Новини

В Конотопському районі відбулись заходи до Дня Гідності і Свободи

ImageНа виконання Указу Президента України від 13 листопада 2014 року, з метою утвердження в державі ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні на початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму і мужності громадян, які постали на захист демократичних інтересів країни та її європейського вибору, щорічно  21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи.

Цього дня у населених пунктах Конотопського району проведені заходи по вшануванню героїв нашого часу. Так, у селі Юрівка на знак шани та поваги до героїв, які поклали життя за свободу нашої держави відбулася церемонія покладання квітів  до пам’ятного знака учасникам Операції об’єднаних сил та могили нашого земляка Олексія Гергеля, який захищаючи рідну землю загинув у 2015 році.

У заході взяли участь керівництво Конотопського району, Юрівський  сільський голова, представники громадських організацій, діти, молодь, учасники «Революції Гідності» та бойових дій у зоні ООС.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні, Героїв АТО та всіх українців, які віддали своє життя за наше гідне майбутнє.

Окрім того, у закладах культури району проведені тематичні заходи до Дня Гідності та Свободи, лунали патріотичні музичні твори, сповнені любові до України та надії на її краще майбуття.

 

Image

Image 

Перейти до вмісту