33 сесія 7 скликання (16.10.2019)

Про викладення районної цільової комплексної Програми «Молодь Конотопщини» на 2016-2020 …

 Image

КОНОТОПСЬКА   РАЙОННА   РАДА

СЬОМЕ  СКЛИКАННЯ

 ТРИДЦЯТЬ ТРЕТЯ СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

16.10.2019

Про   викладення  районної цільової   комплексноїПрограми     «Молодь Конотопщини»  на  2016-2020  роки

в новій редакції

 

            З метою реалізації державної молодіжної політики, формування національної свідомості та патріотичного виховання молоді, формування здорового способу життя серед молоді та підлітків, сприяння розвитку дозвілля молоді в Конотопському районі, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 1018-р «Про схвалення Концепції Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2016-2020 роки», рішення обласної ради  сьомого  скликання від  25.03.2016 «Про затвердження Обласної цільової  комплексної програми «Молодь Сумщини» на 2016-2020 роки», керуючись ст. 43 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»,

            районна рада вирішила:

         1.Затвердити районну цільову комплексну Програму «Молодь Конотопщини»  на  2016 – 2020 рокив новій редакції згідно з додатком  (додається).

            2.Визначити головними розпорядниками коштів і відповідальними виконавцями Програми Конотопську районну державну  адміністрацію, відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації.

3.Рекомендувати сільським радам розробити та затвердити місцеві Програми щодо реалізації молодіжної політики на відповідних територіях.

            4.Визнати таким, що втратило чинність рішення районної ради від 04.12.2018 «Про викладення  районної цільової комплексної Програми     «Молодь Конотопщини»  на  2016-2020  роки в новій редакції»

        5.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту, організацію виконання на відділ освіти та сектор молоді та спорту  Конотопської районної державної адміністрації.

 

Голова                                                                 А.БОЯРЧУК

 

Тетяна Рябко   6 24 03

Микола Вербняк  6 64 43

Надіслати: до протоколу – 1, постійній комісії  з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту  -1, райдержадміністрації – 1, фінансовому управлінню РДА -1, відділи РДА: освіти – 1, економічного розвитку і торгівлі -1, культури – 1, сектор молоді та спорту РДА – 1, КРЦСССДМ-1, службі у справах дітей РДА-1,Конотопський міськрайонний центр зайнятості-1, сільські ради-20.

Додаток

                                                                       до рішення  районної ради

сьомого скликання від 16.10.2019

 

Районна цільова комплексна Програма “Молодь Конотопщини” на 2016-2020 роки в новій редакції

(далі Програма)

 

І. Паспорт Програми

1

Ініціатор розроблення Програми

Конотопська  районна державна  адміністрація (сектор молоді та спорту)

2

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми

Розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації від 18.04.2016р. №100-ОД «Про розроблення проекту районної цільової комплексної  Програми  «Молодь Конотопщини» на 2016-2020роки», розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації від 07.10.2019№224-ОД«Про схвалення проекту районної цільової комплексної  Програми  «Молодь Конотопщини» на  2016-2020  роки в новій редакції»

3

Розробник Програми

Конотопська  районна державна  адміністрація (сектор молоді та спорту)

4

Співрозробники Програми

Конотопська  районна державна  адміністрація, служба у справах дітей, Конотопський  районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі КРЦСССДМ), відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації,відділ культури Конотопської районної державної адміністрації,Конотопський міськрайонний центр зайнятості

5

Відповідальний виконавець  Програми

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації, Конотопська районна державна адміністрації

6

Учасники Програми

Конотопська  районна державна  адміністрація (сектор молоді та спорту), служба у справах дітей, КРЦСССДМ, відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації, відділ культури Конотопської районної державної адміністрації, Конотопський міськрайонний центр зайнятості

7

Терміни реалізації Програми

2016 – 2020 роки

8

Перелік  бюджетів, що беруть участь у виконанні Програми

 

районний бюджет

9

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми,

53 640грн.

 

 

 

 

 

2

 

 всього, у тому числі:

 

9.1

коштів районного бюджету

53 640грн.

 

            2.Визначення проблеми, на розв'язання яких спрямована Програма

Молодь є найактивнішою соціальною ланкою усіх державних процесів. Останні події, що відбуваються в нашій державі, довели, що молодь є не лише учасником цих подій, але й має вагомий вплив на прийняття тих чи інших державних рішень, упровадження реформ.

Рівень активності молоді в Конотопському районі багато у чому залежить від рівня підтримки, як в організаційно-методичному плані, так і у фінансовому. Також, важливим у даному процесі є створення спільного бачення між органами влади та молодіжною спільнотою перспектив співпраці.

            Проблеми в нашому районі пов’язані з безробіттям, насильством, відсутністю змістовного дозвілля, що загострились в останні роки, справляють негативний вплив на молодь Конотопського району.

Зменшується інтерес молоді Конотопського району до мистецтва, культурної спадщини, родинних традицій.

Загрозливого поширення серед нашої молоді набули такі соціально-небезпечні хвороби, як туберкульоз, СНІД, наркоманія, хвороби, що передаються статевим шляхом.

Наступним стратегічно важливим напрямком є національно-патріотичне виховання молоді. Указом Президента України  від 13 жовтня 2015 року затверджено Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 роки та розроблено проект відповідної державної програми. На сьогодні не виникає заперечень щодо необхідності не лише розвитку зазначеного напрямку, але й впровадження нових, дієвих не популістських форм та методів роботи з молоддю.

У цьому напрямку в районі в переважній більшості діяльність зводиться до проведення заходів, приурочених до державних свят, або просто забезпечення участі молоді у них.

Тому забезпечення соціального становлення і розвитку  молоді Конотопського району, реалізації її конституційних прав та свобод потребує координації зусиль органів влади і громад, котрі працюють у цьому напрямку;та обумовлює необхідність прийняття районної  цільової комплексної Програми «Молодь Конотопщини» на 2016-2020 роки.

3. Визначення мети Програми

Програма відповідає Концепції Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2016—2020 роки, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 1018-р, де визначено основні пріоритети, напрямки та, відповідно, заходи розвитку молодіжної сфери.

Метою Програми є створення належних умов для всебічного розвитку молоді Конотопського району з урахуванням її вікових, індивідуальних,

3

соціальних, творчих, інтелектуальних потреб та запитів, шляхом підтримки та розвитку пріоритетних напрямків та актуальних для молоді форм та форматівроботи, у тому числі шляхом створення міжсекторальної взаємодії усіх учасників зазначеного  процесу.

 

4. Обґрунтування шляхів і  засобів розв'язання проблеми, обсягів та джерел фінансування; строки та етапи виконання Програми

Для виконання мети Програми необхідним, в першу чергу, є дотримання основного принципу реалізації молодіжної політики, який на сьогодні продекламований на державному рівні: «Жодних рішень для молоді без самої

молоді!». Тому дана Програма буде реалізовуватися на засадах дієвості, доступності, відкритості та прозорості, особливо в частині використання бюджетних коштів, передбачених на її реалізацію.

Досягнення мети Програми можливе шляхом:

1. Налагодження та забезпечення ефективної взаємодії усіх учасників процесу реалізації молодіжної політики.

2. Використання, як основного, принципу делегування повноважень та управлінських рішень від органів влади до інститутів громадянського суспільства, створюючи,  при цьому, конкурентоспроможне середовище для останніх.

3. Підвищення рівня національно-патріотичного виховання молоді, шляхом як урізноманітнення форм та методів роботи, так і підвищення рівня професійності кола тих осіб, якими забезпечується зазначений виховний процес.

4. Вивчення та впровадження в дію кращих внутрішньодержавних, європейських, світових практик реалізації молодіжної політки.

5. Посилення міжнародного співробітництва, шляхом пошуку, підтримки та забезпечення участі молоді в обмінних програмах та проектах.

З метою втілення у практику зазначених шляхів реалізації Програми та її ресурсного забезпечення, визначено основні пріоритети:

Пріоритет 1. Формування громадянської позиції і національно-патріотичне виховання — здійснення заходів, спрямованих на відродження національно-патріотичного виховання, утвердження громадянської свідомості і активної життєвої позиції молоді.

Пріоритет 2. Здоровий спосіб життя молоді — здійснення заходів, спрямованих на популяризацію та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я серед молоді.

Пріоритет 3. Розвиток неформальної освіти — здійснення заходів, спрямованих на набуття молодими людьми знань, навичок та інших компетентностей поза системою освіти.

Пріоритет 4. Зайнятість молоді — створення умов та здійснення заходів, спрямованих на працевлаштування молоді (забезпечення первинної і вторинної зайнятості та самозайнятості молоді).

Пріоритет 5. Підтримка та розвиток мережі інститутів громадянського суспільства, у тому числі шляхом надання на конкурсній основі фінансової

 

 

4

підтримки на реалізацію їх проектів за рахунок коштів обласного та районного бюджетів.

Пріоритет 6. Забезпечення міжнародного молодіжного співробітництва.

               З метою ефективного розвитку зазначених пріоритетів Програми важливим є дотримання принципів прозорості, відкритості, доступності (у тому числі щодо використання фінансових ресурсів), делегування повноважень та створення конкурентоспроможного середовища.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів районного бюджету. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для виконання

Програми становить 53 640гривень, з них кошти районного бюджету–53 640гривень.

Ресурсне забезпечення Програми наведено у таблиці:

Ресурсне забезпечення Програми

гривень

Обсяг коштів, який пропонується залучити на виконання Програми

Роки

виконання Програми

Усього витрат на виконання Програми

 

2016

2017

2018

2019

2020

Обсяг ресурсівусього, у тому числі:

5500

6700

20 000

11 140

10300

53 640

коштів районного бюджету, в тому числі по:

5500

6700

20 000

11 140

10300

53 640

по головному розпоряднику коштів Конотопської районної державної адміністрації (сектор молоді та спорту)

 

5500

 

6700

 

20 000

 

9100

 

10300

 

51600

по головному розпоряднику коштів відділу освіти Конотопської районної державної адміністрації

 

 

 

 

2040

 

 

2040

 

5. Перелік завдань і заходів Програми та результативні показники

Виконання Програми дасть можливість:

збільшити на 25% кількість молоді, залученої як до розробки та організації, так і до участі у заходах та проектах, спрямованих на національно-патріотичне виховання та підвищення рівня громадянської свідомості молоді шляхом налагодження системної освітньої, виховної, інформаційної роботи за участю установ, які працюють з молоддю, інститутів громадянського суспільства, молодіжних працівників, волонтерів;

урізноманітнити та запровадити нові форми та формати роботи з молоддю, особливо у напрямку національно-патріотичного виховання, зробивши найефективніші з них обов’язковими не лише до виконання, але й до щорічного збільшеного  фінансування;

збільшити до 30 відсотків чисельність молоді, залученої до популяризації та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я;

 

5

розвитку існуючих та створення нових інфраструктурних об’єктів з метою створення належних умов для залучення молоді до здорового та безпечного способу життя;

здійснити аналіз рівня зайнятості молоді району з визначенням основних проблем напрямку та шляхів їх вирішення за участю усіх зацікавлених у даному процесі сторін;

забезпечити надання підтримки молоді у працевлаштуванні та сприяти створенню для неї нових робочих місць;

підвищити рівень самоорганізації і самоврядування інститутів громадянського суспільства та їх осередків;

створити конкурентоспроможне середовище для інститутів громадянського суспільства, у тому числі шляхом застосування конкурсних засад фінансової підтримки їх проектів та заходів за рахунок бюджетних коштів;

підвищити рівень залучення молоді до волонтерства як форми суспільно значущої діяльності вторинної зайнятості;

знизити рівень правопорушень серед молоді до 2020 року на
20 відсотків, активізувавши правову освіту та участь молоді у суспільно значущій громадській діяльності;

підвищити рівень активності молоді в районі, підвищивши рівень зацікавленості та участі  органів влади у реалізації молодіжної політики на місцях;

У разі потреби здійснюватиметься перегляд запланованої діяльності, пошук та впровадження більш ефективних способів розв’язання проблеми.

 

6. Напрями діяльності та заходи Програми викладені в додатку 1 до Програми.

 

7. Координація та контроль за ходом виконання Програми

Координація та контроль виконання заходів, передбачених Програмою, покладається на сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації.

Структурні підрозділи, задіяні у Програмі,щороку здійснюють аналіз стану реалізації Програми та надають інформацію про виконання заходів сектору молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації до 10 січня   наступного за звітним.

Сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації подає щороку до 20 січня  року, наступного за звітним, узагальнену інформацію про виконання заходів Програми голові Конотопської районної державної адміністрації, голові Конотопської районної ради та відділу економічного розвитку і торгівлі Конотопської райдержадміністрації.

 Координує та контролює хід виконання даної Програми заступник голови Конотопської районної державної адміністрації.

 

Заступник голови                                                 І.КЛІГУНОВА


                                                                                             6                                                                                                                                              Додаток 1 до Програми

   6. Напрямки  діяльності та  заходи Програми

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Строк виконання

заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовний обсяг фінансування, грн.

У тому числі за роками

Очікувані результати

2016

2017

2018

2019

2020

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

1

Відродження національно-патріотичного виховання, утвердження громадянської свідомості і активної позиції молоді

1.1.Проведення та участь у всеукраїнських, регіональних та районних акціях, іграх (у т. ч. комп'ютерних), конкурсах, засіданнях за круглим столом, дебатах, семінарах (тренінгах), конференціях, форумах, фестивалях з метою посилення профілактики правопорушень у процесі підвищення рівня правових знань, правової культури та правової поведінки молоді

 

 

 

 

2016-2020

Конотопська  районна державна  адміністрація (сектор молоді та спорту, КРЦСССДМ, відділ освітиКонотопської районної державної адміністрації, відділ культури Конотопської районної державної адміністрації, служба у правах дітей Конотопської районної державної адміністрації

Збільшення кількості молоді, залученої як до розробки та організації, так і до участі у заходах та проектах, спрямованих на національно-патріотичне виховання та підвищення рівня громадянської свідомості

Молоді

 

 

1.2.  Проведення та участь у  всеукраїнських, регіональних та районних акціях, іграх (в т. ч. комп'ютерних), конкурсах, засіданнях за круглим столом, дебатах, семінарах (тренінгах), конференціях, форумах, фестивалях з метою формування патріотичної свідомості молоді, зокрема у навчальних закладах і у громадському середовищі

2016-2020

Конотопська  районна державна  адміністрація (сектор молоді та спорту)

Районний  бюджет

4000

4000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

Продовження додатку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

 

шляхом розвитку історичної пам’яті;утвердження української культури і народних традицій; усвідомлення  національної своєрідності; залучення молоді до суспільно значущої діяльності

 

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

 

Збільшення кількості молоді, залученої як до розробки та організації, так і до участі у заходах та проектах, спрямованих на національно-патріотичне виховання та підвищення рівня громадянської свідомості

Молоді

 

1.3. Проведення та участь у всеукраїнських, регіональних та районних акціях, іграх (в т. ч. комп'ю-терних), конкурсах, засіданняхза круглим столом, дебатах, семінарах (тренінгах), конференціях, форумах, фестивалях з метою виховання у молоді почуття особистої та національної гідності, подолання комплексів меншовартості, формування шанобливого ставлення до вкладу національних меншин у державотворчі процеси України

2016-2020

Конотопська  районна державна  адміністрація (сектор молоді та спорту), відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації, відділ культури Конотопської районної державної адміністрації, служба у правах адміністрації дітей Конотопської районної державної

 

 

 

 

 

 

 

1.4.Проведення та участь у всеукраїнських, регіональних та районних  акціях, іграх (в т. ч. комп'ютерних), конкурсах, засіданнях за круглим столом, дебатах, семінарах (тренінгах),

 

2016-2020

Конотопська  районна державна  адміністрація (сектор молоді та спорту)

Районний  бюджет

 

5000

 

 

 

5000

 

 

Відділ освіти Конотопської

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

Продовженнядодатку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

 

 

конференціях, форумах, фестивалях  з метою формування бережливого ставлення до довкілля

 

районної державної адміністрації,відділ культури Конотопської районної державної адміністрації, служба у правах дітей Конотопської районної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Збільшення кількості молоді, залученої як до розробки та організації, так і до участі у заходах та проектах, спрямованих на національно-патріотичне виховання та підвищення рівня громадянської свідомості

молоді

1.5.Проведення та участь у всеукраїнських, регіональних та районних акціях, іграх (в т. ч. комп'ютерних), конкурсах, засіданнях за круглим столом, дебатах, семінарах  (тренінгах), конференціях, форумах, фестивалях, пленерах та здійснення інших заходів (в т.ч. участь українських команд клубу веселих та кмітливих) з метою підтримки ініціатив молоді, створення умов для її творчого і духовного розвитку, інтелектуального самовдосконалення

