Новини

Відбулася 34 сесія Конотопської районної ради 7 скликання

Image20 грудня 2019 року відбулася 34 сесія Конотопської районної ради 7 скликання. В роботі сесії взяли участь депутати районної ради, заступники голови райдержадміністрації, керівники правоохоронних та контролюючих органів, підприємств, організацій та установ району, управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські голови, учасники бойових дій (АТО) ООС, представники засобів масової інформації.

На початку пленарного засідання очільники району урочисто вручили кубки і грамоти командам переможцям в чемпіонаті Конотопського району з футболу і міні-футболу у 2019 році.

Конотопська районна рада, депутатський корпус Конотопської районної ради за підтримки депутатського корпусу сільських рад, керівників сільськогосподарських підприємств, жителів сіл Конотопського району прийняли і направили для розгляду та реагування звернення до Президента України Зеленського В.О., прем’єр міністра України Гончарука О.В., міністра розвитку громад та територій України Бабак А.В., народних депутатів України, в.о.голови Сумської обласної державної адміністрації Купрейчик І.В., голови асоціації «Спілка аграрних підприємств Сумської області» Картавого О.О., до ЗМІ з питання виваженого прийняття рішення  по формуванню спроможних громад на території Конотопського району Сумської області та з вимогою ні в якому разі не проводити об’єднання сіл Конотопського району з Конотопською міською об’єднаною територіальною громадою  в одну громаду, тому що жителі сіл району не матимуть можливості отримання якісних і доступних послуг, як це передбачено чинним законодавством, а навпаки дане об’єднання ускладнить життя мешканців села.

Районні депутати затвердили в новій редакції районні програми: «Розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради на 2019 рік»; розвитку паліативної допомоги на 2018-2020 роки; «Навчання лікарів-інтернів та забезпечення лікарськими кадрами медичних закладів первинної ланки Конотопського району на 2018-2020 роки»; «Освіта Конотопщини у 2019-2021 роках»; соціального захисту населення на 2017-2021 роки; розвитку культури в Конотопському районі на 2019 рік, а також нову редакцію фінансового плану на 2019 рік Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради.

Прийняли рішення з майнових питань, з питання про встановлення вартості харчування дітей дошкільного віку та учнів закладів загальної середньої освіти Конотопського району за одне відвідування. Проголосували за передачу міжбюджетних трансфертів щодо обслуговування дітей та осіб з інвалідністю Конотопського району у 2020 році, на утримання комунального закладу «Конотопська міська рятувально-водолазна служба», для забезпечення лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет.

Районні обранці внесли зміни до окремих районних програм у сфері соціального захисту, до програми розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2017-2020 роки, а також зміни та доповнення до програми економічного і соціального розвитку Конотопського району на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки, зміни до районного бюджету на 2019 рік.

Затвердили районні програми на 2020 рік, а саме: здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автобусним транспортом на автобусних маршрутах загального користування, соціального захисту окремих категорій населення, зміцнення матеріально-технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних  послуг Конотопського району, розвитку культури в Конотопському районі, розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради», висвітлення діяльності Конотопської районної ради. Також, затвердили фінансовий план на 2020 рік Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради.  

Основну увагу депутатського корпусу було приділено районному бюджету Конотопського району на 2020 рік 18305200000 (код бюджету).

Доповідаючи про головний фінансовий документ району, начальник фінансового управління Конотопської райдержадміністрації Надія Кривченко зазначила, що проект районного бюджету на наступний рік сформовано з урахуванням вимог Податкового і Бюджетного кодексів України та інших законодавчих актів, прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2020 рік, схвалених постановою Кабінету Міністрів України від 15 травня 2019р. № 555 «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2020-2022 роки» (зі змінами) та галузевих місцевих програм.

Прогноз дохідної частини районного бюджету на 2020 рік обрахований в загальній сумі 97972,0 тис.гривень, у тому числі загальний фонд бюджету – 97230,0 тис.гривень з урахуванням трансфертів з державного та місцевих бюджетів, спеціальний фонд бюджету –  742,0 тис.гривень, з них бюджет розвитку – 100,0 тис.гривень.

Видаткову частину районного бюджету сформовано в загальній сумі 97672,0 тис. гривень, у тому числі видатки загального фонду в сумі 94631,4 тис.гривень, спеціального фонду в сумі 3040,6 тис.гривень.

Головним завданням розвитку району на 2020 рік, як і у попередні роки, залишається забезпечення динамічного, збалансованого розвитку, зростання добробуту та підвищення якості життя населення району шляхом забезпечення соціальної та економічної стабільності, активізації економічного розвитку всіх галузей господарського комплексу, збільшення інвестиційної складової, нарощування обсягів промислового та сільськогосподарського виробництва, подальшого розвитку малого та середнього бізнесу, що дасть змогу підвищити рівень конкурентоспроможності економіки району.

Уважно вислухавши та обговоривши доповідь начальника фінансового управління Конотопської райдержадміністрації одоголосно головний фінансовий документ району на 2020 рік було прийнято.

На останок депутати заслухали звіт про виконання плану роботи на 1 півріччя 2019 року та затвердили свій план роботи на 1 півріччя 2020 року.

Голова районної ради Анатолій Боярчук подякував депутатам,  сільським головам, за спільну злагоджену роботу, привітав присутніх з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим.

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту