Новини

Пенсійний фонд України інформує

ImageПро перерахунки пенсій з 1 квітня 2020 року.

01 квітня 2020 року, на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено постанову № 251 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році”.

Рішенням уряду передбачено, що з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, яким виповнилось 80 років, та у яких розмір пенсійної виплати не перевищує розміру середньої заробітної плати за 2019 рік — 9 205 гривень, буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі 500 гривень. Тим пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 1 квітня 2020 року, щомісячна компенсація буде встановлена з дати досягнення такого віку.

Крім того, якщо пенсіонер віком старше 80 років має страховий стаж не менше 25 років  – для чоловіків та 20 років – для жінок, після встановлення доплати розмір пенсії не може бути нижче 2 600 гривень.

Також, Пенсійним фондом України буде проведено виплату одноразової грошової допомоги у сумі 1000 гривень пенсіонерам, пенсія яких не перевищує 5 000 гривень. Виплата буде розпочата невідкладно після внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет на 2020 рік”.

Прийнятою урядом Постановою визначено також дату проведення індексації пенсій у 2020 році: це  – 1 травня. Перерахунок пенсій проводитиметься із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11. У разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії менше 100 гривень, буде встановлено доплату до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Нагадуємо, що виплата пенсій буде проведена у визначену кожному пенсіонеру дату виплати, в установленому порядку через уповноважені банки або доставлена листоношам АТ “Укрпошта” додому.

Шановні пенсіонери! Звертаємося до Вас з переконливим проханням без нагальної потреби не виходити з дому, не ризикувати своїм життям і здоров’ям.

В умовах карантину, закликаємо  максимально користуватися послугами дистанційно, скориставшись онлайн сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України: https://portal.pfu.gov.ua, звертатися поштою, в тому числі електронною, або за телефоном “гарячої” лінії Конотопського сервісного центру:

  (097) 705-54-19.

 

Бережіть себе та свої близьких. Будьте здорові!

 

 

 

Конотопський відділ обслуговування громадян

(сервісний центр) управління обслуговування громадян

головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області

Перейти до вмісту