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту), відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

1.6. Розробка та впровадження, особливо у навчальних закладах усіх рівнів, місцевих програм національно-патріотичного виховання дітей та молоді

2016-2020

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

Продовженнядодатку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

 

1.7. Розробка та проведення заходів, спрямованих на навчання та підготовку спеціалістів з національно-патріотичного виховання дітей та молоді; розробка та впровадження у роботу індикаторів для оцінки результативності роботи у напрямку національно-пат-ріотичного виховання

2016-2020

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

Збільшення кількості молоді, залученої як до розробки та організації, так і до участі у заходах та проектах, спрямованих на національно-патріотичне виховання та підвищення рівня громадянської свідомості

молоді

1.8. Проведення районного військово-патріотичного зльоту у с.Таранське

2016-2020

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

Районний бюджет

 

98

 

 

 

 

98

 

1.9.Проведення районного етапу та участь у обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура)

2016-2020

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

Районний бюджет

 

1942

 

 

 

 

1942

 

1.10. Широке використання у встановленому чинним законодавством порядку під час проведення масових заходів державної символіки України з метою виховання у молоді поваги до державних символів України

2016-2020

Конотопська  районна державна  адміністрація (сектор молоді та спорту, КРЦСССДМ,

відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації, відділ культури Конотопської

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

Продовженнядодатку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

районної державної

адміністрації, служба у правах дітей Конотопської районної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Збільшення кількості молоді, залученої як до розробки та організації, так і до участі у заходах та проектах, спрямованих на національно-патріотичне виховання та підвищення рівня громадянської свідомості

молоді

1.11.Здійснення заходів, спрямованих на залучення молоді до ознайомлення та роботи в органах виконавчої влади, проведення від-повідного стажування, інформування, консультування тощо

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

1.12.Надання консультативної підтримки та здійснення заходів, спрямованих на інфор-мування молоді щодо наявних можливостей реалізації власного потенціалу, підвищення рівня активності та прояву активної громадянської позиції

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

Всього за напрямком 1:

 

 

11 040

9000

2040

2

Популяризація та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров'я серед молоді

2.1. Проведення та участь у  всеукраїнських, регіональнихта районних акціях, іграх (в т. ч. комп'ютерних), конкурсах, засіданнях за круглим столом, дебатах, семінарах  (тренінгах), конференціях,

2016-2020

Конотопська  районна державна  адміністрація (сектор молоді та спорту, КРЦСССДМ, відділ освіти Конотопської

Збільшення чисельності

молоді, залученої до популяризації та утвердженняздорового і безпечного способу життя та культури здоров’я; розвиток існуючих та створення

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

 

Продовженнядодатку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

 

форумах, фестивалях, трудових, військово-спортивних, оздоровчих та інших таборах з метою підвищення рівня здоров’я молоді, популяризації та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров'я серед молоді

 

районної державної адміністрації, відділ культури Конотопської районної державної адміністрації, служба у правах дітей Конотопської районної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

нових інфраструктурних об’єктів з метою створення належних умов для залучення молоді до здорового способу життя; популяризація формальних та неформальних видів спорту та видів

молодіжної активності, спрямованих на популяризацію

здорового способу життя; масове інформування молоді щодонаслідків впливу негативних звичок

2.2.Підтримка  всеукраїнських, регіональних та проведення  районних семінарів, тренінгів, форумів, ігор у форматі наметових таборів, байдаркових сплавів; популяризація альтернативних форм відпочинку та оздоровлення дітей та молоді

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

 

Районний  бюджет

35000

5000

6000

7000

8000

9000

2.3. Проведення інформаційно-просвітницьких заходів, у тому числі розробка, виготовлення та розповсюдження соціальної реклами, спрямованих на пропаганду здорового способу життя та профілактику негативних явищ у молодіжному та дитячому середовищі

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

 

Районний  бюджет

4800

500

700

1200

1100

1300

Всього за напрямком 2:

 

 

 

39800

5500

6700

8200

9100

10300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

 

Продовженнядодатку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

3

Набуття мо-лодими людьми знань, навичок та інших компетент-ностей поза системою освіти розвиток неформальної (освіти)

3.1.Участь у всеукраїнських та регіональних семінарах, семінарах-тренінгах, тренінгах (базових, спеціалізованих, для тренерів), з метою підготовки молодіжних працівників (YouthWorker) із залученням державних службовців молодіжної сфери та представників громадських молодіжних організацій

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

Створення цілісної системи неформальної освіти молоді; забезпечення підвищення до 2020 року професійного та кваліфікаційного рівня понад 100 працівників та спеціалістів по роботі з молоддю району; підвищення рівня актив-ності молоді в районі, підвищивши рівень зацікавленості та участі місцевої влади політики на місцях; урізноманітнення та впровадження у роботу, якобов'язкових та максимально ефективних форм та заходів неформальної освіти.Підтримка та розвиток установ по роботі з молоддю.

3.2.Здійснення опитування та проведення соціологічного дослідження на теми інтересів, цінностей та потреб молоді і пріоритетів молодіжної політики

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

3.3. Створення європейського інструменту презентації знань, досвіду і кваліфікації молодої особи для підвищення її соціальної мобільності «Молодіжний паспорт»; упровадження циклу тренінгових навчань на різні тематики із залученням кваліфікованих тренерів та впровадження у практику інноваційних підходів, форм та засобів роботи

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

3.4. Організація та проведення, забезпечення участі у  всеукраїнських,

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13

 

 

 

 

 

 

Продовженнядодатку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

 

регіональних семінарах, тренінгах, форумах, лекторіях, конференціях, засіданнях у форматі «круглого столу», симуляційних, оргдіяльнісних, інших іграх, стартапах, майстер-класах та інших формах та заходахнеформальної освіти, їх впровадження та розвиток на території району

 

 (сектор молоді та спорту)

 

 

 

 

 

 

 

 

Створення цілісної системи неформальної освіти молоді; забезпечення підвищення до 2020 року професійного та кваліфікаційного рівня понад 100 працівників та спеціалістів по роботі з молоддю району; підвищення рівня актив-ності молоді в районі, підвищивши рівень зацікавленості та участі місцевої влади політики на місцях; урізноманітнення та впровадження у роботу, якобов'язкових та максимально ефективних форм та заходів неформальної освіти.Підтримка та розвиток установ по роботі з молоддю.

3.5.Підвищення професійного рівня спеціалістів по роботі з молоддю шляхом запровадження циклу обов'язкових тренінгових програм за принципом «ТІТ» (тренінги для тренерів)

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

 

3.6.Створення та за без-печення функціонування єдиного on-line майданчику (ресурсу) для висвітлення, обміну, обговорення молоддю власних ідей та пошуку відповідних можливостей для їх реалізації

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

 

3.7. Сприяння створенню мережі молодіжних центрів(осередків молодіжної громадської активності на базі бібліотек, клубів,центрів, будинків культури тощо)

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14

 

 

 

 

 

 

Продовженнядодатку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

 

 в усіх містах та районах області, із за без-печенням їх організаційної, методичної, інформаційної підтримки та виділенням відповідного фінансування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.8. Залучення молодіжної громади до розробки, обговорення та лобіювання, місцевих молодіжних програм з урахуванням потреб самої молоді та специфіки кожної адміністративно-територіальної громади

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

3.9. Підтримка та розвиток мережі структурних підрозділів районних державних адміністрацій з питань молоді та спорту, здійснення належного

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

 

Всього за напрямком 3:

 

 

4

Створення умов, спрямо-ваних на пра-цевлаштування молоді(забезпечення первинної і вторинної зай-нятості та самозайнятості молоді)

4.1. Проведення та участь у всеукраїнських, регіональних та районних акціях, іграх (в т. ч. комп'ютерних), конкурсах, засіданнях за круглим столом, дебатах, семінарах (тренінгах), конференціях, форумах, фестивалях з метою спрямування професійних інтересів молоді за формулою: «інформування-

2016-2020

Конотопська  районна державна  адміністрація (сектор молоді та спорту), відділ освіти, відділ культури Конотопської районної державної адміністрації,

Визначення проблем напрямку та шляхів їх вирішення за участю усіх зацікавлених у даному процесі сторін; забезпечення  надання підтримки молоді у працевлаштуванні та сприяння створенню для неї нових робочих місць;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15

 

 

 

 

 

 

Продовженнядодатку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

 

навчання-тестування-залучення», формування усвідомлених мотивів вибору певного виду діяльності, що забезпечить задоволення матеріальних і духовних потреб молоді

 

служба у правах дітей Конотопської районної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

підвищення рівня самоорганізації і самоврядування інститутів громадянського суспільства та їх осередків

 

4.2. Проведення та участь у всеукраїнських, регіональних та районних  акціях, іграх (в т. ч. комп'ютерних), конкурсах, засіданнях за круглим столом, дебатах, семінарах(тренінгах), конференціях, форумах, фестивалях з метою сприяння розвитку молодіжного

 підприємництва, самозайнятості та ефективного просування молодих людей у підприємницькому середовищі

2016-2020

Конотопський міськрайонний

центр зайнятості

4.3. Проведення та участь увсеукраїнських, регіональних та районних  акціях, іграх (в т. ч. комп'ю-терних), конкурсах, засіданнях за круглим столом, дебатах, семінарах (тренінгах), конференціях, форумах, фестивалях з метою

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація

(сектор молоді та спорту)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16

 

 

 

 

 

 

Продовженнядодатку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

 

залучення молоді до волонтерської діяльності

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Визначення проблем напрямку та шляхів їх вирішення за участю усіх зацікавлених у даному процесі сторін;забезпечення  надання підтримки молоді у працевлаштуванні та сприяння створенню для неї нових робочих місць; підвищення рівня самоорганізації і самоврядування інститутів громадянського суспільства та їх осередків

 

4.4. Здійснення соціологічного дослідження та на підставі його результатів аналізу питання зайнятості молоді, у тому числі працевлаштування, рівня безробіття тощо, та використання результатів аналізу під час формування заходів, спрямованих на розвиток даного напрямку

2016-2020

Конотопський міськрайонний центр зайнятості

Всього за напрямком 4:

 

 

5

Забезпечення партнерської підтримки молоді тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб

5.1.Здійснення заходів для дітей та молоді з тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (наприклад: ін-формаційні кампанії, адаптивні тренінги, заходи з нагоди Дня Миколая, спрямованих на їх соціальне становлення, соціально-психологічну адаптацію тощо

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

 

Районний бюджет

2800

2800

Надання допомоги та підтримки молоді з тимчасово окупованих територій шляхом створення умов для їх соціально-психологічної адаптації та залучення до організації та участі у молодіжних заходах

Відділи: освіти, культури Конотопської районної державної адміністрації

5.2. Проведення інформаційних кампаній, спрямованих на забезпечення соціального становлення та

2016-2020

КРЦСССДМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17

 

 

 

 

 

 

Продовженнядодатку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

 

підтримки молоді з числа внутрішньо переміщених осіб шляхом проведення семінарів, круглих столів, виготовлення та розповсюдження інформаційних матеріалів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всього за напрямком 5:

 

 

 

2800

2800

6

Надання фінансової підтримки молодіжним організаціям та дитячим громадським

організаціям

6.1. Проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення конкурсу  з визначення програм(проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання(реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами)

 

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

Створення конкуренто-спроможного середовища для   інститутів громадянського суспільства, у тому числі шляхом застосування конкурсних засад фінансової підтримки їх проектів та заходів за рахунок бюджетних коштів

 

6.2.  Проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18

 

 

 

 

 

Продовженнядодатку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

 

 (проектів, заходів), розроблених інститутами проведення конкурсу  з визначення програм громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами)

 

 

 

Всього за напрямком 6:

 

 

7

Забезпечення міжнародного молодіжного співробіт-ництва

7.1.Інформування молоді щодо проведення та можливості участі у міжнародних, всеукраїнських, регіональних  культурно-мистецьких заходах, зокрема конкурсно-фестивальних, з метою забезпечення міжнародного молодіжного співробітництва

2016-2020

Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту)

 

Забезпечення інтеграції молоді району в європейські та світові молодіжні структури; впровадження кращих європейських практик у реалізацію молодіжної політики шляхом забезпечення участі молоді у обмінних проектах.

Всього за напрямком 7:

 

 

Всього

53 640

5500

6700

20000

11140

10300

 

 

 

Заступник голови                                                                       І.КЛІГУНОВА

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту