Новини

Конотопський район в умовах надзвичайної ситуації

Image 26 березня 2020 року голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук та голова Конотопської районної державної адміністрації Микола Горбенко взяли участь у позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС,

 яка проходила у формі відеоселекторної наради, щодо вживання додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також у нараді під головуванням голови Сумської обласної державної адміністрації Романа Грищенка з питання фінансування заходів, спрямованих на протидію розповсюдженню на території області короно вірусної інфекції COVID-19 та стану оплати праці працівникам бюджетної сфери, які утримуються за рахунок місцевих бюджетів.

В Конотопському районі вживаються рішучі дії в умовах карантинних заходів: незалюднені вулиці та площі, термінове встановлення блок-постів, особливий графік роботи тільки найважливіших об’єктів, проведення дезінфекції об’єктів та територій

Від Сумського обласного лабораторного центру наразі очікуються результати аналізів 78-річної жінки, жительки с.Козацьке, госпіталізованої до Конотопської ЦРЛ з підозрою на коронавірусну інфекцію, яка минулої ночі, нажаль, померла. Причина смерті встановлюється. Також встановлюється коло контактів даної особи, від яких терміново отримуються зразки матеріалів для експрес-тестування.

Голова облдержадміністрації Роман Грищенко доручив керівникам районів, ОТГ, сільським головам посилити відповідні заходи на підпорядкованих територіях задля недопущення поширення епідемії.

Зокрема: своєчасний обмін інформацією та посилена інформаційно-просвітницька робота, встановлення блок-постів на в’їзди, обмеження руху громадського транспорту, проведення дезінфекції об’єктів та територій, посилена увага до осіб похилого віку, жорсткий контроль за суб’єктами господарювання.

Станом на 26 березня визначено орієнтовну потребу по КНП «Центр  первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради щодо видатків на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби. Загальна потреба складає 513 600 грн. На сьогодні виділено і освоєно вже 190 500 грн. Додатково буде виділено ще 323 100 грн.

Керівництвом району акцентовано, що враховуючи світовий досвід, тим особам, які знаходились у зоні ризику, необхідно взяти на себе особисту відповідальність і мінімізувати контакти з громадськістю. Найкраще – це самоізоляція. Тож закликаємо жителів Конотопського району проявити дисципліну, контроль, мудрість, відповідальність,  повагу до себе та інших, а також ретельно перевіряти інформацію і брати факти лише з офіційних джерел.

Нагадаємо, що 25 березня 2020 року Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні. Крім того Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про продовження карантину до 24 квітня.

Image 

Перейти до вмісту