районної державної адміністрації

200,0

200,0

 

 

Заступник голови                                                                    І.КЛІГУНОВА


                                                                                                                                                                                                                    Додаток 2

                                                                                                                                                                                       до  Програми

 

6. Напрями діяльності та заходи Програми

 

№ з/п

 Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів програми

Строк

виконання

заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість), тис.  грн.

Очікуваний результат

 

 

Всього

2017

рік

2018 рік

2019 рік

2020 рік

 

1. Упорядкування нормативного  регулювання підприємницької діяльності

 

 

1.1.

Зменшення регуляторних витрат суб’єктів малого і середнього підприємництва на виконання положень регуляторних актів, виданих місцевими органами виконавчої влади і

місцевого самоврядуван-ня

1.1.1.   Проведення навчання, виїзних зустрічей, семінарів, консультацій для суб’єктів малого і середнього підприємництва та працівників місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування з питань регуляторної політики у сфері господарської діяльності, запровадження М-Тесту як складової аналізу регуляторного впливу та проведення консультацій з бізнесом

2017-2019 роки

Відділ економічного розвитку і торгівлі Конотопської районної державної адміністрації, органи місцевого самоврядування – розробники регуляторних актів

Подальше вдосконалення відносин між органами влади та місцевого самоврядування з підприємцями

 

2020 рік

Відділ культури Конотопської районної державної адміністрації, органи місцевого самоврядування – розробники регуляторних актів

 

1.2.

Підвищення ефективності реалізації державної регуляторної політики розробниками проектів регуляторних актів

1.2.1. Проведення перегляду чинних регуляторних актів місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування відповідно до ст. 11 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

2017-2019 роки

Відділ економічного розвитку і торгівлі Конотопської районної державної адміністрації, органи місцевого самоврядування – розробники регуляторних актів

Подальше вдосконалення відносин між органами влади та місцевого самоврядування з підприємцями

 

2020 рік

Відділ культури Конотопської районної державної адміністрації, органи місцевого самоврядування – розробники регуляторних актів

 

1.2.2. Проведення якісного та повного аналізу регуляторного впливу розроблених регуляторних актів.

2017-2019 роки

Відділ економічного розвитку і торгівлі Конотопської районної державної адміністрації, органи місцевого самоврядування – розробники регуляторних актів

 

2020 рік

Відділ культури Конотопської районної державної адміністрації, органи місцевого самоврядування – розробники регуляторних актів

 

1.3.

Надання підт-римки у реа-лізації встано-влених законом прав суб'єктів малого і серед-нього підпри-ємництва в одержанні до-кументів –доз-вільного хара-ктеру та адмін-істративних послуг

1.3.1. Організація консуль-таційних заходів з питань удосконалення роботи центрів надання адміністративних послуг

2017-2019 роки

Відділ з організації надання адміністра-тивних послуг апарату Конотопської районної державної адміністрації

Спрощення обов’язкових умов започат-кування та розширення підприємницької діяльності

 

2020 рік

Сектор з організації надання адміністративних послуг та державної реєстрації Конотопської районної державної адміністрації

 

1.4.

Упорядкування та удоскона-лення процедур здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господар-ської діяльності

1.4.1. Проведення в районі виїзних зустрічей «консультативних днів» для суб’єктів малого і середнього підприємництва з представниками контролюючих та дозвільних органів

2017-2019 роки

Відділ економічного розвитку і торгівлі Конотопської районної державної адміністрації, відділ з організації надання адміністративних послуг апарату Конотопської районної державної адміністрації, органи державного нагляду (контролю)

Забезпечення дії принципів

державної регуляторної

політики

 

 

2020 рік

Відділ культури Конотопської районної державної адміністрації, сектор з організації надання адміністративних послуг та державної реєстрації Конотопської районної державної адміністрації, органи державного нагляду (контролю)

 

Усього по розділу:

 

 

кошти районного бюджету

 

 

2. Фінансово – кредитна та інвестиційна підтримка

 

 

2.1.

Розроблення та впровадження програм фінансової державної підтримки суб’єктів підприємництва

2.1.1. Надання суб’єктам малого підприємництва часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими у державних банківських установах, для розвитку підприємницької діяль-ності за пріоритетними для Конотопського району нап-рямками відповідно до Правил надання часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими суб’єктами малого підприємництва у державних банківських установах

2017-2019

роки

Відділ економічного розвитку і торгівлі Конотопської рай-держадміністрації;

Комунальна установа «Сумський обласний фонд підтримки підприємництва» Сумської обласної ради

Районний бюджет

543,130

400,0

143,130

0,0

Спрощення доступу суб’єктів господарювання до фінансово-кредитних ресурсів

 

2020 рік

Відділ культури Конотопської рай-держадміністрації;

Комунальна установа «Сумський обласний фонд підтримки підприємництва» Сумської обласної ради

Районний бюджет

200,0

200,0

 

2.2.

Залучення між-народних організацій до кредитування

 

2.2.1. Залучення коштів, грантів міжнародних фінансових організацій, іноземних банків, інших недержавних установ для підтримки суб’єктів малого і середнього підприємництва, у тому числі в рамках виконання програм розвитку малого і середнього підприємництва

2017-2019

роки

Конотопська районна державна адміністрація

 

Розширення можливо-стей

підприємців в одержанні

фінансових ресурсів

 

 

2020 рік

Конотопська районна державна адміністрація, відділ культури Конотопської районної державної адміністрації

 

 

Усього по розділу:

743,130

400,0

143,130

0,0

200,0

 

кошти районного бюджету

743,130

400,0

143,130

0,0

200,0

 

3.  Ресурсне та інформаційне забезпечення

3.1

 Формування стимулюючих механізмів ресурсної підтримки малого і середнього  бізнесу

3.1.1. Оприлюднення в засобах масової інформації, у тому числі на веб-сайті Конотопської районної державної адміністрації, бази даних об’єктів державної, комунальної та інших форм власності, що пропонуються для продажу чи передачі в оренду суб’єктам малого та середнього підприємництва

2017-2019 роки

Відділ економічного розвитку і торгівлі, сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Конотопської районної державної адміністрації, селищна та сільські ради, редакція газети «Сільські горизонти»

Покращення доступу підприємців до матеріальних ресурсів району

 

 

 

 

 

2020 рік

Відділ культури, головний спеціаліст відділу освіти Конотопської районної державної адміністрації, селищна та сільські ради, Конотопська газета «Сільські горизонти»

 

 

 

3.1.2. Залучення відповідно до чинного законодавства суб’єктів малого і середнього підприємництва до виконання місцевих замовлень, закупівлі товарів, робіт та послуг за рахунок бюджетних коштів шляхом інформування, консультування, надання допомоги в підготовці документів тощо

2017-2020

роки

Конотопська районна державна адміністрація, управління соціального захисту населення

відділ культури, відділ освіти Коно-топської райдерж-адміністрації, Кому-нальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико санітарної допомоги» Конотопської районної ради

Створення умов для підвищення економіч-ної ефек-тивності підпри-ємств мало-го бізнесу

 

3.1.3. Розробка Програми розвитку туризму Конотопщини

2018 рік

Відділ культури Конотопської районної державної адміністрації

Сприяння розвитку туристичної галузі в районі

 

3.2.

Стимулювання розвитку мало-го і середнього підприємницт-ва на селі

3.2.1. Підтримка розвитку  народних ремесел та промислів на сільських територіях

2017-2020

роки

Відділ освіти, культури Конотопської районної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

Популяризація народних промислів і ремесел

 

3.3

Створення умов для розвитку сільськогоспо-дарських обслуговую-чих

кооперативів

3.3.1. Проведення роз’яснювальної роботи серед населення  з питань розвитку сільськогосподарської кооперації та підприємництва на селі

 

2017-2019

роки

Відділ агропромислового розвитку Конотопської районної державної адміністрації

Розширення сфери зайнятості населення району та підвищення

рівня його добробуту

 

2020 рік

Відділ житлово-комунального гос-подарства, містобу-дування, архітектури, інфраструктури, енер-гетики та захисту довкілля Коно-топської райдерж-адміністрації

 

3.4.

Розвиток системи інфор-маційного  забезпечення суб’єктів мало-го та середньо-го підприємни-цтва

3.4.1.  Проведення інформаційних семінарів з орієнтації безробітних на підприємницьку діяльність

 

2017-2020 роки

Конотопський міськрайцентр зайнятості

Залучення зареєстрова-них безробітних

на семінари з орієнтації їх на підприємницьку діяльність

 

 

 

3.4.2. Проведення

інформаційно-роз’яснювальної роботи з метою формування в суспільстві соціально відповідального бізнесу, легалізації трудових відносин та виплати заробітної плати «без конвертів» з метою створення умов для соціального захисту працівників

2017-2020

роки

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, Конотопський відділ обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління пенсійного фонду в Сумській області,  Конотопське управління Головного управління Державної податкової служби у Сумській області

Покращення в суспільстві соціально відповідального бізнесу, легалізації трудових відносин та виплати заробітної плати «без конвертів»

 

3.5

Популяризація підприємниць-кої діяльності та підвищення конкуренто-спроможності малого  та сер-еднього під-приємництва в районі

3.5.1. Організація виставок-продажів, ярмарків сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, робіт і послуг місцевого виробництва

2017-2019 роки

Відділи агропромислового розвитку, еконо-мічного розвитку і торгівлі Коното-пської районної державної адміні-страції, суб’єкти господарювання

Підтримка місцевого товаровиробника, збіль-шення ви-робництва продукції суб’єктами господарювання

 

2020 рік

Відділ житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Конотопської районної державної адміністрації, культури Коното-пської районної державної адміні-страції, суб’єкти господарювання

 

3.6.

Організація підготовки і підвищення кваліфікації управлінських кадрів для сфери під-приємництва

3.6.1. Залучення

підприємців до участі в програмі перепідготовки та стажування управлінських кадрів для сфери підприємництва

2017-2019

роки

Відділ економічного розвитку і торгівлі Конотопської райдержадміністрації, селищна та сільські ради 

Підвищення рівня кваліфікації кадрів у сфері підприємництва

 

2020 рік

Відділ культури Конотопської райдержадміністрації, селищна та сільські ради 

 

3.6.2.  Підготовки та

перепідготовки кадрів для сфери малого і середнього

підприємництва за галузевим спрямуванням, зокрема, аграрного бізнесу, сільського туризму, народних ремесел і промислів; навчання незайнятого населення за напрямками: «підприємець – початківець», «основи підприємницької діяльності»

2017-2019

роки

Відділи  освіти, культури,  агропромислового розвитку, економічного розвитку і торгівлі Конотопської районної державної адміністрації; Конотопській міськрайцентр зайнятості

 

2020 рік

Відділи  освіти, культури,  відділ житлово-комуналь-

 ного господарства, містобудування, архітектури, інф-раструктури, енергетики та за-хисту довкілля Конотопської райдержадміністра-ції; Конотопський міськрайцентр зайнятості

 

3.7.

