Новини

Відбувся відео селектор

Image23 квітня 2020 року голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук взяв участь у відео селекторі позачергового засідання Сумської обласної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У зв’язку зі збереженням загрози поширення коронавірусу учасниками засідання було  ухвалено відповідне рішення щодо заборони відвідування  громадянами кладовищ, місць окремих поховань під час поминальних днів.

Обласна і районна влада просять всіх жителів Сумщини у після пасхальні дні пом’янути рідних і близьких з дотриманням карантинних обмежень, провести поминальні обряди не на кладовищах, а вдома.

На цвинтарях будуть чергувати представники Головного управління Національної поліції в Сумській області та управління патрульної поліції. Порушникам карантинних заходів загрожує штраф від 17 до 34 тис гривень.

Ці дні після Пасхи не є єдиними у році, коли віруючі можуть виконати важливий для них обряд. До кінця поточного року будуть ще такі нагоди, не кажучи вже про цілком відповідну до церковної традиції можливість поминання померлих будь-якого дня у приватній чи церковній молитві.

На засіданні також було розглянуто хід виконання розпорядження голови Сумської облдержадміністрації № 149-ОД від 14.04.2020 «Про заходи щодо запобігання виникненню пожеж в агро-промисловому комплексі та лісовому господарстві на  2020-2024 роки».

Перейти до вмісту