Новини

Пенсійний фонд України інформує

ImageСУЧАСНІ ЕЛЕКТРОННІ СЕРВІСИ – РОБОТОДАВЦЮ

З метою покращення якості обслуговування громадян Пенсійним фондом України запроваджено максимально зручні способи надання послуг. Використання онлайн-сервісів – це заощадження часу, адже в такій спосіб можна подати заяву на призначення або перерахунок пенсії, звернутися за консультацією до фахівців, замовити і роздрукувати потрібні довідки, не виходячи з дому. Саме такі можливості надає Веб-портал Пенсійного фонду України.

Для того, щоб стати його користувачем, потрібно здійснити просту процедуру реєстрації – звернувшись до управління з паспортом, ідентифікаційним кодом та заявою, або ж зробити це самостійно з використанням  електронного цифрового підпису.

Реєстрація на порталі дає змогу застрахованій особі щомісяця бачити в своєму «особистому кабінеті» дані з системи персоніфікованого обліку: перелік страхувальників, які подавали відомості в систему персоніфікованого обліку, суму заробітку, з якого сплачено страхові внески, відмітки про сплату внесків, за наявності відомості про спеціальний або пільговий стаж. А активізувавши послугу смс-інформування в особистому кабінеті – контролювати роботодавця online. 

Пенсіонери мають можливість переглядати свою електронну пенсійну справу, бачити пенсійні виплати, записатись на прийом.

Для роботодавця на порталі функціонує «кабінет страхувальника», в якому доступна інформація щодо забезпечення соціальних прав його працівників, про правильність подання звітності тощо.

Роботодавці можуть самостійно, застосовуючи ЕЦП ПЕЧАТКА юридичної особи, отримувати через «кабінет страхувальника» інформацію для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника (лікарні): довідки про трудовий та страховий стаж (Додаток 9), а також по кожній застрахованій особі, яка перебуває у трудових відносинах з платником отримати довідку за формою ОК-7.

Довідки формуються автоматично та не потребують підпису фахівців Пенсійного фонду України. Усі отримані в електронному вигляді документи з QR – кодом є такими ж правомірними, як і паперові аналоги.

Веб-портал працює з дотриманням вимог захисту персональних даних, отже інформація цілковито захищена.

            Звертаємо вашу увагу, що онлайн-сервіси Пенсійного фонду України є абсолютно безкоштовними. Запрошуємо усіх бажаючих приєднатися до нових сервісів та оцінити їх переваги за адресою: м.Конотоп, вул. Депутатська,2, Конотопський відділ обслуговування громадян (сервісний центр), телефон для довідок 6-30-43.

Конотопський сервісний центр

*Як зареєструватися на веб-порталі: https://youtu.be/lQHUTMbZ_0k

*Інструкція для користувачів: https://youtu.be/Z4A4B6bdgDg
* Як налаштувати сервіс sms – інформування:https://www.youtube.com/watch?v=rjxf1_F5EAk

#UkraineNOW

Перейти до вмісту