Новини

Конотопський міськрайцентр зайнятості інформує

ImageПрофесійна діяльність є основною сферою самореалізації людини, в  якій особистість має можливість розкрити і проявити свої здібності та професійні якості, отримати шанс задовольнити матеріальні і духовні потреби, досягти своєї неповторності, значимості для людей та суспільства.

Саме в юнацькі роки випадає один із найбільш відповідальних життєвих виборів – вибір професійного шляху, який має кардинальне значення для подальшого життя. Причому цей вибір необхідно зробити ще в період навчання в школі. Своє майбутнє юнаки та дівчата повинні визначити ще задовго до останнього шкільного дзвоника, а інколи недостатньо порад батьків, вчителів, друзів, близьких – необхідна допомога кваліфікованих фахівців.

Саме тому, в другій половині жовтня фахівці Конотопського міськрайцентру зайнятості здійснили виїзні заходи в загальноосвітні навчальні заклади  Дубов'язівської та Бочечківської ОТГ,  Юрівський та Попівські НВК. Зі старшокласниками були  проведені  профорієнтаційні уроки, групові профоконсультації, анкетування. На робочих зустрічах з вчителями обговорювались шляхи подальшої співпраці із професійної орієнтації школярів, яким нададуть допомогу у визначенні найбільш підходящої професії.

В ході проведення заходів фахівці надали школярам інформацію про світ професій, про особливості працевлаштування в сучасних умовах, намагалися посприяти професійному самовизначенню учнівської молоді. Також, учні познайомилися з можливостями профорієнтаційної-платформи "Моя професія – консультаційна мережа" та дізналися, яким чином можуть скористатися послугами профорієнтаційного консультування в онлайн-режимі.

Будемо сподіватись, що проведення таких заходів буде ще однією сходинкою, яка позитивно вплине на вибір професії і вона стане справою всього подальшого життя.

Користуючись можливістю фахівці запросили школярів завітати до Конотопського міськрайцентру зайнятості для участі в інтерактивних заходах.

 

Професіографічна екскурсія до Конотопського медичного училища

 

Вибір навчального закладу для випускників – справа не з простих. Тож, з метою залучення учнів шкіл міста, району та ОТГ,  надання їм інформації відносно напрямків навчання, 23 жовтня на базі Конотопського медичного училища за сприянням Конотопського міськрайцентру зайнятості проходила професіографічна екскурсія. 

         Для гостей училища показали  відеоролик про навчальний заклад. Дуже цікавими були розповіді студентів про їх шлях вступу до училища,  а також про їхнє студентське життя. Майбутні абітурієнти дізналися, що студенти не тільки вивчають медичні науки, а й займаються науково-дослідницькою роботою, цікаво проводять дозвілля в гуртках художньої самодіяльності, займаються в спортивних секціях,  беруть активну участь в обласних конкурсах по професії,  виступають на місцевих, обласних та міжнародних змаганнях.

 Директор медичного училища  Анатолій Косар,  наголосив на тому, що Конотопське медичне училище – це шанс навчатися в потужному вищому навчальному закладі, що має славетну історію та достойне сьогодення. Анатолій Антонович закликав молодь зробити правильний вибір і скористатися всіма перевагами, які відкриваються перед студентами цього навчального закладу.

Заступник директора Конотопського міськрайцентру зайнятості Алла Пилипенко наголосила на серйозності  питання  вибору професії, тому що від цього залежить, як складеться життя в майбутньому. Звернула увагу  на унікальну можливість оцінити свої сильні сторони  та дізнатися  про свої  інтереси, здібності, нахили  за допомогою платформи Державної служби зайнятості з професійної орієнтації та розвитку кар`єри  "Моя професія: консультаційна мережа",  розповіла про кваліфіковану допомогу фахівців центру зайнятості саме в цьому питанні.

В програмі заходу відбулася екскурсія для запрошених гостей, під час якої було оглянуто матеріально-технічну базу закладу та надано вже більш детальну інформацію стосовно особливостей навчання, а також студентами училища було продемонстровано низку медичних маніпуляцій на фантомах. Всі, хто цього дня відвідав училище, отримали змістовну і корисну інформацію про важливість таких професій як "фельдшер" та "медична сестра", про основні вимоги до представників даних професій, про необхідність знань і вмінь, якими має бути наділена людина, для того щоб працювати за цими спеціальностями. 

Майбутні студенти спілкувалися з керівництвом й молоддю, яка вже навчається. Тож, подібні заходи є чудовою можливістю стати ближчим до місця, де будеш отримувати омріяну професію, та побачити його, як-то кажуть, зсередини.

 

Перейти до вмісту