Інформація про звернення

Інформація про звернення

Інформація про звернення за 2019 рік

У районній раді  налагоджена системна робота зі зверненнями громадян, створені належні умови для реалізації права громадян на письмові та усні звернення.

         Прийом громадян в районній раді здійснюють голова, заступник голови районної ради та керуючий справами.  Графік прийому громадян у районній раді затверджений розпорядженням голови районної ради та оприлюднений у засобах масової інформації, а також доведений до населення через селищну та сільські ради.  Допомога з порушених питань надається громадянам, як особисто, так і у телефонному режимі, а також йдучи назустріч громадянам, кожен, хто звертається до районної ради у невизначений графіком день, завжди прийнятий та вислуханий. 

         Організаційно-технічне забезпечення особистого прийому керівництвом районної ради  здійснюється загальним відділом. Усі звернення громадян на особистому прийомі  реєструються  та розглядаються в установленому законодавством порядку.

З усіх питань, віднесених до компетенції районної ради громадяни отримують вичерпні відповіді,  інші направлені для відповідного реагування у відповідні інстанції.

         Під час виїзних прийомів за місцем проживання  громадян  надаються  ґрунтовні роз`яснення та правова допомога щодо шляхів вирішення порушених ними питань.

За звітний період до районної ради надійшло 85 звернень, з них 58 вирішені з позитивним результатом, на інші надані змістовні роз'яснення.

Порушені питання різної тематики, але домінуючим питанням є питання соціального захисту населення а саме: перерахування пенсії, забезпечення соціальних виплат, призначення субсидій.

Як показує аналіз, друге місце за актуальністю питань посідають звернення з аграрної політики та земельних відносин, зокрема: реалізація права власності на землю, виділення земельних ділянок пільговим категоріям громадян, інші.

         Мешканці Конотопського району обурені запровадженням  ринку землі сільськогосподарського призначення. У зв'язку з цим депутатами районної ради було підтримано звернення  від фракції  ВО "Батьківщина" щодо  включення  в порядок денний 33 сесії районної ради сьомого скликання питання  звернення депутатів до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, щодо продовження до 2025 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Численними є  звернення мешканців щодо роз`яснень запровадження Закону України "Про добровільне об`єднання територіальних громад".  Зважаючи на суспільно-політичні процеси прийнято звернення депутатів районної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України, народних депутатів Верховної ради України, Міністра розвитку громад та територій України щодо формування спроможних громад на території Конотопського району Сумської області.

        Серед питань, що стосуються освіти пріоритетним є питання реформування освітньої галузі на території Конотопського району, втілення в життя концепції "Нова українська школа", порушувалось також питання галузі охорони здоров`я,  зокрема  щодо медичної реформи, на що були надані ґрунтовні роз'яснення.

            Виникають також  питання щодо організації автобусного сполучення на території району, пільгового проїзду пенсіонерів та зручного розкладу на окремих маршрутах  для мешканців сіл. Ситуацію врегульвано спільно з приватними перевізниками, сільськими головами  та ПП "Корунд-С" щодо виконання водіями вимог на маршрутах стосовно пропорційного розподілу пільгових місць в автотранспорті та розкладу на окремих маршрутах.

          Серед порушених у зверненнях питань актуальними завжди є питання, що стосуються територіального устрою населених пунктів, ремонту та будівництва місцевих  доріг та доріг державного значення, освітлення (встановлення додаткових ліхтарів). З метою ефективного вирішення питанння   експлуатаційного  утримання автомобільних  доріг, в  зв`язку з інтенсивним рухом автомобільного транспорту та рухом шкільних автобусів  дороги потребують  ремонту,  районна рада зверталася  до начальника управління інфраструктури Сумської обласної державної адміністрації Дудченка В.В. та народних депутатів України щодо можливості  виділення коштів для ремонту окремих відрізків доріг на умовах співфінансування. Дане питання було вирішено позитивно.

          Розглядалось колективне звернення від мешканців села Дубинка щодо незадовільного постачання електроенергії з роздільного пункту станції "Путійська" на що було надане грунтовне роз'яснення.

            Особистий виїзний при­йом керівництва районної ради на території кожної сільської ради завжди доповнювався відвідуванням тих чи інших установ (навчальних, медичних закладів тощо), з’ясування їх про­блем на місцях. За 2019 рік керівництвом районної ради будо здійснено 39 виїзних прийомів громадян.

 

Перейти до вмісту