Сприяння роз-витку самостій-ної зайнятості населення, залучення безробітних громадян до підприємниць-кої діяльності

 3.7.1. Залучення до роботи комісій з питань надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності в Конотопському районі представників підприємницьких спілок та районних рад підприємців

2017-2020 роки

Конотопський міськрайцентр зайнятості

Забезпечення зайнятості населення

 

3.7.2. Здійснення обліку  зареєстрованих безробітних, які отримали одноразову виплату допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності в Конотопському міськрайцентрі зайнятості.

2017-2020 роки

Конотопський міськрайцентр зайнятості

Моніторинг  ефективності надання безробітним одноразової виплати допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності

 

 

 

3.7.3. Залучення до навчання на курсах цільового призначення за навчальною програмою «Основи малого підприємництва» безробітних із числа соціально незахищених категорій населення, у тому числі учасників АТО, вимушених переселенців, інвалідів, осіб, що звільнились із місць позбавлення волі, з подальшим залученням їх до підприємницької діяльності

2017-2020 роки

Конотопський міськрайцентр зайнятості

Навчання безробітних, які виявили бажання започаткувати власну справу,  на курсах цільового призначення за навчальною програмою «Основи малого підприємництва»

 

Усього по розділу:

 

 

кошти районного бюджету

 

 

4. Формування інфраструктури підтримки підприємництва

4.1.

Створення та підтримка діяльності об’єктів, що надають послуги під-приємництву

4.1.1.Забезпечення функціонування Центру надання адміністративних послуг Конотопської  районної державної адміністрації

2017-2019

роки

Відділ з організації надання адміністративних послуг апарату Конотопської районної державної адміністрації

Відкритість при отрима-нні адмі-ністратив-них  послуг. Зменшення витрат часу та коштів суб’єктами господарювання при отриманні адміністративних документів

 

2020 рік

Сектор з організації надання адміністративних послуг та державної реєстрації Конотопської районної державної адміністрації

 

4.2.

Сприяння ство-ренню інфра-структури роз-витку малого та середнього підприємни-цтва

4.2.1. Забезпечення гро-мадських організацій підприємців приміщенням для проведення конференцій, семінарів, зустрічей, представницьких заходів

2017-2020

роки

Конотопська районна державна адміністрація

Забезпече-ння

ефективного

діалогу

бізнесу і влади

 

 

Усього по розділу:

 

 

кошти районного бюджету

 

 

Загальна сума коштів на виконання заходів Програми, тис. гривень

743,130

400,0

143,130

0,0

200,0

 

 

у тому числі:

 

 

 

 

 

 

 

 

кошти  районного бюджету

743,130

400,0

143,130

0,0

200,0

 

 

                                                             

    

Заступник голови                                                    І.КЛІГУНОВА

 

 

                                                                                                                 Додаток 3

                                                                                                  до Програми

                                                                                                                                   

ПРАВИЛА

надання часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами,

отриманими суб’єктами малого підприємництва

у державних банківських установах

(далі Правила)

 

Ці Правила розроблені відповідно до Бюджетного кодексу України, Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні», Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2017-2020 роки (далі – Програма) та визначають порядок використання коштів районного бюджету, призначених для надання часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими суб’єктами підприємництва у державних банківських установах.

Відповідність правил отримання компенсації з районного бюджету цим Правилам є умовою для отримання часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими суб’єктами підприємництва у державних банківських установах, за рахунок обласного бюджету.

 

1. Загальні положення

1.1. Терміни, що вживаються у цих Правилах, мають таке значення:

Фонд – комунальна установа «Сумський обласний фонд підтримки підприємництва» Сумської обласної ради.

Суб’єкт підприємництва – суб’єкт малого підприємництва, який відповідає критеріям, встановленим частиною 3 статті 55 Господарського кодексу України.

Проект – ініціатива Суб’єкта підприємництва з розвитку власної підприємницької діяльності (бізнесу).

Банк – державна банківська установа.

Кредит – кредит, який надається Банком Суб’єкту підприємництва для фінансування реалізації Проекту.

Компенсація – часткова компенсація Суб’єкту підприємництва сплачених відсотків за Кредитом, яка надається відповідно до цих Правил.

Максимальна відсоткова ставка – максимальна відсоткова ставка за Кредитом, у розмірі якої може бути надана Компенсація, та яка застосовується відповідно до цих Правил з метою створення рівних умов щодо отримання Компенсації Суб’єктам підприємництва, що здійснюють підприємницьку діяльність в умовах, які відрізняються (галузі, ринки, обсяги діяльності, неоднаковий доступ до ресурсів, різні умови за Кредитами тощо).

Програма – програма розвитку малого та середнього підприємництва, прийнята районною радою, що включає надання суб’єктам малого підприємництва часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими Суб’єктами підприємництва у державних банківських установах.

Районна конкурсна комісія – постійно діючий орган, що утворюється на підставі спільного розпорядження голови районної державної адміністрації та голови районної ради з метою оцінки та проведення конкурсного відбору Проектів Суб’єктів підприємництва для отримання Компенсації за рахунок коштів  районного бюджету.

Прогнозний розмір Компенсації прогнозна (розрахункова) сума виплат Компенсації Суб’єкту підприємництва протягом усього терміну, на який така Компенсація може бути надана Суб’єкту підприємництва відповідно до цих Правил, не обмежуючись поточним бюджетним роком.

Прогнозний поточний розмір Компенсації прогнозна (розрахункова) сума виплат Компенсації у поточному бюджетному році, що фактично надана Суб’єкту підприємництва рішенням конкурсної комісії (в тому числі рішеннями, прийнятими у попередньому бюджетному році) та складається з суми фактично перерахованих коштів Компенсації Суб’єкту підприємництва в поточному бюджетному році станом на визначену дату та суми майбутніх (по відношенню до визначеної дати) прогнозних (розрахункових) коштів Компенсації, що мають бути перераховані Суб’єкту підприємництва до кінця поточного бюджетного року, включаючи місяць грудень, але в будь-якому разі не пізніше завершення терміну, на який така Компенсація може бути надана Суб’єкту підприємництва відповідно до цих Правил.

Нерозподілений залишок Компенсації – частина обсягу коштів районного бюджету на надання у поточному бюджетному році Компенсації, що розраховується на визначену дату як різниця між загальною сумою коштів, виділеною станом на вказану дату рішеннями районної ради на фінансування надання Компенсації Суб’єктам підприємництва відповідно до цих Правил, та сумою Прогнозного поточного розміру Компенсації всім Суб’єктам підприємництва, які на вказану дату отримали позитивне рішення відповідної конкурсної комісії.

1.2. Ці Правила визначають умови та механізм надання фінансової підтримки Суб’єктам підприємництва шляхом надання Компенсації.

1.3. Компенсація може надаватися Суб’єкту підприємництва грошовими коштами у безготівковій формі за рахунок районного бюджету шляхом їх перерахування на банківські рахунки Суб’єкта підприємництва.

1.4. Компенсація може надаватися за рахунок районного бюджету Суб’єктам підприємництва, які зареєстровані та здійснюють підприємницьку діяльність на території Конотопського району Сумської області, у разі попереднього затвердження районною радою відповідної Програми.

1.5. Компенсація Суб’єкту підприємництва за рахунок обласного бюджету є додатковою до Компенсації, наданої такому Суб’єкту підприємництва за рахунок районного бюджету та може надаватися лише у разі одночасного виконання наступних умов:

а) попереднього затвердження районною радою Програми з урахуванням умов Програми та цих Правил;

б) попереднього надання Суб’єкту підприємництва Компенсації за рахунок районного бюджету відповідно до Програми.

1.6. Безпосереднє перерахування коштів Компенсації Суб’єкту підприємництва здійснює Фонд на договірних засадах відповідно до цих Правил.

 

2. Умови надання Компенсації

2.1. Право на отримання Компенсації Суб’єктам підприємництва надається на конкурсних засадах.

2.2. Загальний обсяг Компенсації за період дії Програми за рахунок районного бюджету та обласного бюджету складає не більше 250 тис. гривень на одного Суб’єкта підприємництва за всіма його Кредитами (не більше, ніж 125 тис. гривень за рахунок районного бюджету та не більше ніж 125 тис. гривень за рахунок обласного бюджету).

2.3. Максимальна відсоткова ставка визначається у наступному порядку:

а) у разі, якщо номінальна відсоткова ставка за Кредитом не перевищує подвійної облікової ставки Національного банку України, яка діяла на дату засідання Районної конкурсної комісії, то Максимальна відсоткова ставка дорівнює номінальній відсотковій ставці за Кредитом;

б) у разі, якщо номінальна відсоткова ставка за Кредитом перевищує подвійну облікову ставку Національного банку України, яка діяла на дату засідання Районної конкурсної комісії, то Максимальна відсоткова ставка дорівнює подвійній обліковій ставці Національного банку України, яка діяла на дату засідання Районної конкурсної комісії.

2.4. За рахунок коштів районного бюджету Суб’єкту підприємництва надається Компенсація у розмірі 40% (сорок відсотків) Максимальної відсоткової ставки, що передбачається Програмою, але не більше ніж 125 тис. гривень на одного Суб’єкта підприємництва за всіма його Кредитами.

 2.5. За рахунок коштів обласного бюджету Суб’єкту підприємництва надається Компенсація у розмірі 40% (сорок відсотків) Максимальної відсоткової ставки з урахуванням умов, передбачених п. 1.5. цих Правил, але не більше ніж 125 тис. гривень на одного Суб’єкта підприємництва за всіма його Кредитами.

2.6. Компенсація не надається Суб’єкту підприємництва на сплату прострочених відсотків за користування Кредитом, на погашення штрафних санкцій та (або) пені за користування Кредитом, а також на сплату відсотків за користування Кредитом у разі прийняття Банком рішення щодо підвищення відсоткової ставки внаслідок невиконання договірних зобов’язань Суб’єкта підприємництва перед Банком.

2.7. Районною програмою передбачається, що право на отримання Компенсації за рахунок коштів районного бюджету мають Суб’єкти підприємництва, які:

а) зареєстровані та здійснюють підприємницьку діяльність не менше 1 (одного) року до дати звернення щодо надання Компенсації;

б) не мають заборгованості перед державним і місцевими бюджетами, Пенсійним фондом України;

в) зареєстровані та здійснюють підприємницьку діяльність на території району та районна рада прийняла рішення про виділення з  районного бюджету коштів на надання Компенсації;

г) не перебувають у стані відновлення платоспроможності боржника, санації, ліквідації відповідно до чинного законодавства;

д) не перебувають у стадії припинення юридичної особи або припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця;

е) не здійснюють підприємницьку діяльність у сфері виробництва зброї, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, обміну валюти, надання фінансових послуг, послуг на ринку цінних паперів, надання в оренду майна, послуг ломбарду, операцій з нерухомістю;

ж) не отримують фінансову підтримку за Проектом (Кредитом), поданим на розгляд Районної конкурсної комісії з метою розгляду питання щодо надання Компенсації, за рахунок інших програм державного та (або) районного бюджетів, інших джерел (за рахунок коштів проектів міжнародних фінансових організацій тощо), за винятком Програми відповідно до цих Правил;

з) не мають несплачених прострочених грошових зобов’язань за Кредитом, зокрема: зобов’язань щодо погашення основної заборгованості за Кредитом; та (або) зобов’язань щодо сплати відсотків за користування Кредитом; та (або) зобов’язань щодо сплати штрафних санкцій, пені; та (або) інших грошових зобов’язань за кредитним договором, відповідно до якого Суб’єкту підприємництва надано Кредит;

и) не мають несплачених прострочених грошових зобов’язань перед Банком та іншими державними та недержавними банківськими установами.

2.8. Право на отримання Компенсації за рахунок коштів обласного бюджету мають Суб’єкти підприємництва, які отримали позитивне рішення Районної конкурсної комісії щодо надання Компенсації.

2.9. Суб’єкт підприємництва може отримати Компенсацію за кількома Кредитами з врахуванням обмежень, визначених цими Правилами.

2.10. Компенсація за кожним з Кредитів Суб’єкта підприємництва надається Суб’єкту підприємництва за будь-який період нарахування та сплати відсотків, заявлений Суб’єктом підприємництва, тривалість якого не перевищує 18 (вісімнадцять) календарних місяців, і який знаходиться в межах періоду          з 01 липня 2017 року по 31 грудня 2020 року включно, за наявності фінансування, передбаченого у районному бюджеті.

Компенсація надається лише за ті дні у межах зазначеного календарного періоду, за які Суб’єкту підприємництва фактично нараховувалися відсотки за Кредитом.

Компенсація надається за кредитами отриманими Суб’єктом підприємництва як до 01 липня 2017 року, так і після 01 липня 2017 року, в тому числі й за Кредитами, погашеними Суб’єктом підприємництва станом на дату звернення такого Суб’єкта підприємництва щодо надання йому Компенсації.

2.11. Компенсація надається Суб’єкту підприємництва відповідно до цих Правил у разі, якщо умови та порядок надання Компенсації, передбачені відповідною Програмою, відповідають умовам та порядку, передбаченим цими Правилами, та у разі виділення коштів районного бюджету на фінансування Програми.

2.12. Програмою передбачається надання пріоритетів тим Проектам Суб’єктів підприємництва, які реалізуються у будь-якій з наступних сфер господарської діяльності: органічне сільськогосподарське виробництво, ягідництво, вівчарство, свинарство, переробка молока,  виробництво продуктів харчування та перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Конотопського району.

Відповідно до цих Правил передбачається надання пріоритетів під час проведення конкурсного відбору для надання Компенсації за рахунок коштів районного бюджету наступним Проектам Суб’єктів підприємництва, що реалізуються у будь-якій з наступних сфер господарської діяльності з числа зазначених у п. 2.12 цих Правил.

Зазначені пріоритети надаються під час проведення конкурсного відбору Проектів в порядку, передбаченому цими Правилами.

2.13. Компенсація надається Суб’єкту підприємництва у національній валюті України, незалежно від того, у якій валюті Суб’єкт підприємництва сплачує Банку відсотки за Кредитом.

 

3. Порядок отримання Компенсації з районного бюджету,

дотримання якого є умовою для отримання Компенсації

за рахунок обласного бюджету

 

3.1. Надання Компенсації з районного бюджету здійснюється на конкурсних засадах, шляхом прийняття відповідного рішення Районною конкурсною комісією.

3.2. Районна конкурсна комісія проводить конкурсний відбір Проектів Суб’єктів підприємництва для отримання Компенсації за рахунок коштів  районного бюджету у порядку, визначеному цими Правилами.

3.3. Суб’єкти підприємництва, які бажають взяти участь у конкурсному відборі з отримання Компенсації, подають до Фонду  наступні документи:

а) оригінал заяви на участь у конкурсному відборі за формою згідно з додатком А до цих Правил, підписаний Суб’єктом підприємництва;

б) завірену копію бізнес-плану або техніко-економічного обґрунтування Проекту, який подавався Суб’єктом підприємництва до Банку з метою отримання Кредиту за наявності;

в) завірену копію кредитного договору (довідка-витяг з Умов та Правил надання кредиту публічної оферти) на отримання Кредиту, укладеного з Банком, який видав Кредит, з усіма додатковими угодами до нього та іншими документами, що є частиною кредитного договору;

г) оригінал довідки з Банку щодо відсутності прострочених грошових зобов’язань Суб’єкта підприємництва перед Банком за кредитним договором, за яким отриманий Кредит, та за іншими договорами про надання банківських послуг, укладеними з Банком, або про погашення Кредиту станом на кінець попереднього місяця по відношенню до дати подання документів Фонду;

д) оригінали довідок з всіх інших державних та недержавних банківських установ, окрім Банку, щодо відсутності прострочених грошових зобов’язань Суб’єкта підприємництва перед такими банківськими установами за всіма договорами про надання банківських послуг, укладеними з такими банківськими установами, станом на кінець попереднього місяця по відношенню до дати подання документів Фонду;

е) оригінали довідок про відсутність заборгованості перед державним і місцевими бюджетами, Пенсійним фондом України по сплаті податків, обов’язкових платежів та зборів станом на кінець попереднього місяця по відношенню до дати подання документів Фонду;

є) витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, підписаний Суб’єктом підприємництва станом на кінець попереднього місяця по відношенню до дати подання документів Фонду;

ж) завірену копію статуту Суб’єкта підприємництва (для юридичних осіб). У випадку провадження діяльності на основі модельного статуту – копію протоколу (рішення) засновника (-ів) про заснування підприємства на основі модельного статуту;

з) завірені копії фінансової звітності суб’єкта малого підприємництва за попередній річний звітний період,  за останній звітний період у межах поточного року чи проміжну фінансову звітність (для Суб’єктів підприємництва – юридичних осіб);

и) завірену копію податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця  за попередній річний звітний період та за останній звітний період у межах поточного року (для Суб’єктів підприємництва – фізичних осіб, які є платниками єдиного податку); копію податкової декларації про майновий стан і доходи за попередній річний звітний період (для Суб’єктів підприємництва – фізичних осіб, які є платниками податку на загальній системі оподаткування); копію податкової декларації платника єдиного податку – юридичної особи за попередній річний звітний період та за останній звітний період у межах поточного року (для Суб’єктів підприємництва – юридичних осіб, які є платниками єдиного податку); копію податкової декларації з податку на прибуток підприємства за попередній річний звітний період (для Суб’єктів підприємництва – юридичних осіб, які є платниками податку на загальній системі оподаткування);

і) оригінал заяви Суб’єкта підприємництва у довільній письмовій формі, якою підтверджується, що Суб’єкт підприємництва: не перебуває у стані відновлення платоспроможності боржника, санації, ліквідації відповідно до чинного законодавства; не перебуває у стадії припинення юридичної особи або припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця; не здійснює підприємницьку діяльність у сфері виробництва зброї, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, обміну валюти, надання фінансових послуг, послуг на ринку цінних паперів, надання в оренду майна, послуг ломбарду, операцій з нерухомістю; не отримує фінансову підтримку за Проектом (Кредитом) за рахунок інших програм державного та (або) місцевих бюджетів, інших джерел (за рахунок коштів проектів міжнародних фінансових організацій тощо).

У заяві Суб’єкт господарювання також зобов’язаний зазначити інформацію про середню кількість працівників, які працювали в нього за звітний період (календарний рік) та інформацію про всю незначну державну допомогу, отриману ним протягом останніх трьох років, її форму та мету;

ї) оригінал розрахунку розміру Компенсації Суб’єкта підприємництва відповідно до цих Правил у довільній письмовій формі, підписаний Суб’єктом підприємництва.

Завірені копії документів, що подаються Фонду, завіряються наступним чином:

а) для Суб’єктів підприємництва – фізичних осіб – власноруч Суб’єктом підприємництва, шляхом здійснення напису «Згідно з оригіналом» із зазначенням своїх ініціалів та прізвища, дати такого завіряння та своїм підписом на кожній сторінці кожного документу;

б) для Суб’єктів підприємництва – юридичних осіб – уповноваженим представником Суб’єкта підприємництва, шляхом здійснення напису «Згідно з оригіналом» із зазначенням своїх ініціалів та прізвища, дати такого завіряння та своїм підписом на кожній сторінці кожного документу.

Фонд зобов’язаний перевіряти наявність оригіналів документів, завірені копії яких подає Суб’єкт підприємництва.

3.4. Фонд після прийняття поданих Суб’єктом підприємництва документів, визначених пунктом 3.3 цих Правил, зобов’язаний отримати від Конотопської районної державної адміністрації  письмове підтвердження про:

а) прийняття Конотопською районною радою районної програми та  виконання вимог, зазначених у п. 2.11 цих Правил;

б) загальний обсяг коштів, виділених у поточному бюджетному році з районного бюджету для фінансування Програми в частині надання Компенсації Суб’єктам підприємництва.

Фонд отримує таке підтвердження щоразу при поданні кожним Суб’єктом підприємництва документів, незважаючи на можливу наявність підтверджень, отриманих раніше від Конотопської районної державної адміністрації.

Фонд може отримувати зазначене вище підтвердження один раз при поданні пакетів документів від кількох Суб’єктів підприємництва.

У разі прийняття Конотопською районною радою рішення щодо зміни суми коштів, виділених у поточному бюджетному році з районного бюджету для фінансування Програми в частині надання Компенсації Суб’єктам підприємництва, Конотопська районна державна адміністрація протягом 5 (п’яти) робочих днів інформує про це Фонд.

Фонд визначає Прогнозний поточний розмір Компенсації всім Суб’єктам підприємництва, та розраховує суму Нерозподіленого залишку Компенсації районного бюджету з врахуванням інформації, отриманої від Конотопської районної державної адміністрації.

Під час розрахунку суми Нерозподіленого залишку Компенсації районного бюджету Конотопського району враховуються рішення Районної конкурсної комісії щодо надання Компенсації у поточному бюджетному році, прийняті у минулому бюджетному році.

3.5. Фонд повертає пакет документів Суб’єкту підприємництва без розгляду з письмовим поясненням причин залишення без розгляду:

а) у разі неотримання від Конотопської районної державної адміністрації письмового підтвердження, зазначеного у п. 3.4 цих Правил;

б) у разі невиконання вимог, зазначених у п. 2.11 цих Правил, в тому числі якщо таке невиконання вимог підтверджене письмово Конотопською районною державною адміністрацією у порядку, зазначеному в п. 3.4 цих Правил;

в) у разі, якщо Нерозподілений залишок Компенсації районного бюджету Конотопського району є недостатнім для надання Компенсації принаймні одному Суб’єкту підприємництва з числа тих, які мають право на таку Компенсацію за рахунок коштів районного бюджету та подали Фонду передбачений цими Правилами пакет документів;

г) подав неповний пакет документів, передбачений п. 3.3 цих Правил.

3.6. У разі виконання вимог, зазначених у п.2.11 цих Правил, та якщо Нерозподілений залишок Компенсації районного бюджету на надання у поточному бюджетному році Компенсації є достатнім для надання Компенсації принаймні одному Суб’єкту підприємництва з числа заявників, Фонд протягом 5 (п’яти) робочих днів із дня отримання підтвердження, зазначеного у п.3.4 цих Правил, аналізує пакет документів, наданий Суб’єктом підприємництва відповідно до цих Правил, та з’ясовує відповідність Суб’єкта підприємництва умовам цих Правил, за результатами чого складає висновок про можливість участі Суб’єкта підприємництва в конкурсному відборі.

При цьому Фонд визначає Прогнозний розмір Компенсації Суб’єкту підприємництва, та у разі, якщо вона не збігається з сумою, вказаною у заяві Суб’єкта підприємництва, письмово інформує про це Суб’єкта підприємництва з наданням відповідних розрахунків.

Якщо Суб’єкт підприємництва сплачує відсотки Банку у валюті, відмінній від національної валюти України, Прогнозний розмір Компенсації визначається у національній валюті України – гривні, виходячи з офіційного валютного курсу, встановленого Національним банком України на дату подання заяви Суб’єктом підприємництва до Фонду.

3.7. Фонд направляє висновок про можливість участі Суб’єкта підприємництва в конкурсному відборі Конотопській районній державній адміністрації. У разі, якщо висновок про можливість участі Суб’єкта підприємництва в конкурсному відборі є позитивним, додається також копія повного пакета документів, наданого Суб’єктом підприємництва.

Одночасно Фонд письмово інформує Конотопську районну державну адміністрацію про суму Прогнозного розміру Компенсації Суб’єкту підприємництва, Прогнозного поточного розміру Компенсації Суб’єкту підприємництва та Нерозподіленого залишку Компенсації районного бюджету на надання у поточному бюджетному році Компенсації Суб’єктам підприємництва.

3.8. У разі, якщо висновок про можливість участі Суб’єкта підприємництва в конкурсному відборі є негативним, Фонд повідомляє про це також Суб’єкта підприємництва та повертає йому поданий пакет документів разом з письмовою аргументованою відмовою.

3.9. Якщо висновок про можливість участі Суб’єкта підприємництва в конкурсному відборі є позитивним, Конотопська районна державна адміністрація передає його разом з документами, отриманими від Фонду, секретарю Районної конкурсної комісії для розгляду на засіданні Районної конкурсної комісії та проведення конкурсного відбору.

3.10. Правовий статус, процедура створення та організація роботи Районної конкурсної комісії, а також порядок проведення конкурсного відбору Районною конкурсною комісією Проектів Суб’єктів підприємництва  визначається Положенням, форма якого наведена в додатку Б до цих Правил.

Про майбутні дату, час та місце засідання Районної конкурсної комісії інформуються Суб’єкти підприємництва та громадськість у наступному порядку: Конотопська районна державна адміністрація організовує розміщення (публікацію) оголошення на офіційному веб-сайті Конотопської районної державної адміністрації, офіційному веб-сайті районної ради та не менше, ніж в одному з місцевих друкованих засобів масової інформації.

Зазначені оголошення можуть розміщуватися (публікуватися) неодноразово до дати засідання Районної конкурсної комісії.

Засідання Районної конкурсної комісії відбувається не раніше, ніж через  45 (сорок п’ять) днів  з дати оприлюднення (публікації) першого оголошення в місцевих друкованих засобах масової інформації.

Термін подачі заяв для участі у конкурсному відборі Проектів Суб’єктів підприємництва для отримання Компенсації закінчується не менше ніж за 14 (чотирнадцять) календарних днів до дати засідання Районної конкурсної комісії, визначеної в оголошенні.

Про дату, час та місце засідання Районної конкурсної комісії Конотопська районна державна адміністрація письмово інформує Фонд.

3.11. Районна конкурсна комісія приймає рішення щодо визначеного Проекту Суб’єкта підприємництва:

а) за наявності позитивного висновку Фонду про можливість участі Суб’єкта підприємництва в конкурсному відборі;

б) з врахуванням терміну надання Компенсації, зазначеного у п. 2.10 цих Правил, але одночасно в межах Нерозподіленого залишку Компенсації районного бюджету на надання у поточному бюджетному році Компенсації Суб’єктам підприємництва, інформація про який отримана від Фонду;

в) з врахуванням виконання інших вимог та умов, зазначених у пп. 2.10, 2.11 цих Правил;

г) з дотриманням порядку проведення конкурсного відбору, визначеного цими Правилами.

У разі, якщо Нерозподілений залишок Компенсації є недостатнім для проведення конкурсного відбору відповідно до цих Правил, засідання Районної конкурсної комісії не проводиться.

У разі, якщо Нерозподілений залишок Компенсації не повністю розподілений за результатами засідання Районної конкурсної комісії, решта може розподілятися на наступних засіданнях Районної конкурсної комісії.

Сума Нерозподіленого залишку Компенсації може бути збільшена шляхом прийняття рішення Конотопською районною радою щодо виділення додаткових коштів з районного бюджету на фінансування Програми.

3.12. Протягом 5 (п’яти) робочих днів з дня проведення Районної конкурсною комісією конкурсного відбору Конотопська районна державна адміністрація інформує Фонд про результати конкурсного відбору шляхом направлення на його адресу листа за підписом керівника Конотопської районної державної, в якому зазначається інформація про переможців конкурсного відбору, та додає до листа оригінал протоколу засідання Районної конкурсної комісії.

3.13. Фонд протягом 5 (п’яти) робочих днів з дня отримання документів, визначених п. 3.12 цих Правил, інформує Суб’єкта підприємництва про результати конкурсного відбору.

3.14. З Суб’єктами підприємництва, чиї Проекти були відібрані переможцями за результатами конкурсного відбору, Фонд укладає договори про надання Компенсації за формою згідно додатку В до цих Правил.

Строк дії договору про надання Компенсації становить 5 (п’ять) років з моменту його укладення.

Суб’єкт підприємництва має право відмовитися від укладення договору про надання Компенсації за результатами конкурсного відбору шляхом направлення Фонду відповідного письмового повідомлення – у такому разі договір не укладається, і Суб’єкт підприємництва втрачає право на отримання Компенсації з моменту отримання Фондом зазначеного повідомлення. Сума коштів районного бюджету, яка внаслідок такої відмови не використовується на надання Компенсації, збільшує розмір Нерозподіленого залишку Компенсації та може бути розподілена під час наступних засідань Районної конкурсної комісії.

Відмова Суб’єкта підприємництва від укладення договору про надання Компенсації не позбавляє його права звертатися до Фонду в майбутньому  щодо надання Компенсації за тим самим Кредитом.

3.15. Суб’єкт підприємництва, який не отримав Компенсацію за результатами конкурсного відбору відповідно до рішення Районної конкурсної комісії, має право на повторне звернення до Фонду для розгляду та оцінювання свого Проекту Районною конкурсною комісією на наступних засіданнях. При цьому результати оцінювання Проекту на попередніх засіданнях Районної конкурсної комісії не беруться до уваги.

3.16. Договором про надання Компенсації передбачається термін надання Компенсації, який не повинен перевищувати 18 (вісімнадцяти) календарних місяців в межах не більше 3 (трьох) бюджетних років. Під час укладення договору у ньому обумовлюється, що надання Компенсації у поточному та наступному бюджетному роках здійснюється у разі виділення з районного бюджету цільового фінансування.

3.17. Договором про надання Компенсації передбачається перерахування Фондом коштів Компенсації Суб’єкту підприємництва окремими траншами, як правило щокварталу, не пізніше останнього робочого дня місяця, наступного за календарним кварталом, за який має бути перерахована Компенсація, за умови надання Суб’єктом підприємництва документів, передбачених цими Правилами.

Як винятки із вищезазначеного правила, Договором про надання Компенсації може передбачатися:

а) перерахування Суб’єкту підприємництва Компенсації за минулі періоди, з врахуванням п. 2.10 цих Правил, не пізніше дня перерахування чергового траншу Компенсації за календарний квартал;

б) перерахування Суб’єкту підприємництва Компенсації за жовтень та (або) листопад поточного бюджетного року не пізніше 25 грудня поточного бюджетного року;

в) перерахування Суб’єкту підприємництва Компенсації за грудень минулого бюджетного року не пізніше останнього робочого дня місяця квітня поточного бюджетного року;                                                                                       

г) перерахування Суб’єкту підприємництва Компенсації за четвертий календарний квартал минулого бюджетного року не пізніше останнього робочого дня місяця квітня поточного бюджетного року.

3.18. Для перерахунку траншу Компенсації за відповідний календарний квартал Суб’єкт підприємництва надає Фонду наступні документи:

а) оригінал заяви про надання траншу Компенсації за відповідний календарний квартал у довільній формі з посиланням на реквізити укладеного договору про надання Компенсації та розрахунком суми траншу Компенсації відповідно до цих Правил;

б) завірені копії платіжних доручень, що підтверджують сплату Банку відсотків за користування Кредитом у відповідному календарному кварталі;

г) оригінал довідки з Банку щодо відсутності прострочених грошових зобов’язань Суб’єкта підприємництва перед Банком за кредитним договором, за яким отриманий Кредит, та за іншими договорами про надання банківських послуг, укладеними з Банком, або про дострокове погашення Кредиту станом на кінець попереднього місяця по відношенню до дати подання заяви Фонду;

е) витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, підписаний Суб’єктом підприємництва;

є) оригінал заяви Суб’єкта підприємництва у довільній  письмовій формі, зазначеної у підпункті «і»  пункту 3.3 цих Правил.

3.19. Фонд визначає суму чергового траншу Компенсації Суб’єкту підприємництва, та у разі, якщо вона не збігається з сумою, вказаною у заяві Суб’єкта підприємництва, письмово інформує про це Суб’єкта підприємництва з наданням відповідних розрахунків.

Сума траншу Компенсації визначається у національній валюті України – гривні.

Якщо Суб’єкт підприємництва сплачує відсотки Банку у валюті, відмінній від національної валюти України, то сума чергового траншу Компенсації розраховується, виходячи з офіційного валютного курсу гривні, встановленого Національним банком України по відношенню до валюти сплати відсотків на кожну дату нарахування Банком сплачених Суб’єктом підприємництва відсотків за Кредитом, при цьому якщо на певну дату курс гривні до валюти сплати відсотків був нижчим, ніж на дату подання заяви Суб’єктом підприємництва до Фонду про надання Компенсації – то при розрахунку суми чергового траншу Компенсації враховується курс гривні на дату подання заяви Суб’єктом підприємництва до Фонду про надання Компенсації.

3.20. Надання чергового траншу Компенсації Суб’єкту підприємництва здійснюється на підставі укладення додаткової угоди  до договору про надання Компенсації, який укладається відповідно до п. 3.14 цих Правил між Суб’єктом підприємництва та Фондом. У додатковій угоді зазначається: сума траншу Компенсації, визначена Фондом відповідно до п. 3.19 цих Правил; період, за який надається транш Компенсації; терміни перерахування траншу Компенсації Суб’єкту підприємництва; реквізити поточного рахунку Суб’єкта підприємництва, відкритого у банківській установі, на який буде здійснюватися перерахування траншу Компенсації. Форма додаткової угоди до договору про надання Компенсації наводиться у Додатку Г до цих Правил.

3.21. Фонд на підставі документів, визначених у п. 3.18 цих Правил, та додаткової угоди  до договору про надання Компенсації, укладеної відповідно до п. 3.20 цих Правил, здійснює реєстрацію зобов’язань в  Головному управлінні Державної казначейської служби України у Сумській області та повідомляє головного розпорядника бюджетних коштів, визначеного Районною програмою, про необхідність здійснення фінансування та його обсяг.

Головний розпорядник бюджетних коштів, визначений Програмою, перераховує на рахунок Фонду, відкритий в Головному управлінні Державної казначейської служби України у Сумській області, відповідну суму коштів.

3.22. Фонд перераховує суму чергового траншу Компенсації Суб’єкту підприємництва на поточний рахунок Суб’єкта підприємництва, відкритий у банківській установі, у термін, визначений у відповідній додатковій угоді до договору про надання Компенсації.

           3.23. Суб’єкт підприємництва за розгляд заяви, зазначеної у п. 3.3 цих
Правил, сплачує Фонду, за надання послуг відповідно до цих Правил, комісійний платіж –
250 (двісті п’ятдесят) гривень за кожну заяву Суб’єкта
підприємництва – у термін не раніше виконання вимог п. 3.4 цих Правил, але до моменту виконання вимог п. 3.6 цих Правил.

Дохід від сплати Суб’єктами підприємництва комісійного платежу використовується Фондом на фінансування своєї поточної діяльності.

3.24. Фонд може призупинити перерахування чергового траншу Компенсації Суб’єкту підприємництва, якщо документами, наданими Суб’єктом підприємництва до Фонду, підтверджується прострочення грошових зобов’язань Суб’єкта підприємництва перед Банком за кредитним договором, за яким отриманий Кредит, та за іншими договорами про надання банківських послуг, укладеними з цим Банком.

У такому разі Фонд невідкладно інформує про це Конотопську районну державну адміністрацію, а адміністрація – Районну конкурсну комісію. Районна конкурсна комісія приймає рішення щодо надання або ненадання чергового траншу Компенсації Суб’єкту підприємництва.

3.25. Надання Компенсації Суб’єкту підприємництва за рахунок коштів районного бюджету Конотопського району припиняється рішенням Районної конкурсної комісії за поданням Конотопської районної державної адміністрації, здійсненого на підставі інформації, наданої Фондом, якщо Фондом в період дії договору про надання Компенсації отримане підтвердження невідповідності Суб’єкта підприємництва будь-яким з наступних умов:

а) умовам п. 1.4, пп. в п. 2.7 цих Правил щодо реєстрації та здійснення підприємницької діяльності на відповідній території;

б) умовам пп. б, г, д, е, ж п. 2.7 цих Правил.

3.26. Перерахування Фондом Компенсації Суб’єктам підприємництва за рахунок коштів районного бюджету за договорами про надання Компенсації, укладеними у минулому бюджетному році, здійснюється у разі виділення коштів з районного бюджету у поточному році на фінансування Програми в частині надання Компенсації Суб’єктам підприємництва.

Порядок перерахування Компенсації здійснюється у відповідності з пунктами 3.18-3.25 цих Правил.

У разі, якщо сума виділених коштів з районного бюджету є недостатньою для перерахування Фондом Компенсації всім Суб’єктам підприємництва в поточному бюджетному році за рахунок коштів районного бюджету Конотопського району, з якими у попередніх бюджетних роках були укладені договори про надання Компенсації, перерахування Компенсації Суб’єктам підприємництва здійснюється в межах наявного фінансування у послідовності укладення додаткових угод із Суб’єктами підприємництва.

 

Заступник голови                                                          І.КЛІГУНОВА

 


                                                                                                                      Додаток А

                                       до Правил

 

 

ЗАЯВА

на участь у конкурсному відборі

на отримання часткової компенсації з районного бюджету

сплачених відсотків за кредитами, що надаються

державними банківськими установами

 

Прошу допустити   _______________________________________________________________

________________________________________________________________________________

(повне найменування юридичної особи або ПІБ фізичної особи – підприємця)

 

до участі у конкурсному відборі на отримання часткової компенсації з районного бюджету сплачених відсотків за кредитами, що надаються державними банківськими установами
________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

(назва проекту)

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

(зміст проекту)

Відомості про суб'єкта підприємництва:

Дата та номер державної реєстрації_________________________________________________ ________________________________________________________________________________Місцезнаходження (юридична адреса) юридичної особи або місце проживання фізичної особи – підприємця:______________________________________________________________ ________________________________________________________________________________

 

Місце здійснення підприємницької діяльності (перелічити та надати стислий опис видів діяльності за кожним місцем):                                                                                                                                    

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

Основний вид діяльності:                                                                                                                    

________________________________________________________________________________

Фактичне місцезнаходження виробничих потужностей:                                                                 

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

Реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичної особи – підприємця)  або ідентифікаційний код згідно з ЄДРПОУ юридичної особи:                                                              

Телефон: _________________________ E-mail:                                                                                

Керівник (назва посади, ПІБ)                                                                                                              

                                                                                                                                                                

Вичерпний перелік банківських рахунків                                                                                           

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

Відомості про кредит:

Назва банку, який надав кредит                                                                                                         
                                                                                                                                                                

Дата і номер кредитної угоди                                                                                                              

Цільове призначення кредиту                                                                                                             

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

Термін дії кредитної угоди                                                                                                                   

Сума кредиту в валюті кредиту                                                                                                          

                                                                                                                                                                

Відсоткові ставки протягом терміну дії кредитної угоди, % річних                                                 

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

Сума прострочених грошових зобов’язань за кредитною угодою                                                 

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

в тому числі на даний час                                                                                                                   

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                

Відомості про компенсацію:

Період компенсації: з__________________   по _____________________ (включно).

 

Розрахункова сума компенсації, грн ________________________________________________

 

З вимогами правил отримання часткової компенсації з бюджету сплачених відсотків за кредитами, що надаються державними банківськими установами  на реалізацію проектів суб’єктів малого підприємництва ознайомлений та зобов’язуюсь їх виконувати.

 

Керівник __________________       _____________________________________________

                        (підпис)                                            (ініціали та прізвище)

 

Реєстраційний № _____________

від «_____» _____________20__р


                                 Додаток Б

                                 до Правил

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про районну конкурсну комісію з оцінки та проведення

конкурсного відбору проектів суб’єктів малого підприємництва

для отримання за рахунок коштів районного бюджету

часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами,

отриманими у державних банківських установах,

та про порядок конкурсного відбору

(далі Положення)

 

 1. Це Положення встановлює правовий статус, процедуру створення та організації роботи районної конкурсної комісії з оцінки та проведення конкурсного відбору проектів суб’єктів малого підприємництва для отримання часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими у державних банківських установах (далі – Компенсація), за рахунок коштів районного бюджету (далі – Комісія) та порядок конкурсного відбору, дотримання яких є необхідною умовою для надання суб’єктам підприємництва компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими суб’єктами підприємництва, за рахунок обласного бюджету.

2. Поняття «суб’єкт малого підприємництва», «проект» та інші терміни, спеціально не визначені у тексті цього Положення, визначені у Правилах надання часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими суб’єктами малого підприємництва у державних банківських установах (далі – Правила), затверджені у складі Програми розвитку малого та середнього підприєм­ництва в Конотопському районі на 2017-2020 роки (далі –  Програма) та прийняті з урахуванням та відповідно до вимог Правил надання часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими суб’єктами малого підприємництва у державних банківських установах за обласною програмою.

3. Комісія є постійно діючим органом, створеним для оцінки та проведення конкурсного відбору проектів суб’єктів підприємництва для отримання Компенсації за рахунок коштів районного бюджету відповідно до  Програми та Правил, прийняття інших рішень відповідно до Програми та Правил.

4. Комісія створюється на підставі спільного розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації та голови Конотопської районної ради.

5. Комісія у своїй діяльності керується Програмою, Правилами та цим Положенням.

6. Основним завданням Комісії є розгляд, оцінювання та конкурсний відбір проектів суб’єктів малого підприємництва для отримання часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими на фінансування зазначених проектів у державних банківських установах, за рахунок коштів районного бюджету, у порядку, передбаченому Програмою, Правилами та цим Положенням.

7. Комісія складається з 9 (дев’яти) членів, в тому числі 3 (трьох) представників Конотопської районної державної адміністрації, 3 (трьох) представників Конотопської районної ради та 3 (трьох) представників  запропонованих радою підприємців при Конотопській районній державній адміністрації.

8. Очолює Комісію голова, який обирається членами Комісії з їх числа та відкликається ними шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів від загального кількісного складу Комісії (тобто не менше 5 голосів).

Голова Комісії: скликає засідання Комісії та визначає порядок денний, дату, час та місце проведення засідання Комісії; організовує проведення засідань Комісії; головує на засіданнях Комісії.

У разі відсутності голови Комісії його обов’язки виконує головуючий, який обирається для проведення одного засідання Комісії у порядку, аналогічному порядку обрання голови Комісії.

9. Секретар Комісії призначається із числа працівників Конотопської районної державної адміністрації, відповідальних за реалізацію державної політики у сфері розвитку малого підприємництва.

 Секретар Комісії  бере участь у засіданнях Комісії без права голосу та не здійснює рейтингового оцінювання проектів суб’єктів підприємництва для отримання Компенсації за рахунок коштів районного бюджету.

Секретар Комісії:

а) веде журнал реєстрації висновків про можливість участі суб’єктів підприємництва в конкурсному відборі та інших документів, що надходять від комунальної установи «Сумський обласний фонд підтримки підприємництва» Сумської обласної ради (далі – Фонд);

б) здійснює організаційну підготовку, матеріально-технічне забезпечення засідань Комісії, готує матеріали для розгляду та прийняття рішення Комісією;

в) забезпечує виконання доручень голови Комісії, у тому числі щодо скликання Комісії та формування порядку денного засідань Комісії;

г) забезпечує ведення  та зберігання протоколів засідань Комісії;

д) забезпечує обмін інформацією та документами між Комісією та Конотопською районною державною адміністрацією, інформує зазначені структури про прийняті Комісією рішення.

10. Інформація про дату, час та місце проведення засідання Комісії доводиться до відома членів Комісії не пізніше як за 10 (десять) робочих днів до дати проведення засідання шляхом направлення листів та (або) у телефонному режимі.

Засідання Комісії проводяться за необхідності.

Комісія має право проводити засідання у разі дотримання процедури інформування суб’єктів підприємництва та громадськості про його проведення відповідно до Правил.

11. Організаційною формою роботи Комісії є засідання. Засідання Комісії вважається правомочним у разі присутності на ньому більшості членів від її затвердженого загального кількісного складу (тобто не менше 5 членів).

У разі відсутності кворуму засідання Комісії переноситься. Дату, час та місце проведення перенесеного засідання визначає голова Комісії.

Інформація про дату, час та місце проведення перенесеного засідання Конкурсної комісії доводиться до відома членів Комісії, Суб’єктів підприємництва, які подали заявки на участь у конкурсному відборі та Фонду шляхом направлення листів електронною поштою та (або) у телефонному режимі.

12. До проведення засідання Комісії з питання розгляду, оцінювання та конкурсного відбору проектів суб’єктів малого підприємництва для надання Компенсації секретар Комісії отримує від Конотопської районної державної адміністрації:

а) висновки Фонду про можливість участі суб’єктів малого підприємництва в конкурсному відборі;

б) копії пакетів документів, наданих за Правилами до Фонду суб’єктами малого підприємництва, по яких Фондом надані позитивні висновки про можливість участі в конкурсному відборі;

в) інформацію про суму нерозподіленого залишку Компенсації коштів районного бюджету на надання у поточному бюджетному році Компенсації, отриману від Фонду (далі – Нерозподілений залишок Компенсації).

13. На засідання Комісії за ініціативою будь-якого члена Комісії секретар Комісії може запрошувати: уповноваженого представника Фонду; суб’єктів малого підприємництва, чиї проекти розглядатимуться та оцінюватимуться на засіданні Комісії; інших осіб. Зазначені особи, присутні на засіданні Комісії, не є членами Комісії, проте можуть надавати інформацію, яка сприятиме належному та ефективному виконанню членами Комісії своїх повноважень.

14. Засідання Комісії є відкритими. Уповноважений представник Фонду, суб’єкти малого підприємництва, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, засобів масової інформації та громадськості мають право бути присутніми під час проведення засідань Комісії.

15. Рішення Комісії щодо конкурсного відбору проектів суб’єктів малого підприємництва для надання Компенсації приймається у наступному порядку, з дотриманням послідовності етапів:

а) індивідуальне оцінювання кожним з членів Комісії кожного проекту суб’єктів малого підприємництва за бальною системою відповідно до цього Положення;

б) обчислення секретарем Комісії рейтингового показника для кожного проекту суб’єктів малого підприємництва за формулою відповідно до цього Положення;

в) визначення секретарем Комісії проектів суб’єктів малого підприємництва, які отримали рейтинговий показник, що перевищує мінімальне порогове значення, відповідно до цього Положення;

г) коригування секретарем Комісії рейтингового показника по кожному проекту шляхом його збільшення у випадках та у порядку, передбаченому цим Положенням, з метою надання пріоритету окремим проектам, відповідно до Програми, Правил та цього Положення;

д) ранжирування секретарем Комісії проектів суб’єктів малого підприємництва за відкоригованими рейтинговими показниками, від проекту з найвищим показником до проекту з найнижчим показником;

е) визначення секретарем Комісії проектів суб’єктів малого підприємництва, за якими буде надаватися Компенсація, у межах Нерозподіленого залишку Компенсації, в послідовності відповідно до здійсненого ранжирування;

є) оформлення протокольного рішення Комісії.

16. Індивідуальне оцінювання кожного проекту суб’єктів малого підприємництва здійснюється кожним з членів Комісії, присутнім на засіданні, у письмовому вигляді з використанням відповідних паперових форм для оцінювання, які заздалегідь готуються секретарем Комісії. Форми для оцінювання, підготовлені секретарем Комісії, повинні містити перелік назв суб’єктів малого підприємництва, назв їх проектів, заявлений період Компенсації, заявлену суму Компенсації з розбиттям по роках, та поля для вписування кількості балів по відношенню до кожного з проектів.

Кожен член Комісії, присутній на засіданні, під час оцінювання приймає рішення щодо надання певної кількості балів кожному проекту особисто з врахуванням інформації та документів, наданих суб’єктом підприємництва та Фондом на розгляд Комісії, усних пояснень осіб, присутніх на засіданні Комісії.

Оцінювання проекту суб’єкта малого підприємництва здійснюється         за 4-бальною шкалою (від нуля до трьох), за якої «0» (нуль) є мінімальним балом, що відповідає найнижчій можливій оцінці проекту, а «3» (три) є максимальним балом, що відповідає найвищій можливій оцінці Проекту.

Кожен член Комісії, присутній на засіданні, приймає окреме рішення про надання певної кількості балів окремо по кожному проекту суб’єкта малого підприємництва. Прийняття таких рішень по кількох проектах одночасно не допускається.

Кожен член Комісії, присутній на засіданні, вписує кількість балів, яку він надає конкретному проекту суб’єкту малого підприємництва як свою оцінку проекту, у відповідне поле паперової форми для оцінювання, підготовленої секретарем Комісії. Всі сторінки паперової форми для оцінювання підписуються на кожній сторінці членом Комісії.

17. Після завершення оцінювання членами Комісії всіх проектів секретар Комісії визначає рейтинговий показник для кожного проекту суб’єктів малого підприємництва за наступною формулою:

=  × 100% × 0,8

де  – рейтинговий показник і-го проекту суб’єктів малого підприємництва, %;

n – кількість членів Комісії, присутніх на засіданні Комісії, які брали участь у оцінюванні і-го проекту суб’єктів малого підприємництва (не враховуються члени Комісії, які заявили про конфлікт інтересів);

 – кількість балів, наданих j-м членом Комісії і-му проекту суб’єктів малого підприємництва.

18. Після визначення рейтингових показників для проектів суб’єктів малого підприємництва секретар Комісії відкидає проекти, які отримали рейтинговий показник із значенням менше 35%, а решта проектів вважаються такими, що беруть участь в ранжируванні.

19. Після визначення секретарем Комісії проектів суб’єктів малого підприємництва, які отримали рейтинговий показник, що перевищує мінімальне порогове значення, він здійснює коригування рейтингових показників по проектах, які беруть участь в ранжируванні, наступним чином:

а) для проектів суб’єктів підприємницької діяльності, які реалізуються у будь-якій з наступних сфер господарської діяльності: органічне сільськогосподарське виробництво, ягідництво, вівчарство, свинарство, переробка молока,  виробництво продуктів харчування та перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Конотопського району:

 

=  × 1,25

де  – відкоригований рейтинговий показник і-го проекту суб’єктів малого підприємництва, %;

 – рейтинговий показник і-го проекту суб’єктів малого підприємництва, %.

б) для решти проектів:

=

20. Після коригування рейтингових показників секретар Комісії здійснює ранжирування проектів суб’єктів малого підприємництва за відкоригованими рейтинговими показниками, від проекту з найвищим показником до проекту з найнижчим показником: проект з найвищим показником отримує перше місце, за ним розміщується проект, що займає друге місце, і аналогічно до проекту з найнижчим показником, який займає останнє місце.

Кілька проектів суб’єктів малого підприємництва з однаковими відкоригованими рейтинговими показниками займають одне рейтингове місце.

21. Після ранжирування проектів секретар Комісії визначає проекти суб’єктів малого підприємництва, за якими буде надаватися Компенсація.

Компенсація надається за проектами суб’єктів малого підприємництва в послідовності відповідно до результату ранжирування проектів.

При цьому секретар Комісії зіставляє заявлену суму Компенсації на поточний бюджетний рік по проекту (кількох проектах) суб’єктів малого підприємництва, який займає визначене рейтингове місце, з наявною сумою Нерозподіленого залишку Компенсації, за вирахуванням коштів Нерозподіленого залишку Компенсації, за рахунок яких надається Компенсація за проектами, що зайняли вищі рейтингові місця по відношенню до зазначеного проекту за результатами оцінювання та ранжирування.

У разі, якщо вказаної суми коштів достатньо для надання Компенсації за визначеним проектом (проектами) у повному заявленому обсязі, такий проект (проекти) отримує (отримують) Компенсацію в повному обсязі. Після цього секретар Комісії в аналогічному порядку визначає достатність коштів для надання Компенсації за наступним проектом (проектами) суб’єктів малого підприємництва.

У разі, якщо вказаної суми коштів недостатньо для надання Компенсації за визначеним проектом (проектами) у повному заявленому обсязі, такий проект (проекти) отримує (отримують) Компенсацію в обсязі наявної суми коштів (пропорційно до заявленої суми Компенсації), а решта проектів, що займають наступні рейтингові місця, Компенсації не отримують.

Рішення Комісії передбачає надання Компенсації у заявленому суб’єктом малого підприємництва періоді та не обмежується поточним бюджетним роком. Проте відповідно до Програми та Правил надання Компенсації у наступному бюджетному році здійснюватиметься за умови виділення коштів з районного бюджету.

22. Рішення Комісії щодо конкурсного відбору проектів суб’єктів малого підприємництва для надання Компенсації оформлюється протоколом, який складається секретарем Комісії та підписується на кожній сторінці головою (головуючим на засіданні Комісії) та всіма членами Комісії, присутніми на засіданні, а також секретарем Комісії.

У протоколі відображаються:

а) дата, час і місце засідання Комісії;

б) склад присутніх членів Комісії, голова (головуючий) Комісії, секретар Комісії, інформація про наявність кворуму на засіданні Комісії;

в) інформація про дотримання передбаченої Правилами процедури інформування суб’єктів підприємництва та громадськості про проведення засідання Комісії;

г) інформація про присутніх осіб, запрошених на засідання Комісії;

д) інформація про членів Комісії, які заявили про конфлікт інтересів при прийнятті рішень за визначеними проектами суб’єктів малого підприємництва та не брали участі в голосуванні за такими проектами;

е) інформація про суму Нерозподіленого залишку Компенсації на дату засідання Комісії;

є) результати індивідуального оцінювання кожним з членів Комісії кожного проекту суб’єктів малого підприємництва;

ж) рейтингові показники для кожного проекту суб’єктів малого підприємництва;

з) перелік проектів суб’єктів малого підприємництва, які отримали рейтинговий показник, що перевищує мінімальне порогове значення;

и) відкориговані рейтингові показники для кожного проекту суб’єктів малого підприємництва;

і) результати ранжирування проектів суб’єктів малого підприємництва за відкоригованими рейтинговими показниками;

ї) перелік проектів суб’єктів малого підприємництва, за якими буде надаватися Компенсація, з зазначенням суми Компенсації у поточному бюджетному році та наступному бюджетному році;

й) інша релевантна інформація.

Протокол складається у двох примірниках, один з яких зберігається у секретаря Комісії, а другий через Конотопську районну державну адміністрацію направляється Фонду протягом 5 (п’яти) робочих днів з моменту прийняття рішення Комісії.

23. Інші рішення Комісії, за винятком зазначених у п. 15 цього Положення, приймаються шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів від присутніх на засіданні членів Комісії. При рівному розподілі голосів голос голови Комісії (головуючого на засіданні Комісії) є вирішальним.

24. Члени Комісії зобов’язані не допускати конфлікту інтересів під час виконання своїх повноважень членів Комісії.

У разі наявності конфлікту інтересів члена Комісії під час прийняття Комісією рішення, яке стосується конкретного проекту суб’єкта малого підприємництва, такий член Комісії повинен повідомити Комісію про наявність зазначеного конфлікту інтересів перед початком розгляду та оцінювання проекту, про що зазначається у протоколі засідання Комісії.

Член Комісії, який повідомив Комісію про конфлікт інтересів, не бере участі у голосуванні під час прийняття Комісією рішення, яке стосується відповідного проекту суб’єкта малого підприємництва.

 

 


                                                                                                                 Додаток В

                                          до Правил

 

 

 Договір №_____

про часткову компенсацію сплачених відсотків

за банківським кредитом

 

м. Суми

 

  «_____»_____________20____ р.

Комунальна установа «Сумський обласний фонд підтримки підприємництва» Сумської обласної ради, що діє на підставі Статуту, в особі Борисова Павла Валерійовича (далі – Фонд),  з  однієї сторони,

та  ______________________________________________________________, що діє на підставі в особі                                                                                              

                                                                                            , що діє на підставі                     

                                                                             (далі – Суб’єкт підприємництва), з іншої сторони, разом далі – Сторони, уклали цей Договір на підставі Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні»; програми розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням                                                   

ради від                                                                                                                                                _______________________________________________________ (надалі – Програма); Правил надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого підприємництва у державних банківських установах, затвердженої зазначеним рішенням у складі Програми (надалі – Правила); рішення районної конкурсної комісії        від                                                                 

про наступне.

 

1. Предмет Договору

1.1. У порядку і на умовах, передбачених цим Договором, Фонд зобов’язується виплачувати Суб’єкту підприємництва часткову компенсацію відсотків за кредитом за період з _____________ по _____________ включно, які Суб’єкт підприємництва сплатив (сплачуватиме) державній банківській установі ____________________________________ (вказати назву банківської установи) за кредитним договором (угодою) __________________________

(вказати реквізити кредитної угоди) (надалі – Кредитний договір) у обсязі, що складає _____% ( ____________ відсотків) номінального розміру відсоткової ставки за кредитом, але в будь-якому разі компенсується не більше _____% річних ( ____________ відсотків річних) та не більше _______ (____________ ) тисяч гривень за весь період дії цього Договору (надалі – Компенсація).

1.2. Компенсація не надається Суб’єкту підприємництва на сплату прострочених відсотків за Кредитним договором, на погашення штрафних санкцій та (або) пені за користування кредитом, а також на сплату відсотків за користування кредитом у разі прийняття банком рішення щодо підвищення відсоткової ставки внаслідок невиконання договірних зобов’язань Суб’єкта підприємництва перед банком.

1.3. Компенсація надається Суб’єкту підприємництва грошовими коштами у безготівковій формі за рахунок районного  бюджету шляхом їх перерахування на банківські рахунки Суб’єкта підприємництва, зазначені у цьому договорі.

1.4. Компенсація надається лише за ті дні у межах періоду, зазначеного у п.1.1 цього Договору, за які Суб’єкту підприємництва фактично нараховувались відсотки за Кредитом.

1.5. Компенсація надається Суб’єкту підприємництва у національній валюті України.

 

2. Умови надання Компенсації

2.1. Суб’єкт підприємництва має право на отримання Компенсації за цим Договором, а Компенсація може надаватися, поки виконуються наступні умови:

2.1.1. Суб’єкт підприємництва має зареєстроване місцезнаходження (юридичну адресу) та здійснює діяльність в населеному пункті, протягом всього терміну дії цього Договору.

2.1.2. Суб’єкт підприємництва не має заборгованості перед державним і місцевими бюджетами, Пенсійним фондом України.

2.1.3. Суб’єкт підприємництва не перебуває у стані відновлення платоспроможності боржника, санації, ліквідації відповідно до чинного законодавства.

2.1.4. Суб’єкт підприємництва не перебуває у стадії припинення або припинення підприємницької діяльності.

2.1.5. Суб’єкт підприємництва не здійснює підприємницьку діяльність у сфері виробництва зброї, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, обміну валюти, надання фінансових послуг, послуг на ринку цінних паперів, надання в оренду майна, послуг ломбарду, операцій з нерухомістю.

2.1.6. Суб’єкт підприємництва не отримує фінансову підтримку на ті самі цілі, на які надається Компенсація, за рахунок інших джерел.

2.1.7. Суб’єкт підприємництва не має несплачених прострочених грошових зобов’язань за Кредитним договором, зокрема: зобов’язань щодо погашення основної заборгованості за кредитом; та (або) зобов’язань щодо сплати відсотків за користування кредитом; та (або) зобов’язань щодо сплати штрафних санкцій, пені; та (або) інших грошових зобов’язань за Кредитним договором.

2.1.8. Суб’єкт підприємництва не має несплачених прострочених грошових зобов’язань перед Банком за іншими договорами про надання банківських послуг, укладеними з цим Банком.

2.1.9. Суб’єкт підприємництва є суб’єктом малого підприємництва у розумінні частини 3 статті 55 Господарського кодексу України.

2.2. У разі дій та (або) рішень Суб’єкта підприємництва протягом терміну дії цього Договору та (або) в результаті настання обставин чи подій, як в результаті дій та (або) рішень Суб’єкта підприємництва, так і незалежних від нього, внаслідок яких виникає хоча б одноразова невідповідність умовам, зазначеним у пп. 2.1.1 п. 2.1 цього Договору, Суб’єкт підприємництва втрачає право на отримання Компенсації за цим Договором. Суб’єкт підприємництва зобов’язаний повідомити Фонд про зазначену невідповідність умовам та повернути всю суму Компенсації, отриману за цим Договором.

2.3. У разі дій та (або) рішень Суб’єкта підприємництва протягом терміну дії цього Договору та (або) в результаті настання обставин чи подій, як в результаті дій та (або) рішень Суб’єкта підприємництва, так і незалежних від нього, внаслідок яких виникає хоча б одноразова невідповідність умовам, зазначеним у будь-яких з пп. 2.1.3, 2.1.4, 2.1.5, 2.1.6, 2.1.9 п. 2.1 цього Договору, Суб’єкт підприємництва втрачає право на отримання Компенсації з дати виникнення такої невідповідності, і Фонд не перераховує йому наступні транші Компенсації. Суб’єкт підприємництва зобов’язаний повідомити Фонд про зазначену невідповідність умовам та повернути суму Компенсації, отриману за період з дати виникнення невідповідності.

2.4. У разі дій та (або) рішень Суб’єкта підприємництва протягом терміну дії цього Договору та (або) в результаті настання обставин чи подій, як в результаті дій та (або) рішень Суб’єкта підприємництва, так і незалежних від нього, внаслідок яких виникає невідповідність умовам, зазначеним у будь-яких з пп. 2.1.2, 2.1.7, 2.1.8 п. 2.1 цього Договору, Фонд призупиняє перерахування траншів Компенсації Суб’єкту підприємництва до моменту відновлення відповідності умовам. Суб’єкт підприємництва зобов’язаний повідомити Фонд про зазначену невідповідність умовам.

2.5. Суб’єкт підприємництва має право на отримання Компенсації, а Компенсація надається за цим Договором лише за умови наявності та достатності фінансування, виділеного рішенням Конотопської районної ради з районного бюджету, зазначеного у п. 1.3 цього Договору.

 

3. Порядок виплати Компенсації

3.1. Компенсація виплачується окремими траншами, кожен з яких перераховується Фондом Суб’єкту підприємництва на підставі відповідної додаткової угоди до цього Договору, що підписується Сторонами, в якій зазначається сума траншу Компенсації; період, за який надається транш Компенсації; терміни перерахування траншу Компенсації Суб’єкту підприємництва; реквізити поточного рахунку Суб’єкта підприємництва, відкритого у банківській установі, на який буде здійснюватися перерахування траншу Компенсації.

3.2. Компенсація виплачується не частіше, ніж один раз на календарний квартал. Сторони можуть дійти згоди щодо узгодження інших термінів виплати Компенсації у виняткових випадках, передбачених Правилами, при цьому домовленості Сторін оформлюються відповідною додатковою угодою до цього Договору.

3.3. Для отримання чергового траншу Компенсації за цим Договором Суб’єкт підприємництва надає Фонду:

3.3.1. оригінал заяви про надання траншу Компенсації за відповідний календарний квартал у довільній формі з посиланням на реквізити цього Договору та розрахунком суми траншу Компенсації відповідно до Програми та Правил;

3.3.2. завірені копії платіжних доручень, що підтверджують сплату банку відсотків за користування кредитом у відповідному календарному кварталі;

3.3.3. оригінал довідки з банку, з яким у Суб’єкт підприємництва укладений Кредитний договір, щодо відсутності прострочених грошових зобов’язань Суб’єкта підприємництва за Кредитним договором та за іншими договорами про надання банківських послуг, укладеними з таким банком, станом на кінець попереднього місяця по відношенню до дати подання Фонду заяви, зазначеної у пп. 3.3.1 п. 3.3 цього Договору;

3.3.4. витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, підписаний Суб’єктом підприємництва у разі внесення змін до цього реєстру з моменту укладення договору;

3.3.5. оригінал заяви Суб’єкта підприємництва у простій письмовій формі, якою підтверджується виконання Суб’єктом підприємництва умов надання Компенсації, визначених п. 2.1 цього Договору.

3.4. Після отримання від Суб’єкта підприємництва документів, зазначених у п. 3.3 цього Договору, Фонд визначає суму чергового траншу Компенсації, та у разі, якщо вона не збігається з сумою, вказаною у заяві Суб’єкта підприємництва, письмово інформує про це Суб’єкта підприємництва з наданням відповідних розрахунків.

3.5. Якщо валютою, у якій Суб’єкт підприємництва сплачує відсотки банку є валюта, відмінна від національної валюти України, то сума чергового траншу Компенсації розраховується, виходячи з офіційного валютного курсу гривні, встановленого Національним банком України по відношенню до валюти сплати відсотків на кожну дату нарахування банком сплачених Суб’єктом підприємництва відсотків за кредитом, при цьому якщо на певну дату курс гривні до валюти сплати відсотків був нижчим, ніж на дату подання заяви Суб’єктом підприємництва до Фонду про надання Компенсації до моменту укладення цього Договору – то при розрахунку суми чергового траншу Компенсації враховується курс гривні на дату подання заяви Суб’єктом підприємництва до Фонду про надання Компенсації до моменту укладення цього Договору.

 

 

 

 

 

4. Права та обов’язки Сторін

4.1. Фонд має право:

4.1.1. не надавати Компенсацію Суб’єкту підприємництва у разі невідповідності Суб’єкта підприємництва умовам відповідно до пп. 2.2, 2.3, 2.4 цього Договору;

4.1.2. призупинити перерахування Компенсації Суб’єкту підприємництва у разі недостатнього фінансування, виділеного рішенням відповідного органу місцевого самоврядування, зазначеного у пункті 1.3 цього Договору, керуючись п. 2.5 Договору;

4.1.3. самостійно визначати суму кожного чергового траншу Компенсації, інформуючи Суб’єкта підприємництва, на підставі документів, отриманих від Суб’єкта підприємництва, та залежно від наявного фінансування, виділеного рішенням відповідного органу місцевого самоврядування, зазначеного у пункті 1.3 цього Договору;

4.2. Фонд зобов’язується:

4.2.1. здійснювати виплати Компенсації Суб’єкту підприємництва в порядку і на умовах, передбачених цим Договором;

4.2.2. належно виконувати інші зобов’язання Фонду за цим Договором.

4.3. Суб’єкт підприємництва має право:

4.3.1. вимагати від Фонду виплати Компенсації в порядку і на умовах, передбачених цим Договором.

4.4. Суб’єкт підприємництва зобов’язується:

4.4.1. своєчасно вживати заходів щодо забезпечення відповідності умовам пп. 2.1.1-2.1.8 п.2.1 цього Договору;

4.4.2. повернути Фонду суму неправомірно отриманої Компенсації у випадках, зазначених у пп. 2.2, 2.3 цього Договору;

4.4.3. повернути Фонду всю суму отриманої Компенсації, якщо вона була надана Суб’єкту підприємництва на підставі завідомо неправдивих відомостей, наданих Суб’єктом підприємництва;

4.4.4. належно виконувати інші зобов’язання Суб’єкта підприємництва за цим Договором.

5. Відповідальність сторін

5.1. Сторони несуть відповідальність за невиконання (несвоєчасне виконання) зобов’язань за цим Договором відповідно до чинного законодавства України, а також умов цього Договору.

5.2. Суб’єкт підприємництва несе відповідальність відповідно до чинного законодавства України за достовірність документів, що надаються Фонду.

5.3. У випадку несвоєчасного отримання або недоотримання фінансування  з відповідного місцевого бюджету в обсягах, передбачених цим Договором для виплати Компенсації на відповідний рахунок, Фонд звільняється від відповідальності, що може бути застосована за порушення терміну виплати Компенсації або неповну виплату Компенсації.

5.4. Фонд звільняється від будь-якої відповідальності за несвоєчасну виплату або невиплату Компенсації у разі невиконання Суб’єктом підприємництва умов цього Договору.

6. Строк дії Договору та інші умови

6.1. Цей Договір набирає чинності з моменту його підписання Сторонами і діє 5 (п’ять) років з моменту його укладення.

6.2. Цей Договір складено українською мовою у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу.

6.3. Зміни, доповнення до цього Договору можуть бути внесені лише за взаємною згодою Сторін, що оформляються додатковою угодою до цього Договору.

6.4. Додаткові угоди до цього Договору є його невід’ємною частиною і мають юридичну силу в разі, якщо вони викладені в письмовій формі та підписані Сторонами.

6.5. Сторони зобов’язуються врегулювати суперечки і претензії, що виникають у зв’язку з виконанням Договору, шляхом переговорів.

6.6. Якщо інше прямо не передбачено цим Договором або чинним в Україні законодавством, цей договір може бути розірваний тільки за згодою Сторін, яка оформлюється додатковою угодою до цього Договору.

6.7. Цей Договір вважається розірваним з моменту належного оформлення відповідної додаткової угоди до цього Договору, якщо інше не встановлено у самій додатковій угоді, цьому Договорі або в чинному в Україні законодавстві.

6.8. Суб’єкт підприємництва надає згоду на обробку персональних даних, яка діє протягом усього строку дії Договору. Суб’єкт підприємництва погоджується з тим, що Фонд має право на зберігання і обробку, в тому числі автоматизовану, будь-якої інформації, що відноситься до персональних даних Суб’єкта підприємництва, а також відомостей про банківські рахунки, і будь-якої іншої, наданої Фонду інформації або інформації, отриманої Фондом у зв’язку із виконанням умов цього Договору.

 

Реквізити та підписи Сторін

Фонд

_____________________________

_____________________________

_____________________________

_____________________________

Суб’єкт підприємництва:

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

 

 


                                                                                                                   Додаток Г

                                    до Правил

 

 

Додаткова угода №______

до Договору №_____ про часткову компенсацію

сплачених відсотків за банківським кредитом

від «_____» ______________ 20___ р.

м. Суми

 

  «_____»_____________20____ р.

Комунальна установа «Сумський обласний фонд підтримки підприємництва» Сумської обласної ради, що діє на підставі Статуту, в особі Борисова Павла Валерійовича (далі – Фонд),  з  однієї сторони,

та______________________________________________________________, що діє на підставі    в особі                                                                                                        

                                                                                                        , що діє на підставі                     

                                                                                         (далі – Суб’єкт підприємництва), з іншої сторони, разом далі – Сторони, уклали цю додаткову угоду до Договору про часткову компенсацію сплачених відсотків за банківським кредитом №____ від ______________ (надалі – Договір) на підставі Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні»; Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням                                                                                                                                                                ради від    «Про                                                                                         » (зі змінами) (надалі – Програма); Правил надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого підприємництва у державних банківських установах, затвердженої зазначеним рішенням у складі Програми (надалі – Правила); рішення районної конкурсної комісії        від                                                                 

про наступне.

 

1. Відповідно до Договору Фонд зобов’язується виплатити Суб’єкту підприємництва черговий транш часткової компенсації відсотків за кредитом за період з ___________ по ___________ включно, які Суб’єкт підприємництва сплатив (сплачуватиме) державній банківській установі                                 

                                                                                                                                                             

(вказати назву банківської установи) за кредитним договором (угодою) __________________________(вказати реквізити кредитної угоди) у сумі ______________ гривень ___ коп. (          

                                                                                                                                                              ) (вказати суму Компенсації прописом) (надалі – Транш).

 

2. Сума Траншу перераховується Фондом на поточний рахунок Суб’єкта підприємництва №_____________________ у                                                                                                              (вказати назву банківської установи), МФО _______.

 

3. Сума Траншу перераховується Фондом Суб’єкту підприємництва у термін до          за умови наявності на дату платежу фінансування, виділеного з районного бюджету Конотопського району, зазначеного в Договорі, та попереднього перерахування зазначених коштів головним розпорядником коштів районного бюджету Конотопського району на рахунок Фонду.

 

4. Фонд має право не надавати Компенсацію та не перераховувати Транш Суб’єкту підприємництва, призупинити перерахування Компенсації у випадках, передбачених Договором.

 

5. Ця Додаткова угода набуває чинності з моменту її підписання і є невід’ємною частиною Договору.

 

6. Ця Додаткова угода складена українською мовою у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної із Сторін.

 

Реквізити та підписи Сторін

 

Фонд

_____________________________

_____________________________

_____________________________

_____________________________

Суб’єкт підприємництва:

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

                                                                      

                                                                                                                                               

 

 

Перейти до вмісту