Новини

У Конотопському районі працює штаб з оперативного реагування щодо протидії поширенню коронавірусу

Image27 березня 2020 року  у Конотопському районі під головуванням голови райдержадміністрації Миколи Горбенка і голови районної ради Анатолія Боярчука відбулось засідання районного оперативного штабу щодо протидії поширенню корона вірусу SARS-CoV-2 за участі представників служб та установ району.

Учасники засідання заслухали оперативну інформацію щодо санітарно-епідеміологічного стану на території району та заходи, які вживаються з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За оперативними даними станом на 27.03.2020 року в Сумській області лабораторно підтверджено 5 випадків захворювань на COVID-19, в т.ч. померла жінка з Конотопського району, у якої тест ПЛР дав позитивний результат.

З цих чотирьох осіб – 2 випадки підтверджено у найближчих контактних осіб померлої, із села Козацького на території Бочечківської об'єднаної територіальної громади Конотопського району, що є самостійним органом місцевого самоврядування.  Ці громадяни знаходяться на самоізоляції.

У районі відпрацьований спільний чіткий алгоритм дій та належний контроль за дотриманням комплексу відповідних заходів.

Керівник районного штабу Микола Горбенка довів до відома громадськості звернення регіонального міжвідомчого оперативного штабу щодо протидії поширенню коронавірусу  SARS-COV-2 до жителів Сумщини, про те, що в районах та містах області встановлюються 33 контрольно-пропускні пункти (КПП), зокрема 3 блокпости на в’їзд у м.Конотоп з Сумського, Батуринського і Козацького напрямків.

Image 

Перейти до вмісту