Новини

Конотопське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України інформує

ImageКонотопське відділення управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування України у Сумській області інформує про надання медико-соціальних послуг потерпілим на виробництві.

Особи з інвалідністю, що настала внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, упродовж усього періоду до відновлення здоров’я отримують за кошти Фонду соціального страхування України медико – соціальні послуги, а саме санаторно-курортне лікування, лікування в закладах охорони здоров’я всіх прямих наслідків страхового випадку, забезпечуються лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами реабілітації, колясками, протезно-ортопедичними виробами, медичним доглядом і побутовим обслуговуванням тощо.

Упродовж січня–серпня 2019 року за рахунок коштів Фонду соціального страхування України технічними та іншими засобами реабілітації  було забезпечено 18 осіб Конотопщини і Кролевеччини з інвалідністю внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань. Зокрема, Конотопським відділенням профінансоване протезування та забезпечення протезно-ортопедичними виробами на суму 122,4 тис. гривень, придбання палиць, милиць на 3 тис. грн,  ортопедичних пристроїв на суму 0,2 тис. гривень. Також Конотопським відділенням здійснена оплата післягарантійного ремонту технічного засобу реабілітації в розмірі 21,5 тис. гривень, профінансовано витрати на проїзд потерпілих до підприємств, що здійснюють виготовлення, поставку і післягарантійний ремонт засобів реабілітації.

Упродовж восьми місяців 2019 року в закладах охорони здоров’я було проліковано та забезпечено медичною реабілітацією 9 потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Конотопське відділення забезпечило фінансування повного комплексу необхідних пацієнтам процедур, операцій, препаратів для максимальної вірогідності відновлення працездатності.

З початку року 17 потерпілих на виробництві, що обслуговуються Конотопським відділенням, було забезпечено лікарськими засобами та виробами медичного призначення за кошти Фонду соціального страхування України. На ці цілі відділення  направило 141,6 тис. гривень. Відділенням фінансується повна вартість препаратів та виробів медичного призначення, потреба в яких визначена МСЕК та лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я. Забезпечення відбувається в повному обсязі відповідно до потреби впродовж усього періоду до відновлення здоров’я, або пожиттєво. Соціальна програма реалізується шляхом відшкодовування аптечним закладам вартості безоплатно відпущених потерпілим препаратів, або компенсації їх вартості безпосередньо потерпілим на підставі розрахункових документів.

За період січня–серпня 2019 року 11 осіб нашого регіону з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання пройшли санаторно-курортне лікування за кошти Фонду соціального страхування України. Витрати на санаторно – курортне лікування з початку року склали майже 159 тис. грн. Для одного інваліда І групи, для якого висновком МСЕК  визначена потреба в  супроводі  до санаторно-курортного закладу,  відділення профінансувало витрати на перебування (проживання, харчування, витрати на проїзд) супроводжуючої особи на весь період санаторно-курортного лікування особи з інвалідністю. Ще один інвалід І групи зможе скористатись такою послугою в поточному році.

Також упродовж зазначеного періоду виплати на спеціальний медичний догляд отримала 1 особа з інвалідністю через професійну діяльність, на постійний сторонній догляд – 5 осіб, на побутове обслуговування – 6 потерпілих.

Компенсацію витрат на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування інвалідів перераховано для 13 потерпілих.

             Начальник відділення                                                   Г.Листопад

Перейти до вмісту