Новини

Конотопський район відзначив 76-у річницю вигнання нацистів

Image76 років тому, вересневими днями, Конотопський район був звільнений від нацистських окупантів, але й сьогодні ми із щирою вдячністю згадуємо подвиг захисників та визволителів рідного краю.

Для кожного з нас вони є взірцем відданості, мужності і любові до рідної землі.

З нагоди Дня визволення населених пунктів Конотопського району від нацистських загарбників на території селищної і сільських рад проводяться мітинги пам’яті.

6 вересня 2019 року в селі Таранське Вирівської сільради відбувся мітинг-реквієм та поховання загиблих воїнів Другої світової війни.

У заході взяли участь голова районної ради Анатолій Боярчук, голова районної державної адміністрації Микола Горбенко, Вирівський сільський голова Ірина Точиленко, депутати, учні та педагоги навчальних закладів району, жителі Вирівської сільської ради, духовенство, свідомі громадяни.

Як повідомив голова Конотопської міської громадської військово-патріотичної пошукової організації «Останній рубіж» Олександр Євтушенко у ході пошукової роботи їх організації, було виявлено останки 12 військовослужбовців, які загинули у 1941 році, захищаючи рідну землю від ворога. Вісім з них навічно носитимуть ім’я «Безіменний солдат». Імена чотирьох героїв-захисників встановлено.  

Учасники мітингу з почестями перепоховали останки тіл на узліссі, біля пам’ятника «Воїнам 5 повітряно-десантної бригади, які загинули у вересні 1941 року в боях за Батьківщину».  

Заупокійну молитву по загиблим прочитав протоієрей Ігор, настоятель Свято-Покровської церкви, що у с. Вирівка.

Учасники мітингу-реквієму поклали квіти до братської могили загиблим воїнам та вшанували їх хвилиною мовчання.

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту