Новини

Конотопське управління ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageДержавна податкова служба України розпочала свою роботу

Розпорядження Уряду від 21 серпня 2019 р. № 682-р про початок роботи Державної податкової служби України 28.08.2019 оприлюднене на Урядовому порталі.

Кабінет Міністрів передав Державній податковій службі функції з реалізації державної податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС.

«Ми починаємо новий етап у податковій політиці нашої держави. Нова податкова служба стане надійним партнером для підприємців, яка створюватиме сприятливі умови для ведення бізнесу в Україні, впроваджуватиме нові сервіси та забезпечуватиме рівні права всіх платників податків. Впевнений, що спільними зусиллями ми побудуємо сервісну податкову службу європейського зразка з високим рівнем довіри у суспільстві, якою будемо пишатися», – наголосив Голова ДПС Сергій Верланов.

Прийняття розпорядження стало можливим після виконання усіх необхідних заходів з утворення ДПС: проведення державної реєстрації, затвердження структури, штатного розпису апарату та кошторису, переведення з ДФС у ДПС 30% працівників на рівні центрального апарату і територіальних органів.

 

До уваги користувачів Електронного кабінету

У зв’язку з початком роботи Державної податкової служби України відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 682-р «Питання Державної податкової служби України» повідомляємо, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua.

До завершення заходів з реорганізації Державної фіскальної служби України для зручності користувачів вхід до Електронного кабінету буде можливим і за адресою: cabinet.sfs.gov.ua.

 

Завдяки  операції «Урожай» додатково оформлено 116 найманих працівників

З метою забезпечення додаткових надходжень до бюджетів, детінізації реального ринку праці у сільськогосподарському виробництві, руйнування схем ухилення від оподаткування, недопущення безоплатного використання земель, в тому числі сільськогосподарського призначення на Сумщині проводиться операція «Урожай».

Під час її проведення працівники фіскальної служби виявили 90 фізичних осіб – підприємців з видом діяльності 01.11 «Вирощування зернових культур (крiм рису), бобових культур i насіння олiйних культур», які орендують у громадян земельні частки (паї), при цьому, податки до бюджету не перераховують.

За словами Наталії Мірошнікової, начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Сумській області під час засідання обласної робочої групи з організації проведення операції  «Урожай-2019», завдяки системній роботі податківців 8 фізичних осіб-підприємців оформили 12 найманих працівників. Також 3 підприємці подали уточнюючі декларації платника єдиного податку, сума збільшення доходу складає більше 2 млн. гривень.

Всього протягом 2019 року проведено 20 перевірок, за результатами яких донараховано більше 1 млн. грн., із яких до бюджету сплачено 565 тис. гривень.

За результатами проведених заходів 16 підприємств підвищили рівень заробітної плати 31 найманому працівнику. Крім того, 35 підприємств оформили додатково 93 найманих працівника, а також 15 ФОП  оформили 23 найманих працівників.

 

Сумські митники виявили контрабанду

Сумські митники затримали громадянина України, який незаконно намагався провезти через кордон 795 пачок капсул для кавомашини та  84 банки тютюну для кальяну.

На днях, в зону митного контролю митного поста «Бачівськ» прибув автомобіль під керуванням громадянина України, який прямував з Росії. Формою проходження митного контролю чоловік обрав «зелений коридор» – смугу спрощеного митного контролю, чим заявив про відсутність будь-яких товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. Однак, під час огляду транспортного засобу, митниками було виявлено 795 пачок кавових капсул (по 10 у кожній пачці) та тютюн для кальяну «Adalia» у кількості 84 банки по 1 кг кожна.

Відповідно до ст. 378 Митного кодексу України вищезазначений товар обмежений до переміщення через митний кордон та підлягає обов’язковому декларуванню.  На правопорушника складено протокол про порушення митних правил згідно з ст. 471 Митного кодексу України, товар вилучено та передано для  подальшої експертизи і прийняття правового рішення.

 

З 01.10.2019 змінюються реквізити бюджетних рахунків для сплати податків

Конотопське управління ГУ ДФС у Сумській області  інформує, що на виконання п.  постанови Правління Національного банку України від 28 грудня 2018 року № 162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунка (IBAN) в Україні» Державною казначейською службою України (далі – Казначейство) здійснено заміну діючих рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів відповідно до вимог стандарту IBAN (29 літерно-цифрових символів) із збереженням довжини номера рахунку аналітичного обліку – не більше 14 цифрових символів.

Перехід на міжнародні номери рахунків при обслуговуванні бюджетів за доходами буде здійснюватись Казначейством з 01 жовтня  2019 року.

Таким чином, починаючи з 01 жовтня 2019 року змінюються реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і зборів, відкритих відповідно до вимог стандарту IBAN.

      Реквізити відкритих рахунків для зарахування надходжень за кодами класифікації доходів бюджету розміщені на субсайті ГУ ДФС у Сумській області веб-порталу  ДФС  України.

Перейти до вмісту